HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. július 27.
//
Olga névnap

Orvosi ügyelet, helyi járat, laktanyák - Tapolcának új lendületre van szüksége

2024. május 13. 6:41
Veol.hu
A legfontosabb Tapolcának az orvosi ügyelet, a helyi járati közlekedés megoldása, a tanuszoda megépülése, és ki kell találni, hogy mire hasznosítható a laktanyák területe.

Erről beszélt az 1-es számú választókerületben, a Dobó-lakótelepen rendezett lakossági fórumán pénteken Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje.

– Tapolca hazák legszebb vidékén helyezkedik el, megérdemli, hogy nagy dolgokban gondolkozzunk. Szinte csak Tapolcán nem épült még tanuszoda, amely minden járási székhelyen el kell hogy készüljön. Meg kell oldani az észszerű helyijárat-közlekedést hét közben és hétvégén, akár kis, elektromos járművekkel. Elfogadhatatlan, hogy a régi laktanyák területére hordják sokan a hulladékot, a lakótelepen élők nyugalmát hajléktalanok zavarják. Az ügyeletet vissza kell hozni a tapolcai kórházba – sorolta a megoldandó feladatokat a jelölt.Navracsics Tibor szerint hiába lesznek kiváló polgármestereink, képviselőink, ha Brüsszelben egy tanácskozó testület a háborúba sodor bennünket  Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Töreky Ferenc, a választókerület önkormányzati képviselőjelöltje a kerülettel kapcsolatos tervekről szólva elmondta, hogy a veszélyes útszakaszok közlekedésének megoldása sürgető, például a Stadion utca túlzsúfoltságával is foglalkozni kell. Járdaépítésekre, -felújításokra van szükség, a közművezeték-hálózat rossz állapotú. Évek óta várat magára egy sportpálya kialakítása, játszótér kellene, a kerékpárúton pihenőhelyet lehetne kialakítani. Fontos a közösségi ház hasznosítása. 

Lasztovicza Máté szerint Tapolcán meg kell oldani az észszerű helyijárat-közlekedést hét közben és hétvégén, akár kis, elektromos járművekkel
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter úgy fogalmazott, hogy a június 9-ei választások mindegyike egyformán fontos. 

– Egy térségnek csak akkor tud hatékony érdekképviselete lenni az országos politikában, és összefogott, jó, a jövőről gondolkodó vezetése a városban, ha az emberek egyetértenek a váratlan helyzetekben is, és ugyanazt gondolják a város, a térség jövőjéről is. Ilyen volt egykor a város polgármestere és országgyűlési képviselője is. Ma is abból élünk, amit ők felhalmoztak és örökségül hagytak nekünk. Vonzó jövőképet kell képviselnie a város vezetőjének és az országgyűlési képviselőnek, akik barátok is kell, hogy legyenek. Lasztovicza Máté ilyen ember, aki a barátom. Ha egyetértenek abban, hogy Tapolcának új lendületre van szüksége, szavazzanak rá, vele kiválóan együtt tudok dolgozni, meg tudjuk sokszorozni a város kisugárzását a térségben és az országos politikában – mondta Navracsics Tibor.

Hozzátette, hogy hiába lesznek kiváló polgármestereink, képviselőink, ha Brüsszelben egy tanácskozótestület a háborúba sodor bennünket. Az élet, a családjaink biztonsága a legfontosabb. Kell, hogy olyan küldötteink legyenek minél nagyobb számban az Európai Parlamentben, akik a béke mellett állnak ki.

Tóth B. Zsuzsa

További cikkek

Úton az első Henschel mozdony
Úton az első Henschel mozdony
A MÁV–Volán-csoport tizenöt jó állapotú, megbízható dízelmozdony bérbevételét tervezte egy svéd lízingcégtől. A német Henschel által gyártott első dízelmozdony már úton van, július végén érkezik Magyarországra.
Badacsony kéknyelű bora továbbra sem hungarikum
Badacsony kéknyelű bora továbbra sem hungarikum
Badacsony kéknyelű bora még mindig nem került be a hungarikumok közé, bár a kezdeményezés támogatói között már miniszter is található. Egyelőre azonban a június 18-án meghozott döntés van érvényben, amelyben a Hungarikum Bizottság elutasította a hungarikummá nyilvánításra vonatkozó beadványt.
Géniuszok dióhéjban
Géniuszok dióhéjban
Megnyílt a Wass Albert Könyvtár és Múzeum új tárlata. Az állandó kiállítás Tapolca géniuszait mutatja be.
LégyOtt művészekkel a tapolcai Malom-tó partján
LégyOtt művészekkel a tapolcai Malom-tó partján
A tapolcai LégyOtt koncertek sorában a Malom-tó partján legutóbb Bíró Csongor Vitéz zenélt és énekelt többek között Charlie, a Bagossy, az LGT, Phil Collins és a Pink Floyd repertoárjából.
Napelemekkel spórolnak a tapolcai hajléktalanszálló áramfogyasztásán
Napelemekkel spórolnak a tapolcai hajléktalanszálló áramfogyasztásán
A tapolcai hajléktalanszálló sokat spórolhat az év második felében, mivel már termelnek az épület tetejére felszerelt napelemek.