HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. szeptember 8.
//
Mária névnap

LégyOtt és ünnepi napok

2024. július 10. 7:48
Veol.hu
Tapolca városa a nyár következő részében több programmal várja a vendégeket.

A Tapolcai Ünnepi Napok programjában idén is láthatjuk az István, a király című darab keresztmetszetét Fotó: táncegyüttesA tapolcai Malom-tó partján folytatódnak a LégyOtt koncertjei péntek esténként.

Július 19-én, pénteken Bíró Csongor Vitéz énekel és Somogyiné Varga Anikó minitárlatát láthatják az érdeklődők, július 26-án Tihanyiné Bálint Zsuzsa fest a tóparton, miközben a Tiszavirág Trió játszik. Augusztus másodikán Sajcz Gábor harmonikázik és a Tapolcai Rajzbarátok Köre mutatkozik be, az utolsó alkalommal, augusztus kilencedikén Bardon Ivett és Piller Balázs lép fel, Vetsei János minitárlatával vár mindenkit. A hagyományos Ünnepi napok és borhét programjait idén augusztus 16-a és 20-a között rendezik a Kisfaludy utcában. A programokat még szervezik, az azonban már bizonyos, hogy 16-án este Dánielfy koncertezik, másnap az Irie Maffia lép fel, 18-án Emlékek éjszakája lesz a színpadon, a következő napon a 4S street lép fel.

Huszadikán 19 órakor a Batsányi Táncegyüttes idén is előadja a tavaly nagy sikert aratott István, a király című rockopera keresztmetszetét, amely Boldizsár Miklós Ezredforduló című drámája alapján készült a táncegyüttes feldolgozásában. 

Tóth B. Zsuzsa

További cikkek

Európában első az olimpiára készülő ajkai fiatal
Európában első az olimpiára készülő ajkai fiatal
A világon a második, Európában az első helyen áll Gaál Zsóka sakkozó a 18 éven aluli lányok ranglistáján.
A tudás egyetlen kulcsa a kíváncsiság
A tudás egyetlen kulcsa a kíváncsiság
Orosz Helga festőművész, művésztanár párjával másfél éve költözött Veresegyházáról Tapolcára, ahol ez idő alatt felnőttek tucatjaival ismertette meg a művészet alapjait és szerettette meg az alkotást.
A hónap végéig láthatják a badacsonyi tárlatot
A hónap végéig láthatják a badacsonyi tárlatot
A második badacsonyörsi alkotóművészeti tábor résztvevőinek kiállítását szeptember 30-ig tekinthetik meg az érdeklődők a badacsonyi Egry József Emlékmúzeumban.
Kőfestéssel szerez örömet idegeneknek
Kőfestéssel szerez örömet idegeneknek
A tapolcai Szőrös Melinda évek óta szeretett volna valami kreatív tevékenységbe fogni, a kőfestéssel és a kavicsok szándékos elvesztése kapcsán az örömszerzéssel mostanra megvalósult az álma.
Hőségriadó az iskolákban
Hőségriadó az iskolákban
A szokatlan szeptemberi hőségre való tekintettel számos iskolában rövidített órákkal, ivóvíz osztásával igyekeznek megóvni a gyerekek és pedagógusok egészségét. A szeptember 5. éjfélig kiadott másodfokú hőségriadó kapcsán a Balatonfüredi Tankerületi Központ is felhívást intézett a hozzájuk tartozó intézményekhez.