HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 19.
//
Ivó, Milán névnap

Másodszor koppint Rig Lajos orrára az Országos Mentőszolgálat

2022. április 1. 18:41
Pár hete Győrfi Pál már felszólította az egyesült baloldal jobbikos balfékjét, hogy ne használja kampánycélokra mentős másodállását.

Biztosan elkeveredett a postán a levél, az e-mail pedig Rig úr spam mappájában landolt, és csak mi olvastuk a figyelmeztető szavakat, mert azóta is tojik a felszólításra.

“Képviselőjelölt úr Ön által jelzett megnyilvánulásai számunkra nem elfogadhatók, hiszen mindenkit arra kérünk, hogy pártpolitikai célok érdekében ne használják az Országos Mentőszolgálat arculati elemeit és ne közöljenek olyan információkat, melyek alaptalanul ingathatják meg a lakosság mentőellátásba vetett bizalmát.”

 – írta a Pesti Srácok megkeresésére az Országos Mentőszolgálat szóvivője annak kapcsán, hogy Rig Lajos képviselő, önkéntesként mentő egyenruhát visel, abban fotózkodik, majd ezen fényképet rendszeresen politikai tartalmú Facebook-bejegyzéseihez, politikai kampányanyagaihoz használja fel.

Használhatja-e egy önkéntes mentőápoló a mentők egyenruháját és elfogadhatónak tartják-e, hogy az egyenruhát politikai célokra használja fel valaki? A választ minden józanul gondolkodó ember előre tudhatja, de a biztonság – és Rig Lajos - kedvéért, álljanak itt Győrfi Pál, a mentők szóvivőjének szavai:

„Az Országos Mentőszolgálat etikai szabályai szerint a mentődolgozók politikai szerepvállalása nem korlátozható, de ennek során nem használhatják az OMSZ nevét, illetve arculati elemeit, és tevékenységük nem állhat ellentétben az OMSZ érdekeivel, nem kelthetik azt a képzetet, hogy az OMSZ elköteleződött valamely párt vagy politikai irányzat mellett. A mentődolgozók munkahelyükön, illetve szolgálati idejükben politikai tevékenységet nem végezhetnek. A mentődolgozó munkaruháját szolgálaton kívül nem viselheti (ez alól az OMSZ mindenkor hatályos Munkaruha Szabályzatában meghatározott feltételek szerint lehet csak kivételt tenni, pl. temetés, ünnepség stb.).”

Forrás: blogstar.huForrás: blogstar.hu

Ejnye-bejnye, azt hiszem itt nem szerepel a szövegben a kivételek között a politikai haszonszerzés. Tehát valaki nagyon rosszul viselkedett. Persze jól tudjuk, hogy Rig Lajos ezzel tisztában van, csak nem érdekli.

Pedig attól, mert reggel világbajnok sonkás omlettet csináltam, még nem húzhatok magamra séfkabátot, és indulhatok a Bocuse d’Or-on.

hirhid.hu

További cikkek

Vízilabda-szakosztályt is létrehozhatnának
Vízilabda-szakosztályt is létrehozhatnának
Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje legutóbbi lakossági fórumán arról beszélt, hogy neki és az önkormányzati képviselőjelölteknek komoly céljaik vannak a város fejlesztése érdekében.
Várják a negyvenéveseket a sümegi évfordulóra
Várják a negyvenéveseket a sümegi évfordulóra
Várják a negyvenéves sümegi lakosokat a városi évfordulóra a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ által közzétett felhívás szerint.
Orvosi ügyelet, helyi járat, laktanyák - Tapolcának új lendületre van szüksége
Orvosi ügyelet, helyi járat, laktanyák - Tapolcának új lendületre van szüksége
A legfontosabb Tapolcának az orvosi ügyelet, a helyi járati közlekedés megoldása, a tanuszoda megépülése, és ki kell találni, hogy mire hasznosítható a laktanyák területe.
Navracsics Tibor miniszter: Ifjabb Papp Imre itt van közöttünk
Navracsics Tibor miniszter: Ifjabb Papp Imre itt van közöttünk
Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletét is elhozta Mága Zoltán világhírű hegedűművész Sümegre, ahol parádés előadását Navracsics Tibor területfejlesztési és közigazgatási miniszter nyitotta meg a Hotel Kapitányban péntek este. A koncertet a fiatalon elhunyt Papp Imre várkapitány emlékére rendezték. Családja az előadást, melyet hatalmas ováció, vastaps kísért, ajándékba adta helyi és környékbeli embereknek. A 600 férőhelyes díszterem zsúfolásig megtelt.
Fontos Tapolcának a tanuszoda
Fontos Tapolcának a tanuszoda
A tapolcai tanuszoda megvalósulása Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje számára nagyon fontos kérdés.