HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 24.
//
Eszter névnap

Navracsics Tibor miniszter: Ifjabb Papp Imre itt van közöttünk

2024. május 11. 20:00
Veol.hu
Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletét is elhozta Mága Zoltán világhírű hegedűművész Sümegre, ahol parádés előadását Navracsics Tibor területfejlesztési és közigazgatási miniszter nyitotta meg a Hotel Kapitányban péntek este. A koncertet a fiatalon elhunyt Papp Imre várkapitány emlékére rendezték. Családja az előadást, melyet hatalmas ováció, vastaps kísért, ajándékba adta helyi és környékbeli embereknek. A 600 férőhelyes díszterem zsúfolásig megtelt.

Ötven év, ötven koncert című jótékonysági koncertsorozata Sümegen  Fotók: Nagy LAjosMéltatta ifjabb Papp Imre emlékét, a Papp család eredményeit, munkáját Navracsics Tibor miniszter, majd egyebek mellett kiemelte, a fiatalon elhunyt várkapitány itt van közöttünk. 

–A szeretet mindent legyőz, hegyeket képes megmozgatni, és hihetetlen mértékű összefogásra képes, fogalmazott Böjte Éva szállodaigazgató, majd magyarságunkról, európai értékeinkről szólt. Felsorolt néhányat azon beruházások közül, melyeket férje, ifjabb Papp Imre kezdeményezett, így a 84-es számú főútnál lévő körforgalmat, a tanuszodát és a várbeli fejlesztéseket. Megjegyezte, Imre mindig azt hirdette, hogy a siker kulcsa az összefogásban, a közösség erejében, az együtt gondolkodásban rejlik. A fiatal várkapitányról Végh László polgármester is megemlékezett.    

Mága Zoltán Ötven év, ötven koncert című jótékonysági koncertsorozata újabb állomására érkezett Sümegre. Az előadásokkal – mint mondta, a kormányzat és a közönség támogatásának köszönhetően – tehetséges, illetve beteg gyermekeket, kórházakat, nevelőotthonban élő gyermekeket segítenek hazánkban és határon túl. Az est egyik fénypontja volt, amikor Sebestyén Ernő világhírű hegedűművésszel együtt adott elő Mága Zoltán egy szép Bach-darabot. Mága Zoltán vendégművészeket is hívott, így ifjabb Mága Zoltánt, Mága Jennifert, Zsédenyi Adriennt és Király Viktort. A művészt a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar és a Budapesti Gipsy Virtuózok kísérte. Világhírű zeneszerzők, valamint filmzenék csendültek fel, többek között ifjabb Papp Imre kedvelt muzsikája, Ennio Morriconénak A profi című filmhez írt dallamai. 

Kovács Erika

További cikkek

A művészeti és a zsidó közösség hagyománya találkozott
A művészeti és a zsidó közösség hagyománya találkozott
Tihanyiné Bálint Zsuzsa tapolcai festőművész kiállítása nyílt csütörtökön az ózsinagógában.
Táj-Kapocs: Látóút a vasvári térségben
Táj-Kapocs: Látóút a vasvári térségben
Érték- és közösségvezérelt térségfejlesztési modell megvalósítását tűzte ki célul az a területfejlesztési kísérleti program, amely idén januárban indult a Táj-Kapocs az Együttműködő Közösségekért Alapítvány és a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium összefogásával.
Húsz éve kapott városi rangot Badacsonytomaj
Húsz éve kapott városi rangot Badacsonytomaj
Badacsonytomaj éppen húsz éve kapott városi rangot, idén hatvanéves a Badacsonyi Szüreti Fesztivál, a településen működő sportegyesület pedig százesztendős.
Megújul az ajkai kriptongyár épülete
Megújul az ajkai kriptongyár épülete
Birtokba vette a munkaterületet a kivitelező cég, így megkezdődött a világ első kriptongyára felújításának a második üteme. A munkaterületet május 21-én Schwartz Béla polgármester és Varga Andrea, a működtető Csingervölgy Kft. ügyvezetője adta át.
Rehabilitálni kell a belvárosi udvarokat Tapolcán
Rehabilitálni kell a belvárosi udvarokat Tapolcán
Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje és Neszler Imre Attila, a tapolcai 3-as számú választási körzet képviselőjelöltje tartott utcafórumot kedden délután a Borudvarban.