HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. október 22.
//
Előd névnap

Díszpolgári cím a korábbi polgármesternek

2024. augusztus 12. 9:14
Veol.hu
Szombaton rendezték meg az immár több évtizedes hagyománnyal bíró falunapot Gógánfán, amelyre a tavalyihoz hasonlóan idén is ellátogatott Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, a térség országgyűlési képviselője. A rendezvény szép pillanata volt a díszpolgári cím átadása, amelyet Damjanovics József, Gógánfa nyugállományba vonult polgármestere vehetett át.

– Minden közösség életében kell egy olyan nap egy évben, amikor összegyűlhetnek és értékelhetik az elmúlt időszak eredményeit és egyeztethetik terveiket. Ilyen a családon belül a születésnap, a névnap, az egyházi közösségeken belül a karácsony, a húsvét, a búcsú, és ilyen a falu életében a falunap. Amikor nemcsak összejövünk, jól érezzük magunkat, élvezzük a kulturális rendezvényeket, hanem egymással is beszélhetünk. Gógánfa erős, gyarapodó település jó irányítással, határozott jövőképpel, amely öröm egy országgyűlési képviselő számára is – fogalmazott Navracsics Tibor köszöntőjében.A díszpolgári címet Navracsics Tibor minisztertől és Nagy Márta polgármestertől vette át a meghatódott Damjanovics József Fotó: Szijártó János/Napló

Nagy Márta polgármester arról szólt, hogy az önkormányzat díszpolgári cím adományozásáról szóló rendeletet alkotott annak érdekében, hogy ezáltal ismerje el azokat, akik a községben kiemelkedő munkát végeztek. Mint mondta, a díszpolgári cím évente maximum egy személy számára adható, amelyre Damjanovics Józsefet, Gógánfa nyugállományba vonult polgármesterét tartotta érdemesnek a képviselő-testület. Damjanovics József 2014-ig volt Gógánfa polgármestere, nevéhez számos fejlesztés, sikeres pályázat fűződik. A díszpolgári címet Navracsics Tibor minisztertől és Nagy Márta polgármestertől vette át a meglepetéstől meghatódott Damjanovics József a résztvevők tapsa kíséretében.Gógánfa erős, gyarapodó település jó irányítással, határozott jövőképpel – hangsúlyozta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter köszöntőjében Fotó: Szijártó János/Napló

A falunap természetesen bővelkedett programokban, nem hiányzott a zene, a tánc, a sport, s ahogy az a köszöntőkben elhangzott, ezen a szombaton volt alkalma a helyi közösségnek a beszélgetésre, a felhőtlen szórakozásra, kikapcsolódásra.Gógánfán díszpolgári cím adományozásáról döntött a képviselő-testület, amelyet első ízben Damjanovics József nyugállományba vonult polgármester vehetett át Fotó: Szijártó János/Napló

Szijártó János

 

További cikkek

A fejlesztések sora a siker titka
A fejlesztések sora a siker titka
Mindig tudni kell fejleszteni, tovább kell gondolkodni a Lipóti Pékség tulajdonosa szerint. Tóth Péter vallja, hogy ez a siker titka.
Megalakult a képviselő-testület Badacsonytomajon
Megalakult a képviselő-testület Badacsonytomajon
A badacsonytomaji önkormányzati képviselő-testület alakuló ülésén Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter köszöntötte a testületet a Tátika épületében. A miniszter arról beszélt, hogy a napokban országszerte alakul meg mindenhol a képviselő-testület, a vármegyékben a közgyűlések választják meg azokat a tisztségviselőket, akiket nem közvetlenül a polgárok választottak meg.
A szűrővizsgálat fontosságára hívták fel a figyelmet
A szűrővizsgálat fontosságára hívták fel a figyelmet
Ötödik alkalommal szervezte meg Ajkán az Egészségügyi Nyugdíjas Klub tagjainak segítségével Szalai Katalin a Séta az életért elnevezésű programot, amellyel a mellrák megelőzésének fontosságára hívták fel a figyelmet. A szombati sétán több mint százan vettek részt.
Elkezdődött a tapolcai Pisztráng- és borfesztivál
Elkezdődött a tapolcai Pisztráng- és borfesztivál
Lassan már kamaszkorba lép a pisztrángfesztivál, a nevezetességekben és hírességekben amúgy sem szűkölködő Tapolca bő tíz év alatt egy újabb olyan attrakciót épített fel és tett hagyománnyá, amely országszerte ismertté tette a város – hangsúlyozta a tizenkettedik Pisztráng- és borfesztivál programsorozatának megnyitóján Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter.
Szüreti sokadalom a Szent György-hegynél
Szüreti sokadalom a Szent György-hegynél
Nemesgulács és Kisapáti községek idén is közösen rendezték meg hagyományos szüreti felvonulásukat, ami már a kora délutáni órákban kezdetét vette. A szombati eseményre a helyi lakosság és a környező települések lakói is nagy számban érkeztek.