HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. június 21.
//
Alajos névnap

Elkezdődött Tapolca tavaszi ünnepe

2024. április 27. 7:33
Veol.hu
Koncertekkel, előadásokkal, gyermekprogramokkal, kiállítókkal nyílt meg a Tapolca Tavasz fesztivál pénteken a Malom-tó partján.

Gryllus Vilmos koncertjével nyitotta meg kapuit a Tapolca Tavasz fesztivál pénteken Fotó: Tóth B. Zsuzsa/NaplóA megnyitóünnepségen Dobó Zoltán polgármester elmondta, hogy péntek délutántól vasárnap délutánig az egész családnak olyan programokat ad az esemény, amely kultúrában, együtt töltött időben egyaránt minőséget jelent.

– Elsősorban a gyermekes családokra gondoltunk, de késő délutánonként a felnőttek is szórakozhatnak, koncerteken vehetnek részt. Ne feledkezzünk el arról, hogy hol élünk, keressük a boros és gasztrosátrakat, és ezen élmények közepette szenteljünk időt az emberek közötti kapcsolatokra, barátságokra. Hiszen ez a legfontosabb, és ebből táplálkozunk – mondta a polgármester. 

A színpadon Gryllus Vilmos játszott és énekelt a gyerekeknek, majd a Lépjünk a Holdra zenekar játszott a kertmozi előadása előtt. Szombaton és vasárnap jóga, örömtánc, gyermekprogramok és koncertek sora vár mindenkit kézműves kirakodóvásárral a pályázati támogatással szervezett eseményen.

Tóth B. Zsuzsa

További cikkek

Nyárköszöntő kórustalálkozó
Nyárköszöntő kórustalálkozó
Az ajkai Nagy László Városi Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermében több vastapssal is jutalmazta a termet megtöltő közönség a Dallamról dallamra kórustalálénekkozó kórusait.
Eredményes tanévet zárt a zeneiskola Tapolcán
Eredményes tanévet zárt a zeneiskola Tapolcán
A Tapolcai Járdányi Pál Zeneiskola tanévzáró ünnepségét hétfőn tartották a Tamási Áron Művelődési Központban, a szép számmal megjelent szülők, hozzátartozók jelenlétében.
Buddha-szobrok őrzik a jurtát Tapolcán
Buddha-szobrok őrzik a jurtát Tapolcán
A Tapolca-diszeli Boldogasszony Jurta előtt két Buddha-szobrot avattak a napokban.
Fesztivál a Balaton, a környezet megóvásáért
Fesztivál a Balaton, a környezet megóvásáért
A Nők a Balatonért Egyesület (NABE) minden évben megszervezi legjelentősebb programját a Zöld Fesztivált. Az eddigi gyakorlat szerint egyik évben a tó déli, a másikban az északi-part egyik csoportja rendezi meg az eseményt.
Koncert a Padragkúti református templomban
Koncert a Padragkúti református templomban
Immár hagyománya van Padragkúton a templomi koncerteknek. Az elmúlt évben a katolikus templomban szerveztünk két sikeres koncertet. Mindkét alkalommal a Padragkút Fejlődéséért Alapítvány alapítója, Farkas András operaénekes lépett fel a szülőfalujában. A helyi lakosok nagy szeretettel fogadták az elszármazott fiatalember dalait.