HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. október 22.
//
Előd névnap

Nyárköszöntő kórustalálkozó

2024. június 20. 7:15
Veol.hu
Az ajkai Nagy László Városi Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermében több vastapssal is jutalmazta a termet megtöltő közönség a Dallamról dallamra kórustalálénekkozó kórusait.

A Dallamról dallamra kórustalálkozó kórusai zárásként együtt énekeltek   Fotó: Györkös JózsefA nyárköszöntő kórushangversenyre az ajkai Pedagógus Női Kar meghívta a Jubilate Női Kart és a balatonfüredi Bem Emlékkórust is. Mindhárom együttest Vörös Jánosné kísérte zongorán. Az esten többnyire a közönség szórakoztatását helyezték előtérbe a fellépők, így könnyedebb, ismertebb dallamok csendültek fel. Modern feldolgozásokkal, köztük népdalokkal érkeztek a kórusok, hogy jókedvre derítsenek mindenkit Ezt sikerült is elérniük, a másfél órás esten többször vastapsot kaptak a kórusok, amelyek tagjai búcsúzóul együtt énekeltek.

A kórusok Cserháti Csilla, Petheő Balázsné, Hartinger Nándorné és Bíró Bernadett vezényletével szereztek emlékezetes perceket a jelenlevőknek.

Tóth B. Zsuzsa

További cikkek

Szigliget megtalálta, hogy miben rejlik a versenyelőnye
Szigliget megtalálta, hogy miben rejlik a versenyelőnye
A helyi elképzeléseket szem előtt tartva teremtünk értékeket, ezáltal növekszik a települések versenyképessége – fogalmazott szombaton a 17. szigligeti süllőfesztiválon a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára.
Navracsics Tibor: cél a területi egyenlőtlenségek csökkentése
Navracsics Tibor: cél a területi egyenlőtlenségek csökkentése
A jövő januárban induló Versenyképes járások program célja a területi egyenlőtlenségek csökkentése. Erről is beszélt csütörtökön Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter és Takács Szabolcs, a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal főispánja a program kapcsán rendezett veszprémi tájékoztatón, ahová a vármegye polgármestereit várták.
Seuso-kincs a vasútbarátok szerint az ajtó
Seuso-kincs a vasútbarátok szerint az ajtó
A tapolcai vasútállomás várótermében található kiállítás igazi gyöngyszemmel bővült. A tapolcai Seuso-kincs is lehetne akár a 25 évvel ezelőtt balesetet szenvedett Nohab mozdony eredeti, ma is jó állapotban levő ajtaja.
Grúziából jöttek ide lopni
Grúziából jöttek ide lopni
Az Ajkai Rendőrkapitányság kezdeményezte két férfi letartóztatását.
A magyar Forrest Gump most harmonikamuzsikát küld
A magyar Forrest Gump most harmonikamuzsikát küld
Lókúti anziksz címmel tette közzé Sümegi Elemér a közösségi oldalán különleges harmonikajátékának érdekesen összeillesztett részleteit. Érdemes meghallgatni a reneszánsz sportember, a hegedűkészítő és -restauráló mester zenélését, az üdvözletét a Bakonyból.