HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 3.
//
Tímea névnap

XII. Dunántúli Táncfesztivál és Verseny Sümegen

2022. február 28. 19:27
Idén ismét várja Sümeg a táncolni szerető csoportokat és egyéni versenyzőket.

Megjelent a versenykiírás, miszerint március 24-ig lehet nevezni szóló és csoportos versenyzőknek a sümegi táncfesztiválra. A kategória kínálat is igen gazdag, a Modern tánc, a Jazz, a Hip-hop, de a Klasszikus balett is szerepel                       – többek között - a kínálatban. A korosztály is igen széles, hiszen a 6-35 év között várják a táncosokat.

Fontos tudni, hogy egy nevezéssel maximum kettő darab koreográfiával indulhatnak a versenyzők. A nevezési határidő 2022. március 24. 24.00 óra, ugyanakkor a verseny napján április 9-én kell regisztrálni.

A zsűri több értékelési szempontot is figyelembe vesz. Nézik a Technikai tartalmat, természetesen a koreográfia és az előadásmód is központban lesz.

Forrás: hirhid.huForrás: hirhid.hu

Fodor József a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ intézményvezető helyettese elmondta, hogy komoly szakmai zsűri vezeti végig a napon a táncosokat.  Paksa Eszter tánctanár, koreográfus; Bakó Gábor koreográfus tánctanár, táncművész, és Stefán Gábor koreográfus foglal helyet a zsűri asztalánál. Ami eddig nem volt, idén mind a három korcsoport versenye után lesznek olyan megbeszélések ahol a csoportvezetők kapnak szakmai útmutatást a bemutatott produkcióról.

Az elmúlt években olyan sok produkció volt, hogy a színház termünk kicsinek bizonyult, és az iskolát kellett igénybe vennünk. Idén kicsit módosítottunk a kiíráson és 60 produkciónál húztuk meg a határt, így az eseményhez méltón, a színházteremben mutatkozhatnak be a csapatok. – mondta a főszervező. Kiemelte, hogy szintén új az idei versenyben, hogy gálával zárjuk a napot, ahol a különdíjakat kaphatják meg a versenyzők.

Érdemes tehát a tánccsoportoknak és a szóló táncosoknak nevezni, hiszen komoly szakmai támogatást is kapnak a versenyzők ezen a fesztiválon.

A jelentkezés mente és bővebb információk Fodor Józsefnél (06 87 345 678, sumegiprogramok@gmail.com).

 

hirhid.hu

További cikkek

Majális a Városligetben
Majális a Városligetben
Új helyszínen, a Városligetben, a Csónakázó-tó melletti téren zajlott a május elsejei programok nagy része Ajkán.
A Kisfaludy-kultusz új értelmet nyert
A Kisfaludy-kultusz új értelmet nyert
Sümeg is részese a Ragyogj tovább! című kiállításnak a Laczkó Dezső Múzeumban, amelyet a napokban nyitottak meg.
Bemutatkozás és toborzás: rendőr- és tűzoltónapot tartottak Ajkán
Bemutatkozás és toborzás: rendőr- és tűzoltónapot tartottak Ajkán
Rengeteg programmal rendőr- és tűzoltónapot rendeztek Ajkán a polgármesteri hivatal parkolójában az elmúlt hétvégén. A nagyszabású rendezvényt Vizi Ottó tűzoltó alezredes, a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság parancsnokhelyettese, Suszter Tamás rendőr ezredes, a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese és Dorner László, Ajka alpolgármestere nyitotta meg.
Jól halad a halimbai iskola felújítása
Jól halad a halimbai iskola felújítása
Az általános iskola felújítását nézte meg Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, akit Nagy Noémi igazgató és Kovácsné Véber Eszter polgármester vezetett körbe az épületben.
Ramassetter nevét veszi fel a sümegi borlovagrend
Ramassetter nevét veszi fel a sümegi borlovagrend
Névváltoztatást tervez a sümegi Pannon Császári és Királyi Borlovagrend. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor rövidesen Sümeg egykori mecénása, jótevője, Ramassetter Vince nevét viseli majd a borrend.