HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. október 22.
//
Előd névnap

Kamerákat telepítenek Diszelben is

2024. június 14. 8:45
Veol.hu
Újabb térfigyelő kamerákat helyeznek el Tapolca több pontján is.

A kamerák léte nemcsak a közlekedés, hanem a vagyonbiztonság szempontjából is fontos. A belvárosban már több helyen bővítették a rendszert az utóbbi években, most Diszelben kezdődik a telepítés.Tapolca diszeli városrészében is térfigyelő kamerákat helyeznek el hamarosan Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Dobó Zoltán polgármester erről úgy nyilatkozott, hogy egy rendszer kiépítése nem olcsó dolog.

– Nem maga a kamera kerül a legtöbbe, hanem a kiépítéshez szükséges egyéb dolgok. Átjátszó, hálózati feszültség biztosítását szolgáló tervezés, oszlop kell és sok egyéb más. A kiépítés kezdő költségei magasak tehát, de megéri, mert erős a kamerák visszatartó ereje a megelőzés tekintetében. A besurranásos bűncselekmények csökkenhetnek, de a lakosság magatartása is megváltozhat. Egyebek mellett kevesebben szemetelnek ott, ahol kamerák vannak elhelyezve. Fény derül arra, ha valaki a hulladékot más kukájába, konténerébe helyezi, ami éppen annyira nem etikus, mint a szomszéd villamos energiáját használni. A diszeli városrész központjában már van kamera, de a temetőnél és a tapolcai út felől is kellene elhelyezni, akár többet is – mondta a polgármester.

Hozzátette, hogy akár társasházak is kérhetik a kamerák elhelyezését, abban az esetben a rendszer kiépítése teljes költségének felét fedezi az önkormányzat.

– Bízom benne, hogy lesznek olyan jelentkezők, akik fontosnak tartják, hogy a környezetükben szabályosan helyezzenek el kamerákat. Ugyanis sokan rendelkeznek már ilyennel, de nem mindenhol szabályos az elhelyezés – tette hozzá. 

Tóth B. Zsuzsa

További cikkek

Navracsics Tibor: cél a területi egyenlőtlenségek csökkentése
Navracsics Tibor: cél a területi egyenlőtlenségek csökkentése
A jövő januárban induló Versenyképes járások program célja a területi egyenlőtlenségek csökkentése. Erről is beszélt csütörtökön Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter és Takács Szabolcs, a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal főispánja a program kapcsán rendezett veszprémi tájékoztatón, ahová a vármegye polgármestereit várták.
Seuso-kincs a vasútbarátok szerint az ajtó
Seuso-kincs a vasútbarátok szerint az ajtó
A tapolcai vasútállomás várótermében található kiállítás igazi gyöngyszemmel bővült. A tapolcai Seuso-kincs is lehetne akár a 25 évvel ezelőtt balesetet szenvedett Nohab mozdony eredeti, ma is jó állapotban levő ajtaja.
Így lehet megelőzni az öngyilkossági kísérletet
Így lehet megelőzni az öngyilkossági kísérletet
A Tapolcán a közelmúltban történt gázrobbanás kapcsán Magvas Zoltán, az Testi-Lelki Egészségfejlesztési Központ mentálhigiénés szakértője nyilatkozott lapunknak. A tragédia ugyanis valószínűsíthetően öngyilkossági kísérlet volt.
Grúziából jöttek ide lopni
Grúziából jöttek ide lopni
Az Ajkai Rendőrkapitányság kezdeményezte két férfi letartóztatását.
Fantasztikus lelőhely – Római kori romot találtak a víz alatt Hegyesd határában
Fantasztikus lelőhely – Római kori romot találtak a víz alatt Hegyesd határában
Víz alatti római kori épület után kutattak a búvárrégészek szombaton Hegyesden. Remélik, megtalálják a forrást ennek a rejtett római kori romnak a felderítésére.