HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. október 22.
//
Előd névnap

Magas ágyás és mezítlábas ösvény épült a tapolcai Hársfa oviban

2024. június 15. 8:10
Veol.hu
A STADA gyógyszergyártó cég önkéntesei a közelmúltban a Tapolcai Kertvárosi Óvoda Hársfa Tagintézményébe látogattak el, ahol magas ágyásokat és mezítlábas ösvényt is építettek.

A tapolcai Hársfa óvodában magaságyásokat alakítottak ki  Fotó: SzervezőkA cég Palánta programja keretében játékosan tanulhattak a gyermekek a szezonális zöldségekről, gyümölcsökről, és most már ők maguk gondozhatják az óvodában a kiskertet, majd természetesen le is arathatják munkájuk gyümölcsét.

A program a Felelős Gasztrohős Alapítvánnyal és a Civil Impact Kft.-vel együttműködve arra tanít óvodás gyermekeket, hogy felismerjék és értékeljék a szezonális hazai zöldségeket, gyümölcsöket, megtudják, hogy milyen messziről érkeznek az egzotikus gyümölcsök, és akár azt is, hogy ennek milyen a hatása a környezetre. A tapolcai Hársfa óvoda udvarán környezettudatos és egészségfejlesztő célú tematikus játszótéri játékok mellett az önkéntesek magas ágyásokat és mezítlábas ösvényt is építettek. 

A program kapcsán Villányi Orsolya menedzser elmondta, hogy minél korábban érdemes elkezdeni a tudatos egészségnevelést. 

– Nagyon örülünk annak, hogy a tapolcai óvodában is szívesen fogadtak bennünket, és hogy a gyermekek lelkesen, aktívan vettek részt az interaktív foglalkozásokon – tette hozzá.

Vargáné Csóri Márta, a tagintézmény vezetője szerint a gyermekek azóta is lelkesen figyelik, mennyit fejlődött, nőtt az elültetett palánta, gondozzák, öntözik, várják a termést. 

– Hosszú távon segítik a munkánkat az új eszközök. Igyekszünk a gyermekeknek minél több formában megmutatni, hogy mi mindent tehetnek környezetünk védelméért. A magas ágyásokba ültetett növények gondozása fejleszti figyelmüket, felelős gondolkodásukat, és érzékenyebbé teszi őket a környezetvédelem, fenntarthatóság iránt – mondta Vargáné Csóri Márta.

A tagintézmény vezetője a mezítlábas ösvény kapcsán kiemelte, így, hogy itt a szép nyári idő, különösen jó, hogy mezítláb sétálhatnak a kisgyermekek a különböző természetes felületeken, hiszen ez fejlesztő hatással van a helyes testtartásra, járásra, és fejleszti érzékelésüket is.

Tóth B. Zsuzsa

További cikkek

Navracsics Tibor: cél a területi egyenlőtlenségek csökkentése
Navracsics Tibor: cél a területi egyenlőtlenségek csökkentése
A jövő januárban induló Versenyképes járások program célja a területi egyenlőtlenségek csökkentése. Erről is beszélt csütörtökön Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter és Takács Szabolcs, a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal főispánja a program kapcsán rendezett veszprémi tájékoztatón, ahová a vármegye polgármestereit várták.
Seuso-kincs a vasútbarátok szerint az ajtó
Seuso-kincs a vasútbarátok szerint az ajtó
A tapolcai vasútállomás várótermében található kiállítás igazi gyöngyszemmel bővült. A tapolcai Seuso-kincs is lehetne akár a 25 évvel ezelőtt balesetet szenvedett Nohab mozdony eredeti, ma is jó állapotban levő ajtaja.
Így lehet megelőzni az öngyilkossági kísérletet
Így lehet megelőzni az öngyilkossági kísérletet
A Tapolcán a közelmúltban történt gázrobbanás kapcsán Magvas Zoltán, az Testi-Lelki Egészségfejlesztési Központ mentálhigiénés szakértője nyilatkozott lapunknak. A tragédia ugyanis valószínűsíthetően öngyilkossági kísérlet volt.
Fantasztikus lelőhely – Római kori romot találtak a víz alatt Hegyesd határában
Fantasztikus lelőhely – Római kori romot találtak a víz alatt Hegyesd határában
Víz alatti római kori épület után kutattak a búvárrégészek szombaton Hegyesden. Remélik, megtalálják a forrást ennek a rejtett római kori romnak a felderítésére.
Rendkívüli évek állnak a város mögött
Rendkívüli évek állnak a város mögött
Tapolca polgármestere, az Egységben Tapolczáért Egyesület elnöke, Dobó Zoltán ciklusértékelő beszédében úgy fogalmazott, hogy eseményekben bővelkedett az elmúlt öt év. Rendkívüli események voltak ezek, amellett hozta ugyanazon megoldandó feladatokat, amit általában minden önkormányzati ciklus.