HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 18.
//
Andrea névnap

Sümeg a Dunán-túl felfedezésre váró gyöngyszeme

2022. március 27. 21:25
hirhid.hu
Igazi fórum hangulat volt Sümegen.

Lakossági fórumot tartott Sümegen dr. Navracsics Tibor, a térség országgyűlési képviselő jelöltje. A résztvevők tájékoztatást kaptak az elmúlt évek kormányzati tevékenységéről, majd igazi beszélgetős fórum hangulat alakult ki. Felmerült az egészségügy kérdése, de most az egészségügyi kommunikáció területén. A hozzászóló háziorvos azt vetette fel, hogy hiányolja a kormányzat egészségügyi kommunikációját, hiszen olyan sok fejlesztés volt a szakterületen, olyan sok eredményt értek el, de nem ismerik mélységében az emberek.

Forrás: hirhid.huForrás: hirhid.hu

Navracsics Tibor kifejtette, hogy „elképesztő potenciál” van Sümegben. A város stratégiai fejlesztéséről beszélgettek a résztvevők. Itt kitért az infrastruktúra fejlesztésére, a turisztikai fejlesztésre. A 84-es út fejlesztésének szerepét is kiemelte. Elhangzott, hogy a 8-as út négysávosítása Herend és Devecser között realizálódik, ami sokat segít Sümegnek is, illetve elkészült az ajkai elkerülő út olyan nyomvonal terve is, amit elfogadott minden szereplő.

Szó volt a Balaton közelségének fontosságáról is. A résztvevők egyetértettek abban, hogy el kell érni, hogy a Balatonnál pihenők ellátogassanak Sümegre is, hogy a várost együtt emlegessék a tóval.

hirhid.hu

További cikkek

Kiállítás nyílt Tapolcán a holokauszt-évfordulón
Kiállítás nyílt Tapolcán a holokauszt-évfordulón
A holokauszt áldozatainak emléknapja alkalmából Történetek egy családi albumból címmel nyílt meg a Centrópa Alapítvány archívumából összeállított, a zsidóság hétköznapjait bemutató kiállítás a Batsányi János Gimnáziumban kedden.
Abortusz, genderideológia és ,,újbeszél"
Abortusz, genderideológia és ,,újbeszél"
Abortusz, genderideológia, LMBTQ, ,,újbeszél" – ezeket a fogalmakat járták körbe pénteken délután Sümegen, a Padányi Alapítvány által szervezett programon a Róza cukrászdában.
Új verseskötetet mutattak be a püspöki palotában
Új verseskötetet mutattak be a püspöki palotában
Zöldy Pál Civilben című verseskötetét mutatták be pénteken a püspöki palota kávézójában. A szerzővel a házigazdák képviseletében Sümegi Kata beszélgetett.
A parkolás kerül előtérbe Tapolcán
A parkolás kerül előtérbe Tapolcán
A városban egyre nagyobb gondot okoz a parkolás Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje szerint.
A biológiai nem már a születés előtt eldől
A biológiai nem már a születés előtt eldől
Megtaláljuk, vagy kitaláljuk magunkat? címmel tartott előadást Sümegen Uzsalyné Pécsi Rita főiskola tanár, neveléskutató szerdán délután. A meghívott vendéget és az érdeklődőket a házigazdák nevében Végh László polgármester, a szervező Padányi Alapítvány képviseletében Horváth Tibor köszöntötte a Róza cukrászdában.