HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. június 21.
//
Alajos névnap

Majális a Városligetben

2024. május 2. 7:42
Veol.hu
Új helyszínen, a Városligetben, a Csónakázó-tó melletti téren zajlott a május elsejei programok nagy része Ajkán.

A nap a hagyományok szerint májusfaállítással kezdődött az Agorán. A fára a Kösöntyű óvodás néptánccsoport tagjai kötötték fel a színes szalagokat, majd a Nagy László Városi Művelődési Központ munkatársai és az Ajka-Padragkút Táncegyüttes táncosai állították fel azt. Az Ajkai Alumíniumipari Szakszervezet színes léggömbökket osztogatott mindenkinek. A fél tízre hirdetett kezdésre több százan gyűltek össze a téren. A műsorban szerepelt a Kösöntyű óvodás néptánccsoport, valamint az Ajka Városi Bányász Fúvószenekar.Új helyszínen, a Városligetben, a Csónakázó-tó melletti téren zajlott a május elsejei programok nagy része Fotó: Györkös József/Napló

Bujtor Balázs önkormányzati képviselő ünnepi köszöntőjében kijelentette, hogy a majálison való részvétel a közösség erejét és összetartozását erősíti. A közös ünneplés és a baráti társaságban való időtöltés segít elmélyíteni a kapcsolatokat, és új barátságokat kötni. Május elseje a munka ünnepe, amely figyelmeztet bennünket a munka értékére és fontosságára. A munkával nem csupán a megélhetésünket biztosítjuk, hanem lehetőséget kapunk általa képességeink fejlesztésére, hozzájárulunk közösségünk fejlődéséhez. Minden egyes ember munkája nélkülözhetetlen ahhoz, hogy együtt építsük közösségünk jövőjét. 

Új helyszínen, a Városligetben, a Csónakázó-tó melletti téren zajlott a május elsejei programok nagy része

A majális hagyomány Ajka életében. Fontos a hagyományok ápolása, ugyanis azáltal kapcsolódunk egymáshoz és a közösségünkhöz. Ünnepeljük közösen Ajkán, a mi otthonunkban, amely folyamatosan szépül. Közösen építjük a jövőt és őrizzük a múlt értékeit – hangzott el. 

A több száz majálisozó a fúvósok vezetésével elindult a Városligetbe, ahol halászléfőző verseny, vízi parádé és estig vidám programok várták őket.

Tisler Anna

További cikkek

Nyárköszöntő kórustalálkozó
Nyárköszöntő kórustalálkozó
Az ajkai Nagy László Városi Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermében több vastapssal is jutalmazta a termet megtöltő közönség a Dallamról dallamra kórustalálénekkozó kórusait.
Új választást, vagy újraszámolást kérnek
Új választást, vagy újraszámolást kérnek
A Kúriához fordul Kovács Mihály, az Élhetőbb városért Egyesület polgármesterjelöltje a június 9-i sümegi választás kapcsán, ahol Végh László (Fidesz–KDNP) mindössze 11 szavazattal kapott több voksot. Kovács Mihályék visszaélésekre hivatkozva az eredmény megsemmisítését és új választást, vagy a szavazatok újbóli számolását kérik.
Koncert a Padragkúti református templomban
Koncert a Padragkúti református templomban
Immár hagyománya van Padragkúton a templomi koncerteknek. Az elmúlt évben a katolikus templomban szerveztünk két sikeres koncertet. Mindkét alkalommal a Padragkút Fejlődéséért Alapítvány alapítója, Farkas András operaénekes lépett fel a szülőfalujában. A helyi lakosok nagy szeretettel fogadták az elszármazott fiatalember dalait.
Megnyílt az ajkai közösségi csillagda az Asztrokertben
Megnyílt az ajkai közösségi csillagda az Asztrokertben
Nagy érdeklődés mellett adta át a Bakonyi Csillagászati Egyesület a Claudia Inter Stellas közösségi csillagdát június 15-én, szombaton Ajkán, a Csékút nevű városrészben lévő Asztrokertben.
A közösségi élmények jobbá teszik a világot
A közösségi élmények jobbá teszik a világot
Az ajkai Bábics Valéria azon kevesek közé tartozik, akik három évtizede terelik a közönség felé a kultúrát. A Nagy László Városi Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója már gyermekkorában felvette ezt az irányt.