HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 2.
//
Zsigmond névnap

Családi programok, fáklyás felvonulás – Március 15-én Sümegen

Március 15-én rengeteg program várja az érdeklődőket Sümegen, a nemzeti ünnep alkalmából.

Az ünnep délutánján várják a családokat  a Kisfaludy Emlékházban. Huszáros 4próbán tehetik próbára tudásukat, bátorságukat a gyerekek és természetesen vállalkozó kedvű szüleik.  Aki mind a 4 próbát becsülettel teljesíti, azt a Radetzky Huszár Egyesület huszárai ünnepélyesen kishuszárrá avatják.

A város fúvószenekara térzenével indítja a megemlékezés sorát a Kisfaludy téren. 16 órakor huszáravatással, zászlófelvonással kezdődik megemlékező ünnepségünket.

Végh László polgármester köszöntőjét és Dr. Navracsics Tibor országgyűlési képviselő- jelölt ünnepi beszédét követően a Sümegi Színjátszó Kör, Péter Réka népdalénekes műsorát tekinthetik meg az érdeklődők.

Az ünnepség „Március idusa” című rajzpályázat eredményhirdetésével zárul.  

A megemlékezést követően Fáklyás felvonulással vonulnak végig a résztvevők a temetőbe az 1848–49-es forradalom és szabadságharc emlékére

A felvonulást a Radetzky Huszár Egyesület és a Várkapitány Lovagi Torna Egyesület vezeti a városon át a temetőbe, ahol elhelyezhetik az emlékezés koszorúit az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseinek sírjánál. Az elesettekért fohászt mond Nagy József főesperes-kanonok.

hirhid.hu

További cikkek

Majális a Városligetben
Majális a Városligetben
Új helyszínen, a Városligetben, a Csónakázó-tó melletti téren zajlott a május elsejei programok nagy része Ajkán.
A Kisfaludy-kultusz új értelmet nyert
A Kisfaludy-kultusz új értelmet nyert
Sümeg is részese a Ragyogj tovább! című kiállításnak a Laczkó Dezső Múzeumban, amelyet a napokban nyitottak meg.
Bemutatkozás és toborzás: rendőr- és tűzoltónapot tartottak Ajkán
Bemutatkozás és toborzás: rendőr- és tűzoltónapot tartottak Ajkán
Rengeteg programmal rendőr- és tűzoltónapot rendeztek Ajkán a polgármesteri hivatal parkolójában az elmúlt hétvégén. A nagyszabású rendezvényt Vizi Ottó tűzoltó alezredes, a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság parancsnokhelyettese, Suszter Tamás rendőr ezredes, a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese és Dorner László, Ajka alpolgármestere nyitotta meg.
Jól halad a halimbai iskola felújítása
Jól halad a halimbai iskola felújítása
Az általános iskola felújítását nézte meg Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, akit Nagy Noémi igazgató és Kovácsné Véber Eszter polgármester vezetett körbe az épületben.
Ramassetter nevét veszi fel a sümegi borlovagrend
Ramassetter nevét veszi fel a sümegi borlovagrend
Névváltoztatást tervez a sümegi Pannon Császári és Királyi Borlovagrend. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor rövidesen Sümeg egykori mecénása, jótevője, Ramassetter Vince nevét viseli majd a borrend.