HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. június 21.
//
Alajos névnap

Majálist tartottak a padragkúti Bánya kertben

2024. május 17. 7:28
Veol.hu
Második alkalommal hívta májusi fesztiválra a padragkúti Bánya kertbe az érdeklődőket a szervező Padragkúti Művelődési Ház, a Bányász Kulturális Egyesület és a Padragi Bányász Hagyományőrző Kör május 11-én. A program reggel főzőversennyel indult, amelyet Szőke András vezetett.

Szőke András az egyik főzőcsapattal Fotó: Gyarmati László A Veterán Járművek Baráti Köre Ajka szervezésében csaknem száz veterán motor és autó érkezett. A rendezvény híre már a megyehatáron is túljutott, mi sem jelzi jobban, mint hogy Zalaegerszegről, Győrből és Lábatlanból is érkeztek félszáz éves vagy még annál is idősebb, kiválóan karbantartott járművek. Sokan beszélgettek a tulajdonosokkal, szelfiztek, és voltak, akik azt is megengedték, hogy beüljenek az autójukba.  A gyerekek az arcfestésnél álltak sorban, ahol a padragi Szabó Zsuzsanna készítette el a kért mintát. A kirakodóvásárban mindent lehetett kapni a mosószertől a pólóig, de volt törökméz, kakasnyalóka is.

A kondérok felől egyre jobb illat áradt. A tíz főzőcsapat mindegyike szorgalmasan dolgozott, majd az eredményhirdetésre izgatottan gyűltek Szőke András köré. Első helyezést ért el a Veterán Járművek Baráti Köre Ajka, második helyen a Vadászok végeztek. A harmadik a Molnár családi gazdaság lett. A kulturális műsorban az óvodától a nyugdíjasig minden korosztály fellépett. 

Karnics Miklós, a Padragi Bányász Hagyományőrző Kör elnöke köszöntőjében elmondta, a Bánya kert kiváló rendezvényhelyszín, ahova örömmel érkeznek a látogatók, minden korosztály jól érzi magát. A visszajelzésekből kiderült, hogy van igény a közösségi programokra, ahol építhetik a lakosok a közösséget. Vasárnap kirakodóvásárral folytatódott a program. 

Tisler Anna

További cikkek

Nyárköszöntő kórustalálkozó
Nyárköszöntő kórustalálkozó
Az ajkai Nagy László Városi Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermében több vastapssal is jutalmazta a termet megtöltő közönség a Dallamról dallamra kórustalálénekkozó kórusait.
Eredményes tanévet zárt a zeneiskola Tapolcán
Eredményes tanévet zárt a zeneiskola Tapolcán
A Tapolcai Járdányi Pál Zeneiskola tanévzáró ünnepségét hétfőn tartották a Tamási Áron Művelődési Központban, a szép számmal megjelent szülők, hozzátartozók jelenlétében.
Buddha-szobrok őrzik a jurtát Tapolcán
Buddha-szobrok őrzik a jurtát Tapolcán
A Tapolca-diszeli Boldogasszony Jurta előtt két Buddha-szobrot avattak a napokban.
Fesztivál a Balaton, a környezet megóvásáért
Fesztivál a Balaton, a környezet megóvásáért
A Nők a Balatonért Egyesület (NABE) minden évben megszervezi legjelentősebb programját a Zöld Fesztivált. Az eddigi gyakorlat szerint egyik évben a tó déli, a másikban az északi-part egyik csoportja rendezi meg az eseményt.
Koncert a Padragkúti református templomban
Koncert a Padragkúti református templomban
Immár hagyománya van Padragkúton a templomi koncerteknek. Az elmúlt évben a katolikus templomban szerveztünk két sikeres koncertet. Mindkét alkalommal a Padragkút Fejlődéséért Alapítvány alapítója, Farkas András operaénekes lépett fel a szülőfalujában. A helyi lakosok nagy szeretettel fogadták az elszármazott fiatalember dalait.