HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. június 21.
//
Alajos névnap

Vonósok nívós pünkösdi hangversenye

2024. május 19. 7:37
Veol.hu
Remek koncertet láthattak a vonószene kedvelői pénteken este Tapolcán.

A Tapolcai Járdányi Pál Zeneiskola vonószenekara ezúttal sem okozott csalódást a közönségnek, a hagyományos pünkösdi hangverseny nagy sikerrel zárult pénteken este a Tamási Áron Művelődési Központban.Nagy sikerrel zárult a Tapolcai Járdányi Pál Zeneiskola vonószenekarának péntek esti pünkösdi hangversenye Fotó: Szijártó János / Napló

A színpadon több más mellett Schubert, Boccherini, Mozart világhírű művei csendültek fel, de a könnyebb műfajhoz sorolható filmzenékből is kapott ízelítőt a mindvégig lelkes publikum. A tetszésnyilvánítás nem maradt el, a többször felharsanó taps minden fellépőnek megjárt, amiben elévülhetetlen érdeme van a zeneiskolai vonószenekar művészeti vezetőjének, Veres Lórántnak, illetve a felkészítő tanároknak, Kovács Adrienne-nek és Tóthné Kovács Katalinnak.

Szijártó János

További cikkek

Nyárköszöntő kórustalálkozó
Nyárköszöntő kórustalálkozó
Az ajkai Nagy László Városi Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermében több vastapssal is jutalmazta a termet megtöltő közönség a Dallamról dallamra kórustalálénekkozó kórusait.
Eredményes tanévet zárt a zeneiskola Tapolcán
Eredményes tanévet zárt a zeneiskola Tapolcán
A Tapolcai Járdányi Pál Zeneiskola tanévzáró ünnepségét hétfőn tartották a Tamási Áron Művelődési Központban, a szép számmal megjelent szülők, hozzátartozók jelenlétében.
Buddha-szobrok őrzik a jurtát Tapolcán
Buddha-szobrok őrzik a jurtát Tapolcán
A Tapolca-diszeli Boldogasszony Jurta előtt két Buddha-szobrot avattak a napokban.
Fesztivál a Balaton, a környezet megóvásáért
Fesztivál a Balaton, a környezet megóvásáért
A Nők a Balatonért Egyesület (NABE) minden évben megszervezi legjelentősebb programját a Zöld Fesztivált. Az eddigi gyakorlat szerint egyik évben a tó déli, a másikban az északi-part egyik csoportja rendezi meg az eseményt.
Koncert a Padragkúti református templomban
Koncert a Padragkúti református templomban
Immár hagyománya van Padragkúton a templomi koncerteknek. Az elmúlt évben a katolikus templomban szerveztünk két sikeres koncertet. Mindkét alkalommal a Padragkút Fejlődéséért Alapítvány alapítója, Farkas András operaénekes lépett fel a szülőfalujában. A helyi lakosok nagy szeretettel fogadták az elszármazott fiatalember dalait.