HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. október 18.
//
Lukács névnap

Új elektromos kisteherautót vett át a városüzemeltetést végző cég

2024. február 2. 9:11
Veol.hu
Hivatalosan is használatba vette a Badacsonytomaj Városüzemeltető Közhasznú Nonprofit Kft. azt az elektromos kisteherautót, amelynek vásárlásához több mint 14 millió forint összegű pályázati támogatást nyert a badacsonytomaji önkormányzat.

Az elektromos kisteherautó kulcsát Rakics Anna ügyvezető vette át Krisztin N. László polgármestertől  Forrás: önkormányzatAz elektromos kisteherautó kulcsát Rakics Anna ügyvezető vette át Krisztin N. László polgármestertől Forrás: önkormányzatA jármű kulcsát Rakics Anna ügyvezető vette át a minap Krisztin N. László polgármestertől az önkormányzati képviselők jelenlétében. Amint az elhangzott, a VN Kft. főként a város zöldterületeinek fenntartásánál, a parkgondozásánál veszi majd nagy hasznát az új autónak. Az önkormányzati cég végzi Badacsonytomajon a parkfenntartást, a sövénynyírást, virágosítást, közutak karbantartását, azaz a kátyúzást, a szennyeződésmentesítést, de a közterületi kézi szemétgyűjtés is idetartozik. Forrás:  önkormányzatForrás: önkormányzat

Ami a munkát illeti, egész évben minden munkanapon, nyári időszakban hétvégén is dolgoznak a cég munkatársai, akik az úgynevezett kézi szeméttároló edényzetet is ürítik és elszállítják, idegenforgalmi idényben még az engedély nélkül lerakott szemetet is. A VN Kft. tevékenységi körének ez csupán egy kicsi szelete, ám ebből is látszik, hogy mennyire komoly segítség számukra egy korszerű, elektromos kisteherautó, amelyet már használatba is vettek.  Hivatalosan is használatba vette a Badacsonytomaj Városüzemeltető Közhasznú Nonprofit Kft. azt az elektromos kisteherautót, amelynek vásárlásához több mint 14 millió forint összegű pályázati támogatást nyert a badacsonytomaji önkormányzat.

Szijártó János

További cikkek

Navracsics Tibor: cél a területi egyenlőtlenségek csökkentése
Navracsics Tibor: cél a területi egyenlőtlenségek csökkentése
A jövő januárban induló Versenyképes járások program célja a területi egyenlőtlenségek csökkentése. Erről is beszélt csütörtökön Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter és Takács Szabolcs, a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal főispánja a program kapcsán rendezett veszprémi tájékoztatón, ahová a vármegye polgármestereit várták.
Megtelt a strand a Füge Feszt alatt
Megtelt a strand a Füge Feszt alatt
A badacsonytomaji nagy strandra ezen az októberi hétvégén is kitehették volna a megtelt táblát. Annyian érkeztek az első Füge Feszt programjaira, hogy szombaton késő délután a szervezők már nem adtak ki több jegyet.
A fejlesztések sora a siker titka
A fejlesztések sora a siker titka
Mindig tudni kell fejleszteni, tovább kell gondolkodni a Lipóti Pékség tulajdonosa szerint. Tóth Péter vallja, hogy ez a siker titka.
Megalakult az ajkai képviselő-testület
Megalakult az ajkai képviselő-testület
Megtartotta alakuló ülését Ajka Város Önkormányzata október 11-én.
Rendkívüli évek állnak a város mögött
Rendkívüli évek állnak a város mögött
Tapolca polgármestere, az Egységben Tapolczáért Egyesület elnöke, Dobó Zoltán ciklusértékelő beszédében úgy fogalmazott, hogy eseményekben bővelkedett az elmúlt öt év. Rendkívüli események voltak ezek, amellett hozta ugyanazon megoldandó feladatokat, amit általában minden önkormányzati ciklus.