HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. február 28.
//
Elemér névnap

Szülőföldről versben és rajzban: Tósokberénd modern szemmel

2024. február 7. 9:10
Veol.hu
A Modern Ajka program részeként meghirdetett Tósokberénd modern szemmel alkotópályázat eredményhirdetését tartotta a közösség február elején a közösségi házban. Rejtőné Csizmadia Márta koordinátor megköszönte a beérkezett munkákat és az érdeklődést.

Józsa Károly versben fogalmazta meg, miért jó Tósokberénden élni Fotó: Gyarmati LászlóJózsa Károly versben fogalmazta meg, miért jó Tósokberénden élni Fotó: Gyarmati László

 

A délutánt Józsa Károly nyitotta meg Tósokberénd című versével, majd Somogyi László tolmácsolta saját költeményét. Verset mondott még Pálovics Tímea és Szentmiklóssy Liliána. Szurics Eszter prózáját is taps fogadta, majd a Svédországban élő Horváth Vivien a fenntarthatóságról küldött filmet, amelyben bemutatta azt, ők hogyan élnek harmóniában a természettel. Az egyetlen felnőtt, aki festményt küldött be, Kajdi Rita volt. Az óvodásoknál Pallaga Gergő és Németh Gergő, valamint a Csicsergő csoport kapott ajándékot a rajzáért. Az alsó tagozatosoknál különdíjjal jutalmazták Weinhardt Viola munkáját. Az első helyezést Názer Ákos szerezte meg, második lett Csöndör Emma, harmadik Csepregi Boróka. A felsősöknél Kiss Szófia Fanni, Vér Dóra Alexandra és Németh Zselyke lett a dobogósok sorrendje. 

Tisler Anna

További cikkek

Díjazták a legjobbakat a sportgálán
Díjazták a legjobbakat a sportgálán
Hetedik alkalommal díjazták a sok kiváló sportoló, edző, testnevelő közül a legkiválóbbakat az ajkai sportgálán február 23-án a sportcsarnokban. Ismét díjak százai találtak gazdára. A több évtizedes, eredményes munkássága elismeréseként Czingler Sándor kapott életműdíjat.
Amatőr színészek profi előadása a tapolcai Ózsinagógában
Amatőr színészek profi előadása a tapolcai Ózsinagógában
A helyi és sümegi tagokból álló Főnix Színjátszó Egyesület szombaton a tapolcai Ózsinagógában mutatta be első ízben a Küldetéses asszonyok című zenés színművet.
Fakutya a mozgássérült látogatóknak
Fakutya a mozgássérült látogatóknak
Második alkalommal adott otthont az Ajkai Jégcsarnok a Magyar parasport napja rendezvénysorozatának február 22-én. A programon vették birtokba azt a két fakutyát, amelyet a közönségkorcsolyán díjmentesen használhatnak a mozgássérült vendégek, akik a létesítményt is ingyenesen látogathatják.
Varjas Judit képzőművész mutatkozott be a tapolcai könyvtárban
Varjas Judit képzőművész mutatkozott be a tapolcai könyvtárban
A helyi képzőművész, Varjas Judit mutatkozott be a Wass Albert Könyvtár és Múzeumban a Mesterségem címere rendezvénysorozat keretében.
Fülöp Zoltánt indítják Ajkán a polgármesteri székért
Fülöp Zoltánt indítják Ajkán a polgármesteri székért
Jelöltállítás ülést követő sajtótájékoztatóján mutatta be Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjét, Fülöp Zoltánt.