HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. február 28.
//
Elemér névnap

Új elektromos kisteherautót vett át a városüzemeltetést végző cég

2024. február 2. 8:11
Veol.hu
Hivatalosan is használatba vette a Badacsonytomaj Városüzemeltető Közhasznú Nonprofit Kft. azt az elektromos kisteherautót, amelynek vásárlásához több mint 14 millió forint összegű pályázati támogatást nyert a badacsonytomaji önkormányzat.

Az elektromos kisteherautó kulcsát Rakics Anna ügyvezető vette át Krisztin N. László polgármestertől  Forrás: önkormányzatAz elektromos kisteherautó kulcsát Rakics Anna ügyvezető vette át Krisztin N. László polgármestertől Forrás: önkormányzatA jármű kulcsát Rakics Anna ügyvezető vette át a minap Krisztin N. László polgármestertől az önkormányzati képviselők jelenlétében. Amint az elhangzott, a VN Kft. főként a város zöldterületeinek fenntartásánál, a parkgondozásánál veszi majd nagy hasznát az új autónak. Az önkormányzati cég végzi Badacsonytomajon a parkfenntartást, a sövénynyírást, virágosítást, közutak karbantartását, azaz a kátyúzást, a szennyeződésmentesítést, de a közterületi kézi szemétgyűjtés is idetartozik. Forrás:  önkormányzatForrás: önkormányzat

Ami a munkát illeti, egész évben minden munkanapon, nyári időszakban hétvégén is dolgoznak a cég munkatársai, akik az úgynevezett kézi szeméttároló edényzetet is ürítik és elszállítják, idegenforgalmi idényben még az engedély nélkül lerakott szemetet is. A VN Kft. tevékenységi körének ez csupán egy kicsi szelete, ám ebből is látszik, hogy mennyire komoly segítség számukra egy korszerű, elektromos kisteherautó, amelyet már használatba is vettek.  Hivatalosan is használatba vette a Badacsonytomaj Városüzemeltető Közhasznú Nonprofit Kft. azt az elektromos kisteherautót, amelynek vásárlásához több mint 14 millió forint összegű pályázati támogatást nyert a badacsonytomaji önkormányzat.

Szijártó János

További cikkek

Járdát avatott a miniszter Gógánfán
Járdát avatott a miniszter Gógánfán
Nyáron egy megújult kisboltot, most szombaton pedig egy járda új szakaszát avatta fel Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter és Nagy Márta polgármester Gógánfán. Az önkormányzat jó pályázónak számít, az elmúlt időszakban tizenkét eredményes projekttel büszkélkedhet.
Fülöp Zoltánt indítják Ajkán a polgármesteri székért
Fülöp Zoltánt indítják Ajkán a polgármesteri székért
Jelöltállítás ülést követő sajtótájékoztatóján mutatta be Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjét, Fülöp Zoltánt.
Egész napos focitornát rendezett a százéves badacsonytomaji egyesület
Egész napos focitornát rendezett a százéves badacsonytomaji egyesület
Az idén 100 éves badacsonytomaji sportegyesület szombaton sikeres téli teremfocitornát rendezett, ahol az utánpótláscsapatok voltak főszerepben.
Aki a házhoz menő szolgáltatást igénybe akarja venni, regisztrálnia kell
Aki a házhoz menő szolgáltatást igénybe akarja venni, regisztrálnia kell
Március 1-jétől kezdi meg a lomtalanítást a sümegi, tapolcai térségben az NHSZ Tapolca Nonprofit Kft. Fontos, hogy aki a házhoz menő szolgáltatást igénybe akarja venni, regisztrálnia kell, legkésőbb a lomtalanítási napot megelőző hetedik napon 12 óráig.
A testület többsége a takarékos gazdálkodás mellett foglalt állást
A testület többsége a takarékos gazdálkodás mellett foglalt állást
Tapolca tartaléka gyors felélésének megakadályozását, az észszerű gazdálkodást tartotta szem előtt az a módosító indítvány, amely miatt a pénteki képviselő-testületi ülésen Dobó Zoltán polgármester levette napirendről a 2024-es költségvetésről szóló előterjesztést. Az indítványt a 12 tagú testületből heten támogatták, ám mivel kérésük ellenére sem szavazhattak róla, ezért másnap, azaz szombaton sajtótájékoztatót tartottak a városháza előtt.