HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. július 16.
//
Valter névnap

Koncert a Padragkúti református templomban

2024. június 17. 7:22
Veol.hu
Immár hagyománya van Padragkúton a templomi koncerteknek. Az elmúlt évben a katolikus templomban szerveztünk két sikeres koncertet. Mindkét alkalommal a Padragkút Fejlődéséért Alapítvány alapítója, Farkas András operaénekes lépett fel a szülőfalujában. A helyi lakosok nagy szeretettel fogadták az elszármazott fiatalember dalait.

Fotó: olvasóFotó: olvasóJúnius 15-én, szombaton a Padragkúti református templom adott otthont egy nagy sikerű hangversenynek. Megtelt a templom a zene iránt érdeklődő közönséggel. Közel százan jöttek el, hogy meghallgassák az 50 évvel ezelőtt Padragon alakult Bányász Férfikórus műsorát. A hangversenyt az ajkai Cantabile Vegyeskar gazdagította dalaival. Fellépett két egyéni előadó is: Papp Zoltánné hegedűvel, illetve Kissné Gőgös Eszter fuvolával.Fotó: olvasóFotó: olvasó

A hangverseny jótékonysági célokat szolgált, a koncerten a résztvevők adományaikkal a Padragkúti református templom épületének külső felújítását segítették. A rendezvényt a Padragkút Fejlődéséért Alapítvány szervezte a Barankovics István Alapítvány támogatásával.

Szabóné Preininger Csilla, Ajka-Padragkút

További cikkek

Megnyílt a Badacsonyi Bor7
Megnyílt a Badacsonyi Bor7
Badacsony nem képzelhető el a bor nélkül, még akkor sem, ha a bor megelőzte Badacsony létét. Hiszen a rómaiak már akkor termesztettek itt szőlőt és készítettek bort, amikor a mi elődeink még nem jelentek meg.
Veterán autó- és motorcsodák az ajkai sportpályán
Veterán autó- és motorcsodák az ajkai sportpályán
Egyre népszerűbb az Ajkai Veteránautó- és Veteránmotor-találkozó, amely idén öreg traktorokkal bővült. A július 13-án a sportpályán tartott rendezvényre a nagy meleg ellenére soha nem látott számú érdeklődő látogatott ki.
Református hittantábor baráti közösségben
Református hittantábor baráti közösségben
Tapolcán egy értékes, vidám, örömteljes hetet zártak a hittantábor résztvevői.
Változott sok autóbusz menetrendje
Változott sok autóbusz menetrendje
A közelmúltban változott több járat menetrendje a helyközi és a távolsági közlekedésben. A szolgáltató tájékoztatása alapján összefoglaljuk, hogyan, mely napokon módosult a vármegyénkben közlekedő buszok menetrendje.
Kötelező szűrővizsgálatok – milyen változásokra számítsunk?
Kötelező szűrővizsgálatok – milyen változásokra számítsunk?
Az Országgyűlés által nemrég elfogadott törvény egészségbiztosítási jogszabályokat is módosít, aminek értelmében az egészségbiztosítás keretében igénybe vehető szűrővizsgálatok már a vastag- és végbélszűréssel is kiegészülnek, sőt a megjelenés kötelező lesz jövő év január elsejétől. A cél ezzel az, hogy a súlyos betegségeket időben felismerjék, hiszen az időben felállított diagnózis jelentősen növeli a gyógyulás esélyeit, csökkenti a kezelés költségét.