HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 25.
//
Márk névnap

Helyben, Rendben – országos szakmai koncepció – műhelybeszélgetés Sümegen

2022. március 30. 18:40
hirhid.hu
Humán fejlesztési lehetőségek a jövőben, TOP Plusz forráslehetőségek, helyi szervezetek munkacsoport együttműködés, jó gyakorlatok keresése, volt a téma a sümegi tanácskozáson. Részt vettek a programon a térség ifjúsággal, kultúrával foglakozó szakemberei.

Az Együtt Európáért Alapítvány képviseletben Bodor Norbert mutatta be a térségi programot, melyet 3-4 éves időtávban kívánnak megvalósítani. Szó volt olyan pályázati lehetőségekről, amelyeket közösen tudnak a terület szereplői megvalósítani.

A legfontosabb – ahogyan azt Végh László Sümeg Város polgármestere hozzászólásában kifejtette, hogy a fiatalok helyben maradjanak. Természetes, hogy elmennek és tanulnak, de a legjobb az – a családnak és a városnak is – ha a szakmai tanulmányok elvégzése után hazatérnek. Ide hozzák tudásukat, és itthon tervezik meg felnőtt életüket.

A részvevők a hasznos és informatív beszélgetés végére megállapodtak abban, hogy mindenki a saját területén dolgozik azon tovább, hogy a közlejövőben összekapcsolódva tudjanak olyan projekteket megvalósítani, amely a városfejlesztési és ifjúságpolitikai koncepciójába egyaránt beletartozik, szem előtt tartva a fő cél: a városban tartani azokat a fiatalokat, akik képesek tenni azért, hogy Sümeg tovább fejlődjön.

hirhid.hu

További cikkek

Országjáró zenei játéktér és ismeretterjesztő sorozat Sümegen
Országjáró zenei játéktér és ismeretterjesztő sorozat Sümegen
A barokk kisvárosba ért a Hangszert a kézbe programsorozat, ami elsősorban a fiatal korosztályok számára igyekszik népszerűsíteni a zenét, a hangszeren való tanulást.
Szebb tópart, több helyijárat Tapolcán
Szebb tópart, több helyijárat Tapolcán
Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármester jelöltje szerint az egyik legfontosabb feladat a városban a Malom-tó partja éjszakai díszkivilágítása és virágosítása megvalósítása.
Az iskola a múlt, a jelen és a jövő közössége
Az iskola a múlt, a jelen és a jövő közössége
Idén éppen száz éve annak, hogy fiatalok érettségizhettek Sümegen, így a hagyományos Kisfaludy-napok keddi megnyitóján erre a fontos évfordulóra külön kitértek.
„Okos” rendszer, hatékonyabb energiafelhasználás
„Okos” rendszer, hatékonyabb energiafelhasználás
Okos városi energetikai megoldások kialakítására pályázott sikerrel, s nyert összesen 179,1 millió forintot Ajka, Balatonfüred, Tapolca és Várpalota önkormányzata. A projekt részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be az érintettek pénteken a Várpalotai Képtárban.
Kiállítás nyílt Tapolcán a holokauszt-évfordulón
Kiállítás nyílt Tapolcán a holokauszt-évfordulón
A holokauszt áldozatainak emléknapja alkalmából Történetek egy családi albumból címmel nyílt meg a Centrópa Alapítvány archívumából összeállított, a zsidóság hétköznapjait bemutató kiállítás a Batsányi János Gimnáziumban kedden.