HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. június 21.
//
Alajos névnap

Testnevelésből is érettségiznek Ajkán

2024. május 6. 22:42
Veol.hu
Ötven diák kezdte meg az írásbeli érettségi vizsgát az Ajkai Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium Bánki Donát Intézményegységében hétfőn reggel.

A diákok kaptak biztatást, hogy jól felkészültek, rendben lesz minden, és figyeljenek nagyon oda a feladatokra  Fotó: Gyarmati László / NaplóTizenhat tanuló, a négyéves sportgimnáziumi osztály tagjai ezzel befejezik középiskolai tanulmányaikat, a technikumi osztályban tanulók közül harmincnégyen előrehozott érettségit tesznek magyarból, matematikából, történelemből, és jövőre, a 13. évfolyam elvégzése után kapják meg az érettségi bizonyítványt, miután idegen nyelvből és szakmai tantárgyakból is levizsgáztak. A sportgimnáziumi osztályból 14 végzős testnevelésből érettségizik. 

Az osztályfőnökök reggel az iskola ajtajában várták a diákokat. Mindenki időben megérkezett. Kaptak biztatást, hogy jól felkészültek, rendben lesz minden, és figyeljenek nagyon oda a feladatokra, majd elindultak az első emeletre, megkeresték, melyik teremben vizsgáznak. Leültek, majd izgatottam várták a feladatokat. 

Tisler Anna

További cikkek

Nyárköszöntő kórustalálkozó
Nyárköszöntő kórustalálkozó
Az ajkai Nagy László Városi Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermében több vastapssal is jutalmazta a termet megtöltő közönség a Dallamról dallamra kórustalálénekkozó kórusait.
Eredményes tanévet zárt a zeneiskola Tapolcán
Eredményes tanévet zárt a zeneiskola Tapolcán
A Tapolcai Járdányi Pál Zeneiskola tanévzáró ünnepségét hétfőn tartották a Tamási Áron Művelődési Központban, a szép számmal megjelent szülők, hozzátartozók jelenlétében.
Buddha-szobrok őrzik a jurtát Tapolcán
Buddha-szobrok őrzik a jurtát Tapolcán
A Tapolca-diszeli Boldogasszony Jurta előtt két Buddha-szobrot avattak a napokban.
Fesztivál a Balaton, a környezet megóvásáért
Fesztivál a Balaton, a környezet megóvásáért
A Nők a Balatonért Egyesület (NABE) minden évben megszervezi legjelentősebb programját a Zöld Fesztivált. Az eddigi gyakorlat szerint egyik évben a tó déli, a másikban az északi-part egyik csoportja rendezi meg az eseményt.
Koncert a Padragkúti református templomban
Koncert a Padragkúti református templomban
Immár hagyománya van Padragkúton a templomi koncerteknek. Az elmúlt évben a katolikus templomban szerveztünk két sikeres koncertet. Mindkét alkalommal a Padragkút Fejlődéséért Alapítvány alapítója, Farkas András operaénekes lépett fel a szülőfalujában. A helyi lakosok nagy szeretettel fogadták az elszármazott fiatalember dalait.