HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. július 16.
//
Valter névnap

Kamerákat telepítenek Diszelben is

2024. június 14. 8:45
Veol.hu
Újabb térfigyelő kamerákat helyeznek el Tapolca több pontján is.

A kamerák léte nemcsak a közlekedés, hanem a vagyonbiztonság szempontjából is fontos. A belvárosban már több helyen bővítették a rendszert az utóbbi években, most Diszelben kezdődik a telepítés.Tapolca diszeli városrészében is térfigyelő kamerákat helyeznek el hamarosan Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Dobó Zoltán polgármester erről úgy nyilatkozott, hogy egy rendszer kiépítése nem olcsó dolog.

– Nem maga a kamera kerül a legtöbbe, hanem a kiépítéshez szükséges egyéb dolgok. Átjátszó, hálózati feszültség biztosítását szolgáló tervezés, oszlop kell és sok egyéb más. A kiépítés kezdő költségei magasak tehát, de megéri, mert erős a kamerák visszatartó ereje a megelőzés tekintetében. A besurranásos bűncselekmények csökkenhetnek, de a lakosság magatartása is megváltozhat. Egyebek mellett kevesebben szemetelnek ott, ahol kamerák vannak elhelyezve. Fény derül arra, ha valaki a hulladékot más kukájába, konténerébe helyezi, ami éppen annyira nem etikus, mint a szomszéd villamos energiáját használni. A diszeli városrész központjában már van kamera, de a temetőnél és a tapolcai út felől is kellene elhelyezni, akár többet is – mondta a polgármester.

Hozzátette, hogy akár társasházak is kérhetik a kamerák elhelyezését, abban az esetben a rendszer kiépítése teljes költségének felét fedezi az önkormányzat.

– Bízom benne, hogy lesznek olyan jelentkezők, akik fontosnak tartják, hogy a környezetükben szabályosan helyezzenek el kamerákat. Ugyanis sokan rendelkeznek már ilyennel, de nem mindenhol szabályos az elhelyezés – tette hozzá. 

Tóth B. Zsuzsa

További cikkek

Református hittantábor baráti közösségben
Református hittantábor baráti közösségben
Tapolcán egy értékes, vidám, örömteljes hetet zártak a hittantábor résztvevői.
Változott sok autóbusz menetrendje
Változott sok autóbusz menetrendje
A közelmúltban változott több járat menetrendje a helyközi és a távolsági közlekedésben. A szolgáltató tájékoztatása alapján összefoglaljuk, hogyan, mely napokon módosult a vármegyénkben közlekedő buszok menetrendje.
Kötelező szűrővizsgálatok – milyen változásokra számítsunk?
Kötelező szűrővizsgálatok – milyen változásokra számítsunk?
Az Országgyűlés által nemrég elfogadott törvény egészségbiztosítási jogszabályokat is módosít, aminek értelmében az egészségbiztosítás keretében igénybe vehető szűrővizsgálatok már a vastag- és végbélszűréssel is kiegészülnek, sőt a megjelenés kötelező lesz jövő év január elsejétől. A cél ezzel az, hogy a súlyos betegségeket időben felismerjék, hiszen az időben felállított diagnózis jelentősen növeli a gyógyulás esélyeit, csökkenti a kezelés költségét.
Virágvásár a testvérvárosban, Estében
Virágvásár a testvérvárosban, Estében
Az észak-olaszországi Este városa és Tapolca vezetése évtizedek óta jó kapcsolatot ápol. A két település 2001-ben írta alá a testvérvárosi szerződést.
Nyáron is várja a kicsiket a könyvtár
Nyáron is várja a kicsiket a könyvtár
A tapolcai Wass Albert Könyvtár és Múzeum gyermekkönyvtára a nyári szünetben sem hagyja magára a kicsiket.