HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 27.
//
Zita névnap

Fókuszban az egészség

2024. március 2. 8:43
Veol.hu
Az egészséges táplálkozásról, a mozgás szerepéről az élet folyamán, a gyermekek egészségéről tartottak előadást a szakemberek a Csingervölgyért Egyesület tagságának és az érdeklődőknek február végén a Modern Ajka programsorozat keretében.

A megjelenteket Schwarcz Vilmosné szervező és ötletgazda köszöntötte, aki beszélt az egészségünket befolyásoló tényezőkről, az egészségkultúráról, az egyén szerepének fontosságáról egészségünk megőrzésében. Az egészséges táplálkozásról, a mozgás szerepéről volt szó az előadáson Fotó: Gyarmati László

A rendezvény célja az volt, hogy felhívják a figyelmet néhány egyszerűen megvalósítható lehetőségre egészségünk megóvása érdekében.

Hencné Szita Gyöngyi pedagógiai asszisztens A gyermekek egészséges fejlődése címmel tartott előadást, hasznos tanácsokkal a jelen lévő szülőknek, nagyszülőknek. A betegségek megelőzése érdekében szó volt a helyes táplálkozás fontosságáról, amelyről Soósné Gödöny Terézia dietetikus beszélt, bemutatva az okostányért, az Országos Dietetikai Szövetség egyik új ajánlását. A mozgás fontosságáról beszélt Dorner Lászlóné gyógytornász Testmozgás az egészségért címmel, s előadása végén meg is tornáztatta a jelenlévőket. 

Ezután ismét Schwarcz Vilmosné szólt az életmódunkra ható olyan egyéb tényezőkről, mint a környezeti hatások, a mértékletesség, önuralom, lelki béke, s hogy a kiegyensúlyozott életvitel milyen szerepet játszik egészséges életmódunkban. Az életmódtanácsok ismertetése után az egészségmegőrző szűrővizsgálatok jelentőségére is felhívta a figyelmet. 

Kovács Tibor, a bolgárkert gondnoka a gyógynövények és mikrozöldségek világával ismertette meg a hallgatóságot.  

Tisler Anna

További cikkek