HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. június 21.
//
Alajos névnap

Tócsi, somlói bor, vidámság Ajkán

2024. május 21. 7:00
Veol.hu
Tömegek élvezték a kulturális műsort, kóstolták a tócsit és kortyolták a somlói borokat a pünkösdi hétvégén az Agorán.

Sokan vettek részt a hétvégi programokon  Fotó: Gyarmati László/NaplóA XIX. Borvarázs – Somlói Bor- és Tócsifesztivál színpadán vasárnap és hétfőn ismét helyet kaptak az ajkai sportolók és művészeti csoportok is. Az Ajka Város Önkormányzata és a Nagy László Városi Művelődési Központ és Könyvtár szervezésében zajló program vasárnap kora délután a helyi Hangadók zenekar műsorával kezdődött. Ekkor már annyian ültek a színpad előtt, hogy a padokon helyet is alig találtak a később érkezők. A Pallagi Attila vezette zenekar ma már nemcsak a városban, de országszerte is népszerű. Majd mindkét aerobik-sportegyesület és az Ajka-Padragkút Táncegyüttes is színpadra lépett. A parkban kézműves alkotó foglalkozás várta az érdeklődőket. 

A téren igazi fesztiválhangulatban telt a hétvége. Az árusok kínáltak fagyit, lángost, kürtőskalácsot, lehetett fogyasztani gyümölcsös limonádét, borkoktélt. A sztárvendég, a Lord együttes koncertjére még 100 kilométerről is érkeztek rajongók. A koncert előtt Schwartz Béla polgármester köszöntötte a fesztiválozókat. Hétfőn Hidasi Réka énekes kezdte a programot, majd a Dinamik rock and roll klub fellépése következett. A nap további részében a táncé és operetté volt a főszerep. 

v

További cikkek

Nyárköszöntő kórustalálkozó
Nyárköszöntő kórustalálkozó
Az ajkai Nagy László Városi Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermében több vastapssal is jutalmazta a termet megtöltő közönség a Dallamról dallamra kórustalálénekkozó kórusait.
Eredményes tanévet zárt a zeneiskola Tapolcán
Eredményes tanévet zárt a zeneiskola Tapolcán
A Tapolcai Járdányi Pál Zeneiskola tanévzáró ünnepségét hétfőn tartották a Tamási Áron Művelődési Központban, a szép számmal megjelent szülők, hozzátartozók jelenlétében.
Buddha-szobrok őrzik a jurtát Tapolcán
Buddha-szobrok őrzik a jurtát Tapolcán
A Tapolca-diszeli Boldogasszony Jurta előtt két Buddha-szobrot avattak a napokban.
Fesztivál a Balaton, a környezet megóvásáért
Fesztivál a Balaton, a környezet megóvásáért
A Nők a Balatonért Egyesület (NABE) minden évben megszervezi legjelentősebb programját a Zöld Fesztivált. Az eddigi gyakorlat szerint egyik évben a tó déli, a másikban az északi-part egyik csoportja rendezi meg az eseményt.
Koncert a Padragkúti református templomban
Koncert a Padragkúti református templomban
Immár hagyománya van Padragkúton a templomi koncerteknek. Az elmúlt évben a katolikus templomban szerveztünk két sikeres koncertet. Mindkét alkalommal a Padragkút Fejlődéséért Alapítvány alapítója, Farkas András operaénekes lépett fel a szülőfalujában. A helyi lakosok nagy szeretettel fogadták az elszármazott fiatalember dalait.