HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 19.
//
Ivó, Milán névnap

Testnevelésből is érettségiznek Ajkán

2024. május 6. 22:42
Veol.hu
Ötven diák kezdte meg az írásbeli érettségi vizsgát az Ajkai Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium Bánki Donát Intézményegységében hétfőn reggel.

A diákok kaptak biztatást, hogy jól felkészültek, rendben lesz minden, és figyeljenek nagyon oda a feladatokra  Fotó: Gyarmati László / NaplóTizenhat tanuló, a négyéves sportgimnáziumi osztály tagjai ezzel befejezik középiskolai tanulmányaikat, a technikumi osztályban tanulók közül harmincnégyen előrehozott érettségit tesznek magyarból, matematikából, történelemből, és jövőre, a 13. évfolyam elvégzése után kapják meg az érettségi bizonyítványt, miután idegen nyelvből és szakmai tantárgyakból is levizsgáztak. A sportgimnáziumi osztályból 14 végzős testnevelésből érettségizik. 

Az osztályfőnökök reggel az iskola ajtajában várták a diákokat. Mindenki időben megérkezett. Kaptak biztatást, hogy jól felkészültek, rendben lesz minden, és figyeljenek nagyon oda a feladatokra, majd elindultak az első emeletre, megkeresték, melyik teremben vizsgáznak. Leültek, majd izgatottam várták a feladatokat. 

Tisler Anna