HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 12.
//
Gyula névnap

Járdát avatott a miniszter Gógánfán

2024. február 26. 21:49
Veol.hu
Nyáron egy megújult kisboltot, most szombaton pedig egy járda új szakaszát avatta fel Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter és Nagy Márta polgármester Gógánfán. Az önkormányzat jó pályázónak számít, az elmúlt időszakban tizenkét eredményes projekttel büszkélkedhet.

Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, országgyűlési képviselő és Nagy Márta polgármester szombaton átadta a főutcában hétmillió forintos pályázati támogatással felújított járdaszakaszt Fotó: Szijártó János/NaplóA Magyar falu program céljáról azt mondta köszöntőjében a miniszter, hogy a kommunista rendszer falvakat elsorvasztó gyakorlatával ellentétben élhetővé kívánták tenni a kistelepüléseket. 

– Mindezt viszonylag kis összegű beruházásokkal, ám olyanokkal, amelyeket a helyben lévők jónak, fontosnak, szükségesnek tartanak, legyen szó közszolgáltatásról vagy infrastruktúráról. Ebből adódik, hogy mára a magyar falvakból történő elvándorlás jelentős részben lelassult, vannak helyek, ahol megállt, sőt, van pár olyan településünk, itt a választókerületben is, amely népességgyarapodással számolhat. Gógánfán is eredményes a Magyar falu program, hiszen sorra valósultak meg a beruházások, nyáron például együtt adhattuk át a megújult kisboltot, most pedig az új járdaszakaszt. Ez mind azt jelzi, hogy Gógánfa is gyarapodik, és lépésről lépésre válik élhetőbbé a falu, ahol az alapvető közszolgáltatások elérhetők, és most a biztonság terén is jelentős javulás történt – hangsúlyozta  Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, a térség országgyűlési képviselője


– Nagyon örülök, hogy a kormány 2019-ben elindította a Magyar falu programot, amely alkalmat ad az ötezer fő alatti településeknek az egyszerűen elérhető pályázatok kihasználására. Olyan lehetőségekről van szó, amelyek a vidéki ember számára élhetőbbé teszik a kistelepüléseket. Gógánfa az elmúlt időszakban tizenkét pályázatot nyert különböző fejlesztésekre: több más mellett az óvoda udvarának felújítására, szolgálati lakás kialakítására, önkormányzati utak felújítására, kommunális eszközök beszerzésére, és legutóbb 2023-ban kaptunk lehetőséget arra, hogy egy hétmillió forint értékű járdafelújítást elvégezhessünk. Ez egy kistelepülés életében jelentős dolog, és a mi forgalmas főutcánk, a Deák Ferenc utca járdája tényleg megérett már a korszerűsítésre – mondta beszédében Nagy Márta polgármester, majd a miniszterrel közösen vágták át a hétmillió forintos beruházás ünnepélyes átadása alkalmából a járda fölött kifeszített nemzeti színű szalagot.

Szijártó János