HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. szeptember 19.
//
Vilhelmina névnap

Nyilvános illemhely készül Ajka belvárosában

2022. március 6. 16:17
ajkaiszo.hu
Hamarosan ismét lesz nyilvános illemhely a belvárosban.

Többen felhívták arra az Ajkai Szó figyelmét, hogy hamarosan beköszönt a jó idő, a kellemesnek ígérkező családi, vagy baráti közös séták futóversenybe mehetnek át, ha a társaság egy vagy több tagjának sürgős dolga akad. Amíg a közelben nyitva van valamelyik vendéglátó egység, egyszerű a megoldás, beülnek egy sörre vagy kávéra, és elvégzik a dolgukat is. De mi van, ha már minden bezárt?

Forrás: normafapark.huForrás: normafapark.hu

Katona Zoltánné az Ajkai Szó kérdésére elmondta, hogy április végén, de legkésőbb május elején nyílik a Szabadság tér 14-ben, a Zenit mögött, az üzletsort és Kereskedők házát összekötő járda mentén egy, a mozgássérültek számára is használható nyilvános wc.

A tervezés már csaknem egy éve elkezdődött, ha megfelelő lesz az időjárás, a kivitelezési munkákat is megkezdik. A nyitvatartási időt meghatározzák, lesz külön téli és nyári is. Azt lehet tudni, hogy pelenkázó nem lesz bent, a használatért fizetni kell, a pénzért viszont tiszta, kulturált körülmények várják majd a látogatót.

hirhid.hu

További cikkek

A neheze még hátravan Gaál Zsókáéknak
A neheze még hátravan Gaál Zsókáéknak
Összesen 183 női és 197 férficsapat indult és küzd meg az érmekért a 45. sakkolimpián, Budapesten. A viadal a felénél tart, mostani cikkünkben áttekintjük, hogy állnak Gaál Zsókáék és a többiek.
Nagyüzemi módszerekkel termesztette a marihuánát - aztán jöttek a rendőrök
Nagyüzemi módszerekkel termesztette a marihuánát - aztán jöttek a rendőrök
Jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a Veszprém Vármegyei Főügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki a 2023 decemberét megelőzően hosszabb időn keresztül marihuánát termesztett az egyik Ajka környéki faluban.
Sümeg vizsgálja a Püspöki Palota átvételének lehetőségét
Sümeg vizsgálja a Püspöki Palota átvételének lehetőségét
Állami tulajdonú kastélyok, kúriák és udvarházak ingyenes tulajdonba adását teszi lehetővé a napokban életbe lépett új kastélytörvény. Az érintett ingatlanok egyikre a sümegi Püspöki Palota, így a barokk kisváros önkormányzata is megvizsgálja az átvétel lehetőségét.
Badacsonyban született az Európai Unió himnusza?
Badacsonyban született az Európai Unió himnusza?
Kisfaludy, Jókai, Krúdy, József Attila, Weöres Sándor, hosszú fürdőruhás emberek, Anna-bál, szüret, szerelem, csábítás, romantika – ezek a képek villannak fel egy révfülöpi házban, egy nyár végi estén, s az is megeshet, hogy éppen ezen az estén íródik a Nagy Balatoni Regény is.
Vándorkiállítás Szabó Magda emlékére
Vándorkiállítás Szabó Magda emlékére
Szabó Magda költő, regény- és drámaíró vándorkiállítását nyitotta meg az olvasás nemzetközi napja alkalmából a Bogáncs Gyermekkönyvtárban Gombos Anikó könyvtáros és Szabó-Kovács Krisztina, a Veszprémi Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium magyartanára.