HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 24.
//
Eszter névnap

Ikarus – a magyar ipar büszkeségének patinás példányai rótták a Balaton-felvidéket

2024. május 13. 6:54
Veol.hu
Két év után újra felbolydult a város, sőt az egész ország. Május 11-én rendezték meg a 4. Nemzetközi Ikarus Találkozót. Eddig minden évben részt vettünk az eseményen, s bizton állítjuk, a látogatók száma folyamatosan nő. Az Ikarus márka hírnevet, rangot jelentett egykor nemzetközi szinten – a szocialista táboron kívül is! – a jelennek-jövőnek megőrzött, karbantartott autóbuszok értéke, patinája vitathatatlan.

Az idei Ikarus találkozón hazai és Németországban honos Ikarusokat hoztak el tulajdonosaik. Legtávolabbról egy 256-os típusú, idehaza felújított kocsi érkezett, melyet rostockból, a Balti-tengeri német kikötővárosból vezettek Tapolcáig. Cseh- és lengyelországi, valamint szlovák tulajdonosok s jelezték részvételi szándékukat, de financiális vagy műszaki okok miatt idén ez meghiúsult. A kiállításon javarészt az Ikarus 200-as sorozatainak üzemképes, kiváló állapotba hozott példányait láthattuk, s rekordot döntött a rendezvény abból a szempontból, hogy tizennégy csuklós autóbusz vett részt, ebből tizenegy 280-as vagy későbbi, C80-as, a tizenkettedik pedig az igazi szenzáció, a 180-as típus 1971-ben gyártott példánya, melyet két éve restauráltak legutóbb. Az 1963 és 1973 között gyártott 180-asokat, melyek közül Veszprémben is közlekedtek példányok a hetvenes években csuklós fordákon, a klasszikus, legtöbbek által ismert 280-asok váltották le, a legutolsó 180-ast 1980-ban, a fővárosban vonták ki a forgalomból. A találkozóra érkezett hatvanöt, különböző fajta Ikarus autóbuszok képviselték Magyarország szinte mindegyik vármegyéjét.A találkozó egyik kuriózuma, az Ikarus 180-as. A típus Veszprémben is közlekedett helyi járatokon. Fotó: Benkő Péter/Napló

– A programok legnépszerűbbike a városi járat volt, ezt „farosokkal”, azaz Ikarus 55-ös, illetve 66-os típusú buszokkal bonyolították le óriási érdeklődés mellett – tájékoztatja lapunkat Bordez Christian főszervező. Elmondja, a felszálló utasokat korabeli egyenruhába öltözött kalauzok segítették, majd a vendégek nagy kérésére egy 266-os típus is beszállt városi járatba egy fordulóra. – Örömmel mondhatom, hogy eljött Tapolcára az az egykor gyártott 481-es típus egyik példánya, ezt a kocsit a British Airways rendelte meg, és a londoni Heathrow repülőtéren szolgált. Ez a busz szállította most Tapolcán a Dobó-laktanyához az utazni kívánókat. A busz egyébként idehaza kevésbé ismert, az Egyesült Királyság viszont harminc példányt rendelt belőle egészen 1999 végéig – meséli a főszervező.A farosokon az utazókat kalauzok segítették Fotó: Benkő Péter/Napló

A programok között a kisebbeket gyereksarok várta, a nagyobbakat fúvószene, a „kegytárgyakra” vadászó rajongók sem unatkoztak, de a hobbifotósok sem. Délután pedig elindult mind a hatvanöt Ikarus rendőrségi kísérettel a hagyományos Káli-medencei felvonulásra, körtúrára a Tapolca–Gyulakeszi–Mindszentkálla–Szentbékkálla–Gyulakeszi–Tapolca útvonalon.Soha nem látott tömeg vett részt a találkozón Fotó: Benkő Péter/Napló

A találkozón viszonylag kisebb számban láttunk EAG-Ikarusokat (az EAG az egykori Egyedi Autóbuszgyártó nevének rövidítése), valószínű azért, mert ezek kis része a mai napig forgalomban van Magyarországon helyközi és távolsági viszonylatokon. Az EAG-Ikarusok különböző változatai tehát még nem számítanak öregnek. – Két EAG E98-as kocsit jeleztek a tulajdonosok, sajnos az egyik nemrég megsérült, a másiknál műszaki problémák adódtak. Viszont meglepetésnek számított az F15-ös, egy másik céggel közösen kifejlesztett midibusz, mely elsőként vesz részt találkozón, s időben az Ikarus-gyártás végső időszakát képviseli – mondja el Bordez Christian, s az ellenpólust, a találkozó nagy öregjének számító Ikarus 55-öst is említi, melynek „születési éve” 1958, egykor a Volán győri üzemegységéhez tartozott.

A találkozón a Volánbusz hat kocsival képviseltette magát, megjelent a mai Ikarus-gyár is, a többi autóbusz pedig magánszemélyek, egyesületek, Ikarus baráti körök tulajdonát képezik. A nap végén a látogatóknak és a résztvevőknek zenés esttel kedveskedtek a szervezők.

Benkő Péter

További cikkek

A művészeti és a zsidó közösség hagyománya találkozott
A művészeti és a zsidó közösség hagyománya találkozott
Tihanyiné Bálint Zsuzsa tapolcai festőművész kiállítása nyílt csütörtökön az ózsinagógában.
Táj-Kapocs: Látóút a vasvári térségben
Táj-Kapocs: Látóút a vasvári térségben
Érték- és közösségvezérelt térségfejlesztési modell megvalósítását tűzte ki célul az a területfejlesztési kísérleti program, amely idén januárban indult a Táj-Kapocs az Együttműködő Közösségekért Alapítvány és a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium összefogásával.
Megújul az ajkai kriptongyár épülete
Megújul az ajkai kriptongyár épülete
Birtokba vette a munkaterületet a kivitelező cég, így megkezdődött a világ első kriptongyára felújításának a második üteme. A munkaterületet május 21-én Schwartz Béla polgármester és Varga Andrea, a működtető Csingervölgy Kft. ügyvezetője adta át.
Hatalmas gázrobbanás Tapolcán,102 lakást ürítettek ki
Hatalmas gázrobbanás Tapolcán,102 lakást ürítettek ki
Életveszélyesen megsérült egy asszony a gázrobbanás miatt keletkezett tűzben Tapolcán, a város egyik ikonikus Y épületében lévő hatodik emeleti lakásban május 22-én, szerdán reggel, ahol az eset miatt – a statikai átvizsgálás idejére – mind a 102 lakást órákra kiürítették. A nőt mentőhelikopter szállította kórházba. Vele élő bichon kiskutyájának nem esett bántódása, mert kifutott a lakásból a robbanás után.
Rehabilitálni kell a belvárosi udvarokat Tapolcán
Rehabilitálni kell a belvárosi udvarokat Tapolcán
Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje és Neszler Imre Attila, a tapolcai 3-as számú választási körzet képviselőjelöltje tartott utcafórumot kedden délután a Borudvarban.