HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. június 21.
//
Alajos névnap

Virágosítottak az iskolában

2024. május 20. 14:52
Veol.hu
A Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola Batsányi János Tagintézményben banki támogatással virágosított a szülői szervezet.

 

A virágültetési projekt az OTP Bank önkéntes, Helyi érték programja keretében valósult meg. Az adomány nem egy klasszikus támogatás, sokkal inkább önkéntes vállalás a bank helyi fiókjának dolgozóitól. A projekt a szülői szervezet együttműködésével valósult meg Fotó: szülői szervezet

A projekt a szülői szervezet együttműködésével valósult meg, a lelkes csapat öt helyszínen újította fel a virágágyásokat tematikusan. Színes, évelő virágokat, örökzöldeket, fűszernövényeket, cserjéket ültettek és sziklakertet alakítottak ki. A munka végeztével a jelen lévő gyermekeket és a szülőket meglepetéspizza várta, amely szintén része volt a projektnek. – Amikor a példás összefogás, a segítő tenni akarás, és a jó szándék összetalálkozik, akkor ilyen jó dolgok is megvalósulhatnak nagyon könnyen és egyszerűen – emelte ki beszédében Töreky Ferenc, a szülői szervezet elnöke. A gyermekek és a szülők nevében megköszönte a felajánlást és a segítséget a fiók dolgozóinak.

Tóth B. Zsuzsa

További cikkek

Nyárköszöntő kórustalálkozó
Nyárköszöntő kórustalálkozó
Az ajkai Nagy László Városi Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermében több vastapssal is jutalmazta a termet megtöltő közönség a Dallamról dallamra kórustalálénekkozó kórusait.
Eredményes tanévet zárt a zeneiskola Tapolcán
Eredményes tanévet zárt a zeneiskola Tapolcán
A Tapolcai Járdányi Pál Zeneiskola tanévzáró ünnepségét hétfőn tartották a Tamási Áron Művelődési Központban, a szép számmal megjelent szülők, hozzátartozók jelenlétében.
Buddha-szobrok őrzik a jurtát Tapolcán
Buddha-szobrok őrzik a jurtát Tapolcán
A Tapolca-diszeli Boldogasszony Jurta előtt két Buddha-szobrot avattak a napokban.
Fesztivál a Balaton, a környezet megóvásáért
Fesztivál a Balaton, a környezet megóvásáért
A Nők a Balatonért Egyesület (NABE) minden évben megszervezi legjelentősebb programját a Zöld Fesztivált. Az eddigi gyakorlat szerint egyik évben a tó déli, a másikban az északi-part egyik csoportja rendezi meg az eseményt.
Koncert a Padragkúti református templomban
Koncert a Padragkúti református templomban
Immár hagyománya van Padragkúton a templomi koncerteknek. Az elmúlt évben a katolikus templomban szerveztünk két sikeres koncertet. Mindkét alkalommal a Padragkút Fejlődéséért Alapítvány alapítója, Farkas András operaénekes lépett fel a szülőfalujában. A helyi lakosok nagy szeretettel fogadták az elszármazott fiatalember dalait.