HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 7.
//
Gizella névnap

Márton-napi libanapot tartottak az ajkai civilek

2021. november 14. 22:07
A padragkúti művelődési házban találkoztak az ajkai civilek, hogy vidám hangulatban és tematikus programokkal töltsék november hónap egyik kedvelt ünnepét.

Kicsiknek és nagyoknak is tartogatott programokat az a civil találkozó, amit szombaton rendeztek a padragkúti művelődési házban. A délután kezdődő rendezvény egészen estébe nyúlt, amelyen a kisgyermekeket táncház és koncert szórakoztatta, valamint Márton-napi kézműves foglalkozás.

A tánc amúgy is nagy hangsúlyt kapott a találkozón, hiszen a programok közt szerepelt széki táncok oktatása Antal Áron és párja vezetésével, valamint bemutatót tartott a Padragkút Táncegyüttes és a Zagyva Banda is.

Az este folyamán a szervezők libás vacsorával is készültek, az este jó hangulatához a zenét pedig a Zagyva Banda szolgáltatta.

Az eseményen jelen volt Navracsics Tibor is, aki  köszöntője után a helyi civil szervezetek munkájával is megismerkedett.

hirhid.hu

További cikkek

Életben tartják a lángot
Életben tartják a lángot
Nem sok település büszkélkedhet olyan magyar felmenővel, aki az egyetemes történelemben, a világtörténelemben és nemzetünk történelmében is letette névjegyét.
Testnevelésből is érettségiznek Ajkán
Testnevelésből is érettségiznek Ajkán
Ötven diák kezdte meg az írásbeli érettségi vizsgát az Ajkai Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium Bánki Donát Intézményegységében hétfőn reggel.
Történelmi és gasztrofesztivál utcaavatással Badacsonytomajon
Történelmi és gasztrofesztivál utcaavatással Badacsonytomajon
Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg Badacsonytomajon "Tomaj lakomáját" a hétvégén, s ezzel együtt átadták a megújult, megszépült Fő utcát.
Esterházy és a gasztronómia
Esterházy és a gasztronómia
A Tapolcai Értékmegőrző Egyesület újabb előadás sorozata Németh István Péter költő: Esterházy Péter és a gasztronómia címmel várta az érdeklődőket az Ózsinagógában.
Tiétek a döntés lehetősége és felelőssége
Tiétek a döntés lehetősége és felelőssége
Két osztály 32 fiútanulója vett búcsút középiskolai tanulmányai helyszínétől május 3-án. Az Ajkai Gimnázium Technikum, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium Bercsényi Miklós Intézményegysége a 2023–2024-es tanévben nyolc hegesztőt, nyolc villanyszerelőt, hat ácsot, öt kőművest és öt asztalost bocsát ki.