HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. június 21.
//
Alajos névnap

Zenés est a tízéves Jubilate karral

2024. május 13. 6:34
Veol.hu
A Zenés esték programsorozat keretében az idén tízéves Jubilate női kar szórakoztatta az érdeklődőket a Nagy László Városi Művelődési Központ Kiállítótermében.

A Hartinger Nándorné vezette, húsztagú kórus estje egyik felében ezúttal a komolyzenéhez kapcsolódó évfordulókra emlékezett, majd a szerelem hónapja apropóján érzelmes dalokat adott elő. Például Edith Piafot idézték sanzonokkal a kórustagok, valamint Rómeó és Júlia történetét elevenítették fel a filmzenén keresztül.A tízéves Jubilate női karújabb zenés esten szórakoztatta a közönséget  Fotó: Györkös József

A fennállása tizedik évfordulóját ünneplő kar tavasszal az elmúlt évek emlékképei vetítésével és természetesen énekléssel idézte meg a legszebb pillanatokat. Repertoárjuk a kezdetektől vegyes és gazdag, a klasszikusoktól az egyházi zenén át a könnyűzenéig minden műfajban otthonosan mozognak az ajkai és környékbeli, többnyire nyugdíjas korú hölgyek. Rendszeresen színesítik fellépéseikkel a városi eseményeket, de szerepeltek már a Mária rádió hangversenyein is, és szép eredményeket értek el. Kórusmű kategóriában ezüstérmet szereztek, népének kategóriában bronzot.

Több más megmérettetésen is sikerrel jártak. Például az Éneklő Magyarország versenyről arany minősítéssel tértek haza, egy olaszországi nemzetközi versenyen pedig ezüstérmet szereztek. Azonban az utóbbi években már nem a versengés az elsődleges célja a csoportnak, sokkal inkább a közönség és a maguk szórakoztatása, az együtt éneklés. Ami pedig a repertoárt illeti, az elmozdult a könnyedebb műfajok irányába – tudtuk meg a kar vezetőjétől. 

Tóth B. Zsuzsa

További cikkek

Nyárköszöntő kórustalálkozó
Nyárköszöntő kórustalálkozó
Az ajkai Nagy László Városi Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermében több vastapssal is jutalmazta a termet megtöltő közönség a Dallamról dallamra kórustalálénekkozó kórusait.
Eredményes tanévet zárt a zeneiskola Tapolcán
Eredményes tanévet zárt a zeneiskola Tapolcán
A Tapolcai Járdányi Pál Zeneiskola tanévzáró ünnepségét hétfőn tartották a Tamási Áron Művelődési Központban, a szép számmal megjelent szülők, hozzátartozók jelenlétében.
Buddha-szobrok őrzik a jurtát Tapolcán
Buddha-szobrok őrzik a jurtát Tapolcán
A Tapolca-diszeli Boldogasszony Jurta előtt két Buddha-szobrot avattak a napokban.
Fesztivál a Balaton, a környezet megóvásáért
Fesztivál a Balaton, a környezet megóvásáért
A Nők a Balatonért Egyesület (NABE) minden évben megszervezi legjelentősebb programját a Zöld Fesztivált. Az eddigi gyakorlat szerint egyik évben a tó déli, a másikban az északi-part egyik csoportja rendezi meg az eseményt.
Koncert a Padragkúti református templomban
Koncert a Padragkúti református templomban
Immár hagyománya van Padragkúton a templomi koncerteknek. Az elmúlt évben a katolikus templomban szerveztünk két sikeres koncertet. Mindkét alkalommal a Padragkút Fejlődéséért Alapítvány alapítója, Farkas András operaénekes lépett fel a szülőfalujában. A helyi lakosok nagy szeretettel fogadták az elszármazott fiatalember dalait.