HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 14.
//
Bonifác névnap

Fantasztikus győzelemnek örülhetnek az ajkaiak

2024. február 12. 1:40
Veol.hu
A feljutásra esélyes Szeged otthonába látogatott az FC Ajka csapata a labdarúgó NB II 20. fordulójában. Schindler Szabolcs tanítványai az első perctől jobban akarták a győzelmet, és végül két góllal nyertek.

Fotó: Gyarmati László/archívFotó: Gyarmati László/archív

Szeged-Csanád GA–FC Ajka 0–2 (0–1)
Szeged, 1200 néző. V.:Zierkelbach.
Szeged: Molnár-Farkas – Gera N. (Papp Á., 65.), Szilágyi Z., Tóth B., Kővári (Magyar Zs., 81.) – Zuigéber, Haris, Márkvárt, Óvári (Nagy R., 71.) – Bíró B. (Nyári, a szünetben), Klausz M. (Borvető, a szünetben). Edző: Alekszandar Sztevanovics
Ajka: Szabados – Tóth G., Jagodics, Tar, Csemer – Fiáth (Babos, 84.), Csizmadia, Tajthy (Kenderes, 84.) – Zsolnai (Pantovics, 68.), Nagy M. (Szarka, 54.), Borsos F. (Sejben V., 68.). Edző: Schindler Szabolcs

Az Ajka így nagy lépést tett előre a bennmaradásért, a Szeged pedig 13 veretlen mérkőzés után kapott ki újra az idei szezonban.

Alekszandar Sztevanovics: – Sajnos elveszítettük ezt a meccset, elnézést kérek a szurkolóinktól, hogy ez megtörtént. A mai nap nem a mi napunk volt. Tudtuk, hogy egyszer eljön ez a pillanat, de be kell vallani, nem érdemeltünk győzelmet, a jobb csapat nyert. A helyzeteinket kihagytuk, az ellenfélt pedig megbüntette az Ajka.

Schindler Szabolcs: – Nagyon nehéz meccs volt egy kiváló csapat ellen, amelyet alaposan feltérképeztünk. Nagyon jól sikerült a felkészülésünk az ellenfélre, kihasználtuk az adódó lehetőségeinket, és ami fontos, a téli munka után sokkal jobb állapotban vagyunk mind fizikálisan, mind mentálisan. Szegeden nyerni hatalmas bravúr. 

Balogh Dávid