HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. július 27.
//
Olga névnap

Új elektromos kisteherautót vett át a városüzemeltetést végző cég

2024. február 2. 9:11
Veol.hu
Hivatalosan is használatba vette a Badacsonytomaj Városüzemeltető Közhasznú Nonprofit Kft. azt az elektromos kisteherautót, amelynek vásárlásához több mint 14 millió forint összegű pályázati támogatást nyert a badacsonytomaji önkormányzat.

Az elektromos kisteherautó kulcsát Rakics Anna ügyvezető vette át Krisztin N. László polgármestertől  Forrás: önkormányzatAz elektromos kisteherautó kulcsát Rakics Anna ügyvezető vette át Krisztin N. László polgármestertől Forrás: önkormányzatA jármű kulcsát Rakics Anna ügyvezető vette át a minap Krisztin N. László polgármestertől az önkormányzati képviselők jelenlétében. Amint az elhangzott, a VN Kft. főként a város zöldterületeinek fenntartásánál, a parkgondozásánál veszi majd nagy hasznát az új autónak. Az önkormányzati cég végzi Badacsonytomajon a parkfenntartást, a sövénynyírást, virágosítást, közutak karbantartását, azaz a kátyúzást, a szennyeződésmentesítést, de a közterületi kézi szemétgyűjtés is idetartozik. Forrás:  önkormányzatForrás: önkormányzat

Ami a munkát illeti, egész évben minden munkanapon, nyári időszakban hétvégén is dolgoznak a cég munkatársai, akik az úgynevezett kézi szeméttároló edényzetet is ürítik és elszállítják, idegenforgalmi idényben még az engedély nélkül lerakott szemetet is. A VN Kft. tevékenységi körének ez csupán egy kicsi szelete, ám ebből is látszik, hogy mennyire komoly segítség számukra egy korszerű, elektromos kisteherautó, amelyet már használatba is vettek.  Hivatalosan is használatba vette a Badacsonytomaj Városüzemeltető Közhasznú Nonprofit Kft. azt az elektromos kisteherautót, amelynek vásárlásához több mint 14 millió forint összegű pályázati támogatást nyert a badacsonytomaji önkormányzat.

Szijártó János

További cikkek

Badacsony kéknyelű bora továbbra sem hungarikum
Badacsony kéknyelű bora továbbra sem hungarikum
Badacsony kéknyelű bora még mindig nem került be a hungarikumok közé, bár a kezdeményezés támogatói között már miniszter is található. Egyelőre azonban a június 18-án meghozott döntés van érvényben, amelyben a Hungarikum Bizottság elutasította a hungarikummá nyilvánításra vonatkozó beadványt.
Megnyílt a Badacsonyi Bor7
Megnyílt a Badacsonyi Bor7
Badacsony nem képzelhető el a bor nélkül, még akkor sem, ha a bor megelőzte Badacsony létét. Hiszen a rómaiak már akkor termesztettek itt szőlőt és készítettek bort, amikor a mi elődeink még nem jelentek meg.
Virágvásár a testvérvárosban, Estében
Virágvásár a testvérvárosban, Estében
Az észak-olaszországi Este városa és Tapolca vezetése évtizedek óta jó kapcsolatot ápol. A két település 2001-ben írta alá a testvérvárosi szerződést.
Az együttműködés lehetőségei és hatásai
Az együttműködés lehetőségei és hatásai
A nemrégiben alapított Táj-Kapocs Alapítvány kuratóriuma és a Nemzeti Művelődési Intézet vezető munkatársai vettek részt azon a sümegi egyeztető fórumon, ahol a jövőbeni együttműködési lehetőségekről, és azok remélt társadalmi hatásairól esett szó.
Először képeztek személykövető polgárőr szolgálati kutyákat az országban Sümegen
Először képeztek személykövető polgárőr szolgálati kutyákat az országban Sümegen
Az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) Kutyás Szolgálati és Állatvédelmi Tagozata Sümegen rendezte meg az első személykövető polgárőr szolgálati kutyás oktatást és képzést a hétvégén.