HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. június 21.
//
Alajos névnap

Kamarazenei találkozó arany minősítéssel

2024. április 29. 22:07
Veol.hu
A Tapolcai Járdányi Pál Zeneiskola-AMI két kamaracsoporttal képviseltette magát a Balatonalmádi Kamarazenei Találkozón, amelyet a Pannónia Kulturális Központban rendezett a Balatonalmádi Kósa György Zenei Alapfokú Művészeti Iskola a napokban.

A versenyen Veszprém, Vas, Somogy, Fejér vármegye tizenkét zeneiskolája vett részt húsz kamaracsoporttal. A Tapolcai Járdányi Pál Zeneiskola-AMI két kamaraegyüttessel mutatkozott be a megmérettetésen. A Twilight Ötös – Király Erik (furulya), Pfluger Nóra (fuvola), Nyári Annabella (fuvola), Király Alex (cselló) és Király Emőke Mária (zongora) –, valamint a King Duó, Király Erik és Király Alex furulyakettőse lépett színpadra. Két arannyal fejezte be a megmérettetést a Tapolcai Járdányi Pál Zeneiskola-AMI két kamaracsoportja Forrás: Király Lajos

A tapolcaiak remekül szerepeltek, hiszen a szakmai zsűri értékelése alapján mindkét együttes arany minősítést kapott. Felkészítő tanáruk Király Lajos. A zsűri munkájában Puskás Csaba, a Budafok-Tétény Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola és Általános Iskola trombitaművész-tanára, igazgatóhelyettese, Artisjus zenei díjas trombitaművész, Varga István, a Bocskai István Református Oktatási Központ Egressy Béni Művészeti Szakgimnázium igazgatóhelyettese, klarinétművész tanára, Artisjus zenei díjas, Bartók–Pásztory-díjas klarinétművész és Káel Norbert zongoraművész-zeneszerző, hangszerelő, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára vett részt, segítve az alapfokú kamarazene oktatás előadói eredményének bemutatását, valamint a társas muzsikálás iránti igény fejlesztését. 

Szijártó János

További cikkek

Nyárköszöntő kórustalálkozó
Nyárköszöntő kórustalálkozó
Az ajkai Nagy László Városi Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermében több vastapssal is jutalmazta a termet megtöltő közönség a Dallamról dallamra kórustalálénekkozó kórusait.
Eredményes tanévet zárt a zeneiskola Tapolcán
Eredményes tanévet zárt a zeneiskola Tapolcán
A Tapolcai Járdányi Pál Zeneiskola tanévzáró ünnepségét hétfőn tartották a Tamási Áron Művelődési Központban, a szép számmal megjelent szülők, hozzátartozók jelenlétében.
Buddha-szobrok őrzik a jurtát Tapolcán
Buddha-szobrok őrzik a jurtát Tapolcán
A Tapolca-diszeli Boldogasszony Jurta előtt két Buddha-szobrot avattak a napokban.
Fesztivál a Balaton, a környezet megóvásáért
Fesztivál a Balaton, a környezet megóvásáért
A Nők a Balatonért Egyesület (NABE) minden évben megszervezi legjelentősebb programját a Zöld Fesztivált. Az eddigi gyakorlat szerint egyik évben a tó déli, a másikban az északi-part egyik csoportja rendezi meg az eseményt.
Koncert a Padragkúti református templomban
Koncert a Padragkúti református templomban
Immár hagyománya van Padragkúton a templomi koncerteknek. Az elmúlt évben a katolikus templomban szerveztünk két sikeres koncertet. Mindkét alkalommal a Padragkút Fejlődéséért Alapítvány alapítója, Farkas András operaénekes lépett fel a szülőfalujában. A helyi lakosok nagy szeretettel fogadták az elszármazott fiatalember dalait.