HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. július 27.
//
Olga névnap

Majálist tartottak a padragkúti Bánya kertben

2024. május 17. 7:28
Veol.hu
Második alkalommal hívta májusi fesztiválra a padragkúti Bánya kertbe az érdeklődőket a szervező Padragkúti Művelődési Ház, a Bányász Kulturális Egyesület és a Padragi Bányász Hagyományőrző Kör május 11-én. A program reggel főzőversennyel indult, amelyet Szőke András vezetett.

Szőke András az egyik főzőcsapattal Fotó: Gyarmati László A Veterán Járművek Baráti Köre Ajka szervezésében csaknem száz veterán motor és autó érkezett. A rendezvény híre már a megyehatáron is túljutott, mi sem jelzi jobban, mint hogy Zalaegerszegről, Győrből és Lábatlanból is érkeztek félszáz éves vagy még annál is idősebb, kiválóan karbantartott járművek. Sokan beszélgettek a tulajdonosokkal, szelfiztek, és voltak, akik azt is megengedték, hogy beüljenek az autójukba.  A gyerekek az arcfestésnél álltak sorban, ahol a padragi Szabó Zsuzsanna készítette el a kért mintát. A kirakodóvásárban mindent lehetett kapni a mosószertől a pólóig, de volt törökméz, kakasnyalóka is.

A kondérok felől egyre jobb illat áradt. A tíz főzőcsapat mindegyike szorgalmasan dolgozott, majd az eredményhirdetésre izgatottan gyűltek Szőke András köré. Első helyezést ért el a Veterán Járművek Baráti Köre Ajka, második helyen a Vadászok végeztek. A harmadik a Molnár családi gazdaság lett. A kulturális műsorban az óvodától a nyugdíjasig minden korosztály fellépett. 

Karnics Miklós, a Padragi Bányász Hagyományőrző Kör elnöke köszöntőjében elmondta, a Bánya kert kiváló rendezvényhelyszín, ahova örömmel érkeznek a látogatók, minden korosztály jól érzi magát. A visszajelzésekből kiderült, hogy van igény a közösségi programokra, ahol építhetik a lakosok a közösséget. Vasárnap kirakodóvásárral folytatódott a program. 

Tisler Anna