HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 28.
//
Valéria névnap

Buzás Bertalan nyerte a Koloszár emlékversenyt

2024. január 31. 8:38
Veol.hu
Negyvenegyedik alkalommal gyűltek össze a térség sakkozói, hogy emlékezzenek az egykori sportvezetőre, Koloszár Józsefre, és összemérjék tudásukat. Az amatőr versenynek az ajkai Nagy László Városi Művelődési Központ kiállítóterme adott otthont.

Közel százan vettek részt az idei megmérettetésen Fotó: Gyarmati LászlóA megnyitón Ajka Városi Önkormányzata nevében Bujtor Balázs, a Sport és Ifjúsági Bizottsága elnöke köszöntötte a 86 versenyzőt és az érdeklődőket.

Az elnök kijelentette, ritka, hogy egy verseny ilyen hosszú ideig gazdagítja egy város, de akár az ország sportéletét. A verseny célja többes, tiszteleg az egykori sportvezető emléke előtt, felkészülési lehetőséget biztosít, valamint népszerűsíti a sportágat. Ajka sportos város, amely megmutatkozik a programok szervezésében és az eredményekben is.

Perkovics Géza, a Veszprém Vármegyei Sakk Szövetség elnöke hozzátette, hogy Ajka a sakkozás egyik fellegvára, amely a városvezetésnek és Czingler Sándornak köszönhető. Az elnök kérdésünkre elmondta, hogy egy sportág, vagy verseny akkor tud hosszú távon fennmaradni és eredményes lenni, ha a közösségnek fontos, és vannak személyek, akik vállalják a szervezéssel és lebonyolítással kapcsolatos feladatokat. A megnyitót követően Koloszár Csilla pánsípművész, Koloszár József unokája zenélt.

Az idei verseny győztese Buzás Bertalan lett, második helyezett Margl Roland, harmadik Szelényi Norbert, további sorrend: Kosztolánczi Gyula, Antal József, Papp Gyula. Több kategóriában kaptak különdíjat a versenyzők. A 60 éven felüli nem díjazottak közül Domonkos József nyújtotta a legjobb teljesítményt, a 10 év alattiaknál László Botond és Tóth Laura, a 14 év alattiaknál Kiss Bence és  Kiss Dorina, a 18 évesnél fiatalabbaknál Kötéljártó Áron. A legjobb nem díjazott ajkai versenyző Marton József lett, a legeredményesebb nő Simon Bernadett, a legjobb 1600 Élő-szám alatti Majorics Jázmin. 

Tisler Anna

További cikkek

Őscsótányt találtak Ajkán
Őscsótányt találtak Ajkán
Őscsótány maradványait találták meg egy borostyánkőben Ajka környékén, magyar és szlovák kutatók együtt határozták meg az ízeltlábú zárványt.
Nagyszerű eredményt el Fazakas Tamás
Nagyszerű eredményt el Fazakas Tamás
Jubileumi tornát tartottak április első szombatján a győri Olimpiai Sportparkban: harminc ország több mint 250 örökifjú cselgáncsozója lépett tatamira a veterán nyílt magyar bajnokságon, a XXV. Hungarian Masters Openen.
„Okos” rendszer, hatékonyabb energiafelhasználás
„Okos” rendszer, hatékonyabb energiafelhasználás
Okos városi energetikai megoldások kialakítására pályázott sikerrel, s nyert összesen 179,1 millió forintot Ajka, Balatonfüred, Tapolca és Várpalota önkormányzata. A projekt részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be az érintettek pénteken a Várpalotai Képtárban.
Az ajkai fúvósok első 100 éve
Az ajkai fúvósok első 100 éve
Fennállása századik évfordulójának megünneplésére készül az Ajka-Csingervölgyi Zeneegylet. A rendezvényt június elsején tartják nagyszabású családi piknikkel, ahol nyolc zenekar lép fel.
Geotextil ágyás, őshonos gyümölcsfák
Geotextil ágyás, őshonos gyümölcsfák
Geotextil ágyásokba ültetnek az Ajka Városi Óvoda Patakparti intézményegységébe járó kisgyermekek. Az óvoda összes telephelyén, így a Patakpartiban is évek óta nagy sikerrel folytatják az óvodakerti tevékenységet.