HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. február 28.
//
Elemér névnap

Elismerés az örökös aranysarkantyús táncosnak, az Ajka-Padragkút Táncegyüttes művészeti vezetőjének

2024. január 28. 8:03
Veol.hu
Művelődésért díszoklevelet vett át Ramasz László örökös aranysarkantyús táncos, az Ajka-Padragkút Táncegyüttes művészeti vezetője kimagasló táncművészi és oktatói tevékenységéért a magyar kultúra napja alkalmából tartott ünnepségen Horváth József ajkai alpolgármestertől.

Ramasz László (jobbra) Horváth Józseftől vette át a díszoklevelet  Fotó: Gyarmati László / NaplóA díjat Ajka Város Önkormányzata alapította. A méltatásban elhangzott, hogy a kitüntetett sokoldalú táncos, a modern műfajokban is otthon van, de a néptáncban teljesedett ki, amelyben számos elismerést szerzett, többek között szólótáncosi nívódíjat, nemzetközi legényes versenyen második és harmadik helyezést, Kárpát-medencei verbunkos versenyen kétszer első helyezést, majd 2013-tól az örökös aranysarkantyús táncos cím birtokosa. Vendégművészként gyakran szerepel az Urbán verbunk professzionális csoportban. 

Tisler Anna

További cikkek

Díjazták a legjobbakat a sportgálán
Díjazták a legjobbakat a sportgálán
Hetedik alkalommal díjazták a sok kiváló sportoló, edző, testnevelő közül a legkiválóbbakat az ajkai sportgálán február 23-án a sportcsarnokban. Ismét díjak százai találtak gazdára. A több évtizedes, eredményes munkássága elismeréseként Czingler Sándor kapott életműdíjat.
Amatőr színészek profi előadása a tapolcai Ózsinagógában
Amatőr színészek profi előadása a tapolcai Ózsinagógában
A helyi és sümegi tagokból álló Főnix Színjátszó Egyesület szombaton a tapolcai Ózsinagógában mutatta be első ízben a Küldetéses asszonyok című zenés színművet.
Fakutya a mozgássérült látogatóknak
Fakutya a mozgássérült látogatóknak
Második alkalommal adott otthont az Ajkai Jégcsarnok a Magyar parasport napja rendezvénysorozatának február 22-én. A programon vették birtokba azt a két fakutyát, amelyet a közönségkorcsolyán díjmentesen használhatnak a mozgássérült vendégek, akik a létesítményt is ingyenesen látogathatják.
Varjas Judit képzőművész mutatkozott be a tapolcai könyvtárban
Varjas Judit képzőművész mutatkozott be a tapolcai könyvtárban
A helyi képzőművész, Varjas Judit mutatkozott be a Wass Albert Könyvtár és Múzeumban a Mesterségem címere rendezvénysorozat keretében.
Fülöp Zoltánt indítják Ajkán a polgármesteri székért
Fülöp Zoltánt indítják Ajkán a polgármesteri székért
Jelöltállítás ülést követő sajtótájékoztatóján mutatta be Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjét, Fülöp Zoltánt.