HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. szeptember 28.
//
Vencel névnap

Koncert a Padragkúti református templomban

2024. június 17. 7:22
Veol.hu
Immár hagyománya van Padragkúton a templomi koncerteknek. Az elmúlt évben a katolikus templomban szerveztünk két sikeres koncertet. Mindkét alkalommal a Padragkút Fejlődéséért Alapítvány alapítója, Farkas András operaénekes lépett fel a szülőfalujában. A helyi lakosok nagy szeretettel fogadták az elszármazott fiatalember dalait.

Fotó: olvasóFotó: olvasóJúnius 15-én, szombaton a Padragkúti református templom adott otthont egy nagy sikerű hangversenynek. Megtelt a templom a zene iránt érdeklődő közönséggel. Közel százan jöttek el, hogy meghallgassák az 50 évvel ezelőtt Padragon alakult Bányász Férfikórus műsorát. A hangversenyt az ajkai Cantabile Vegyeskar gazdagította dalaival. Fellépett két egyéni előadó is: Papp Zoltánné hegedűvel, illetve Kissné Gőgös Eszter fuvolával.Fotó: olvasóFotó: olvasó

A hangverseny jótékonysági célokat szolgált, a koncerten a résztvevők adományaikkal a Padragkúti református templom épületének külső felújítását segítették. A rendezvényt a Padragkút Fejlődéséért Alapítvány szervezte a Barankovics István Alapítvány támogatásával.

Szabóné Preininger Csilla, Ajka-Padragkút

További cikkek

Elkezdődött a tapolcai Pisztráng- és borfesztivál
Elkezdődött a tapolcai Pisztráng- és borfesztivál
Lassan már kamaszkorba lép a pisztrángfesztivál, a nevezetességekben és hírességekben amúgy sem szűkölködő Tapolca bő tíz év alatt egy újabb olyan attrakciót épített fel és tett hagyománnyá, amely országszerte ismertté tette a város – hangsúlyozta a tizenkettedik Pisztráng- és borfesztivál programsorozatának megnyitóján Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter.
A reformkortól az űrig – színes programok a Balatonnál
A reformkortól az űrig – színes programok a Balatonnál
Az utolsó szeptemberi hétvégén a múltba csöppenhetünk, az űrbe utazhatunk, hódolhatunk gasztronómiai örömöknek és élvezhetünk zenei programokat is.
Leporolták Máté Péter slágereit
Leporolták Máté Péter slágereit
Ajkán zsúfolásig telt a Nagy László Művelődési Központ kiállítóterme a Jubilate Nőikar Zenés esték keretében rendezett hangversenyére.
A tapolcai pisztráng- és borfesztivál sikerének titka: csodás környezet, hal és bor
A tapolcai pisztráng- és borfesztivál sikerének titka: csodás környezet, hal és bor
A tizenkettedik Pisztráng és borfesztivál eseményét rendezik Tapolcán a hétvégén. A minden évben több ezer vendéget vonzó rendezvény sikerének titkáról kérdeztük a szervezőket.
Női nagymesterként tért haza Gaál Zsóka a sakkolimpiáról
Női nagymesterként tért haza Gaál Zsóka a sakkolimpiáról
Befejeződött a 45. Sakkolimpia, amelynek Budapest, a BOK csarnok adott otthont. A nagyszabású eseményen világsztárok hada ült asztalhoz, Magyarország hat csapattal képviseltette magát, a női A válogatottat az ajkai Gaál Zsóka vezette.