HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 6.
//
Ivett névnap

A hajrában egyenlítettek a vendégek Ajkán

2022. március 9. 1:03
ajkaiszo.hu
A Merkantil Bank Liga 26. fordulójában az FC Ajka csapata a Nyíregyházát fogadta az Ajka Városi Sportcentrumban. Jobb előjelekkel várhatta a találkozót Kis Károly kollektívája, ugyanis két meccses győzelmi szériával léphettek gyepre, míg Feczkó Tamás tanítványai a 25. fordulóban egy nagyobb arányú vereségbe szaladtak bele a Soroksár együttesétől.

Jobban kezdett az Ajka, már a 3. percben Vizler cselezte szépen tisztára magát a jobb oldalon, beadása után azonban tisztázni tudtak a nyírségiek. A 19. percben ismét Vizler kellemetlenkedett Fejér kapujánál, és megpróbálta elcsavarni a labdát a hosszúba, de a hálóőr számított rá. A 31. percben az ex-ajkai játékos, Zamostny próbálta célba venni Horváth kapuját, de lövése elsuhant a jobb kapufa mellett. A 35. illetve 36. percben Horváthnak kellett bravúrokat bemutatnia, előbb Novák fejesét, majd Vass Patrik tízméteres lövését hárította, a hazai szurkolótábor ezt követően vastapssal jutalmazta a kapust. A 44. percben a megiramodó Gaál Bálint Jánvárival ütközött 17 méterre a kaputól, a játékvezető egyértelműen felmutatta a védőnek a piros lapot. Így emberelőnybe került az Ajka. A szabadrúgást Gaál a sorfalba vágta, majd a kipattanóra Vogyicska ért oda, újbóli lövésébe azonban bele tudtak blokkolni a védők.

Forrás: gyorihirek.huForrás: gyorihirek.hu

A rövid szünet után újra útjára indult a labda. Kis Károly vezetőedző a 64. percben négyes cserére szánta el magát. A beérkezett játékosok pedig jó lendülettel szálltak be a meccsbe. A 70. percben Csizmadia kerülhetett volna helyzetbe, azonban Szokol az utolsó pillanatokban menteni tudott. Tíz perccel később azonban már nem volt ki mentsen. Présinger beadása után Csizmadia elé pattant a labda, aki négy méterről jobb lábbal a kapu jobb oldalába lőtt, Fejérnek esélye sem volt, 1-0. Már-már zsebben lehetett érezni a három pontot, de a Nyíregyháza a hosszabbítás utolsó percében emberhátrányban egyenlített. Novák vette mellre a labdát, majd továbbított Pócsiknak, aki a védők között kibújva passzolt a kapuba, 1-1. Az Ajka végig jobban, dominánsabban futballozott, a csapatra, illetve a hazai szurkolókra sem lehetett panasz.

FC Ajka – Nyíregyháza Spartacus FC 1-1.

További cikkek

Tiétek a döntés lehetősége és felelőssége
Tiétek a döntés lehetősége és felelőssége
Két osztály 32 fiútanulója vett búcsút középiskolai tanulmányai helyszínétől május 3-án. Az Ajkai Gimnázium Technikum, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium Bercsényi Miklós Intézményegysége a 2023–2024-es tanévben nyolc hegesztőt, nyolc villanyszerelőt, hat ácsot, öt kőművest és öt asztalost bocsát ki.
Majális a Városligetben
Majális a Városligetben
Új helyszínen, a Városligetben, a Csónakázó-tó melletti téren zajlott a május elsejei programok nagy része Ajkán.
Bemutatkozás és toborzás: rendőr- és tűzoltónapot tartottak Ajkán
Bemutatkozás és toborzás: rendőr- és tűzoltónapot tartottak Ajkán
Rengeteg programmal rendőr- és tűzoltónapot rendeztek Ajkán a polgármesteri hivatal parkolójában az elmúlt hétvégén. A nagyszabású rendezvényt Vizi Ottó tűzoltó alezredes, a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság parancsnokhelyettese, Suszter Tamás rendőr ezredes, a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese és Dorner László, Ajka alpolgármestere nyitotta meg.
Óvodakerti szakemberek tanácskoztak Ajkán
Óvodakerti szakemberek tanácskoztak Ajkán
Az Iskolakertekért Alapítvány kétnapos továbbképzésének adott otthont az Ajka Városi Óvoda április 26-27-én. A képzésen az Országos iskolakert-fejlesztési programban nyertes 25 óvoda képviselője vett részt az ország minden részéről.
Őscsótányt találtak Ajkán
Őscsótányt találtak Ajkán
Őscsótány maradványait találták meg egy borostyánkőben Ajka környékén, magyar és szlovák kutatók együtt határozták meg az ízeltlábú zárványt.