HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 24.
//
Eszter névnap

Orvosi ügyelet, helyi járat, laktanyák - Tapolcának új lendületre van szüksége

2024. május 13. 6:41
Veol.hu
A legfontosabb Tapolcának az orvosi ügyelet, a helyi járati közlekedés megoldása, a tanuszoda megépülése, és ki kell találni, hogy mire hasznosítható a laktanyák területe.

Erről beszélt az 1-es számú választókerületben, a Dobó-lakótelepen rendezett lakossági fórumán pénteken Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje.

– Tapolca hazák legszebb vidékén helyezkedik el, megérdemli, hogy nagy dolgokban gondolkozzunk. Szinte csak Tapolcán nem épült még tanuszoda, amely minden járási székhelyen el kell hogy készüljön. Meg kell oldani az észszerű helyijárat-közlekedést hét közben és hétvégén, akár kis, elektromos járművekkel. Elfogadhatatlan, hogy a régi laktanyák területére hordják sokan a hulladékot, a lakótelepen élők nyugalmát hajléktalanok zavarják. Az ügyeletet vissza kell hozni a tapolcai kórházba – sorolta a megoldandó feladatokat a jelölt.Navracsics Tibor szerint hiába lesznek kiváló polgármestereink, képviselőink, ha Brüsszelben egy tanácskozó testület a háborúba sodor bennünket  Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Töreky Ferenc, a választókerület önkormányzati képviselőjelöltje a kerülettel kapcsolatos tervekről szólva elmondta, hogy a veszélyes útszakaszok közlekedésének megoldása sürgető, például a Stadion utca túlzsúfoltságával is foglalkozni kell. Járdaépítésekre, -felújításokra van szükség, a közművezeték-hálózat rossz állapotú. Évek óta várat magára egy sportpálya kialakítása, játszótér kellene, a kerékpárúton pihenőhelyet lehetne kialakítani. Fontos a közösségi ház hasznosítása. 

Lasztovicza Máté szerint Tapolcán meg kell oldani az észszerű helyijárat-közlekedést hét közben és hétvégén, akár kis, elektromos járművekkel
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter úgy fogalmazott, hogy a június 9-ei választások mindegyike egyformán fontos. 

– Egy térségnek csak akkor tud hatékony érdekképviselete lenni az országos politikában, és összefogott, jó, a jövőről gondolkodó vezetése a városban, ha az emberek egyetértenek a váratlan helyzetekben is, és ugyanazt gondolják a város, a térség jövőjéről is. Ilyen volt egykor a város polgármestere és országgyűlési képviselője is. Ma is abból élünk, amit ők felhalmoztak és örökségül hagytak nekünk. Vonzó jövőképet kell képviselnie a város vezetőjének és az országgyűlési képviselőnek, akik barátok is kell, hogy legyenek. Lasztovicza Máté ilyen ember, aki a barátom. Ha egyetértenek abban, hogy Tapolcának új lendületre van szüksége, szavazzanak rá, vele kiválóan együtt tudok dolgozni, meg tudjuk sokszorozni a város kisugárzását a térségben és az országos politikában – mondta Navracsics Tibor.

Hozzátette, hogy hiába lesznek kiváló polgármestereink, képviselőink, ha Brüsszelben egy tanácskozótestület a háborúba sodor bennünket. Az élet, a családjaink biztonsága a legfontosabb. Kell, hogy olyan küldötteink legyenek minél nagyobb számban az Európai Parlamentben, akik a béke mellett állnak ki.

Tóth B. Zsuzsa

További cikkek

A művészeti és a zsidó közösség hagyománya találkozott
A művészeti és a zsidó közösség hagyománya találkozott
Tihanyiné Bálint Zsuzsa tapolcai festőművész kiállítása nyílt csütörtökön az ózsinagógában.
Húsz éve kapott városi rangot Badacsonytomaj
Húsz éve kapott városi rangot Badacsonytomaj
Badacsonytomaj éppen húsz éve kapott városi rangot, idén hatvanéves a Badacsonyi Szüreti Fesztivál, a településen működő sportegyesület pedig százesztendős.
Hatalmas gázrobbanás Tapolcán,102 lakást ürítettek ki
Hatalmas gázrobbanás Tapolcán,102 lakást ürítettek ki
Életveszélyesen megsérült egy asszony a gázrobbanás miatt keletkezett tűzben Tapolcán, a város egyik ikonikus Y épületében lévő hatodik emeleti lakásban május 22-én, szerdán reggel, ahol az eset miatt – a statikai átvizsgálás idejére – mind a 102 lakást órákra kiürítették. A nőt mentőhelikopter szállította kórházba. Vele élő bichon kiskutyájának nem esett bántódása, mert kifutott a lakásból a robbanás után.
Rehabilitálni kell a belvárosi udvarokat Tapolcán
Rehabilitálni kell a belvárosi udvarokat Tapolcán
Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje és Neszler Imre Attila, a tapolcai 3-as számú választási körzet képviselőjelöltje tartott utcafórumot kedden délután a Borudvarban.
Virágosítottak az iskolában
Virágosítottak az iskolában
A Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola Batsányi János Tagintézményben banki támogatással virágosított a szülői szervezet.