HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. február 28.
//
Elemér névnap

Buzás Bertalan nyerte a Koloszár emlékversenyt

2024. január 31. 7:38
Veol.hu
Negyvenegyedik alkalommal gyűltek össze a térség sakkozói, hogy emlékezzenek az egykori sportvezetőre, Koloszár Józsefre, és összemérjék tudásukat. Az amatőr versenynek az ajkai Nagy László Városi Művelődési Központ kiállítóterme adott otthont.

Közel százan vettek részt az idei megmérettetésen Fotó: Gyarmati LászlóA megnyitón Ajka Városi Önkormányzata nevében Bujtor Balázs, a Sport és Ifjúsági Bizottsága elnöke köszöntötte a 86 versenyzőt és az érdeklődőket.

Az elnök kijelentette, ritka, hogy egy verseny ilyen hosszú ideig gazdagítja egy város, de akár az ország sportéletét. A verseny célja többes, tiszteleg az egykori sportvezető emléke előtt, felkészülési lehetőséget biztosít, valamint népszerűsíti a sportágat. Ajka sportos város, amely megmutatkozik a programok szervezésében és az eredményekben is.

Perkovics Géza, a Veszprém Vármegyei Sakk Szövetség elnöke hozzátette, hogy Ajka a sakkozás egyik fellegvára, amely a városvezetésnek és Czingler Sándornak köszönhető. Az elnök kérdésünkre elmondta, hogy egy sportág, vagy verseny akkor tud hosszú távon fennmaradni és eredményes lenni, ha a közösségnek fontos, és vannak személyek, akik vállalják a szervezéssel és lebonyolítással kapcsolatos feladatokat. A megnyitót követően Koloszár Csilla pánsípművész, Koloszár József unokája zenélt.

Az idei verseny győztese Buzás Bertalan lett, második helyezett Margl Roland, harmadik Szelényi Norbert, további sorrend: Kosztolánczi Gyula, Antal József, Papp Gyula. Több kategóriában kaptak különdíjat a versenyzők. A 60 éven felüli nem díjazottak közül Domonkos József nyújtotta a legjobb teljesítményt, a 10 év alattiaknál László Botond és Tóth Laura, a 14 év alattiaknál Kiss Bence és  Kiss Dorina, a 18 évesnél fiatalabbaknál Kötéljártó Áron. A legjobb nem díjazott ajkai versenyző Marton József lett, a legeredményesebb nő Simon Bernadett, a legjobb 1600 Élő-szám alatti Majorics Jázmin. 

Tisler Anna

További cikkek

Díjazták a legjobbakat a sportgálán
Díjazták a legjobbakat a sportgálán
Hetedik alkalommal díjazták a sok kiváló sportoló, edző, testnevelő közül a legkiválóbbakat az ajkai sportgálán február 23-án a sportcsarnokban. Ismét díjak százai találtak gazdára. A több évtizedes, eredményes munkássága elismeréseként Czingler Sándor kapott életműdíjat.
Fakutya a mozgássérült látogatóknak
Fakutya a mozgássérült látogatóknak
Második alkalommal adott otthont az Ajkai Jégcsarnok a Magyar parasport napja rendezvénysorozatának február 22-én. A programon vették birtokba azt a két fakutyát, amelyet a közönségkorcsolyán díjmentesen használhatnak a mozgássérült vendégek, akik a létesítményt is ingyenesen látogathatják.
Fülöp Zoltánt indítják Ajkán a polgármesteri székért
Fülöp Zoltánt indítják Ajkán a polgármesteri székért
Jelöltállítás ülést követő sajtótájékoztatóján mutatta be Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjét, Fülöp Zoltánt.
Kolbásztöltésből versenyeztek Padragkúton
Kolbásztöltésből versenyeztek Padragkúton
A benevezett nyolc csapatból hat dobogós helyen végzett a Civil Fórum Padragkútért Egyesület által második alkalommal megrendezett kolbásztöltő versenyen, amelyet február 17-én tartottak a padragkúti művelődési ház udvarán. A tavaszias, napos időben vidáman dolgoztak a 4-5 fős csapatok.
Telt ház előtt zajlott az Ajka Városi Bányász Fúvószenekar farsangi hangversenye
Telt ház előtt zajlott az Ajka Városi Bányász Fúvószenekar farsangi hangversenye
A február 17-én a Nagy László Városi Művelődési Központ színháztermében tartott eseményen minden szék foglalt volt. Érkezett minden korosztály, a kisgyermektől, akiből talán egyszer szintén fúvós lesz, a középkorúakon át a nyolcvanon felüliekig. Az aulában már kezdés előtt fél órával várták, hogy beléphessenek az alkalomhoz megfelelően feldíszített színházterembe