HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 18.
//
Andrea névnap

Megtámadták Sümeg várát

2022. május 5. 15:33
hirhid.hu
25. alkalommal volt vártámadás Sümegen. A program hagyományosan az érettségi szünetben várja a sümegi és a környékbeli iskolás csoportokat. Idén két év kihagyás után több, mint 20 csapat várta, hogy „elfoglalja” a várat.

Játszva tanulni a legjobb - mondta köszöntőjében Kisfaludy László, köznevelésért felelő helyettes államtitkár - itt pedig minden lehetőség adott arra, hogy a történelmet játszva és szinte észrevétlenül szívja magába minden jelenlévő diák, miközben játszanak, feladatokat oldalnak meg. A másik kiemelkedő nagysága ennek a rendezvénynek, hogy mindezt csapatban, közösen gondolkodva, együtt dolgoznak a sikerért. Csapatban dolgozni egy nagyon érdekes kihívás, amely gazdagítja a lelket, gazdagítja a személyiséget.

Végh László Sümeg polgármestere kiemelte, hogy utódai lehetünk a végvári vitézeknek azzal, hogy a várban lehetőség van a kézzel fogható múltat megtapasztalni, szinte benne élni. Nagy áldás ez a Sümegi és a Sümeg környéki gyerekeknek.

A résztvevő osztályok csapatokat alkotva, többféle versenyszámban mérték össze tudásukat és ügyességüket. A kínálatban szerepelt a történelmi totó, az íjászkodás, a jelmezkészítés és a várfutás is.

A csapatok főztek, természetesen a lelkes és támogató édesanyák, édesapák is kivették részüket ebből a folyamatból. Az osztályok ötletesebbnél ötletesebb jelmezben érkeztek a vár tövébe.

A versenyzést a gyerekek a lovagi torna bemutatón pihenhették ki, majd a legügyesebb, legjobban szereplő osztályokat a Papp család külön jutalomban is részesítette.

A sümegi Ramassetter Vince Általános Iskola felső tagozatán kívül tapolcai, tűrjei, zalaszentgróti és kaposvári diákok és tanáraik mérették meg magukat, illetve jelen voltak egy egész napos játékos történelem órán.

hirhid.hu

További cikkek

Kiállítás nyílt Tapolcán a holokauszt-évfordulón
Kiállítás nyílt Tapolcán a holokauszt-évfordulón
A holokauszt áldozatainak emléknapja alkalmából Történetek egy családi albumból címmel nyílt meg a Centrópa Alapítvány archívumából összeállított, a zsidóság hétköznapjait bemutató kiállítás a Batsányi János Gimnáziumban kedden.
Abortusz, genderideológia és ,,újbeszél"
Abortusz, genderideológia és ,,újbeszél"
Abortusz, genderideológia, LMBTQ, ,,újbeszél" – ezeket a fogalmakat járták körbe pénteken délután Sümegen, a Padányi Alapítvány által szervezett programon a Róza cukrászdában.
Új verseskötetet mutattak be a püspöki palotában
Új verseskötetet mutattak be a püspöki palotában
Zöldy Pál Civilben című verseskötetét mutatták be pénteken a püspöki palota kávézójában. A szerzővel a házigazdák képviseletében Sümegi Kata beszélgetett.
A parkolás kerül előtérbe Tapolcán
A parkolás kerül előtérbe Tapolcán
A városban egyre nagyobb gondot okoz a parkolás Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje szerint.
A biológiai nem már a születés előtt eldől
A biológiai nem már a születés előtt eldől
Megtaláljuk, vagy kitaláljuk magunkat? címmel tartott előadást Sümegen Uzsalyné Pécsi Rita főiskola tanár, neveléskutató szerdán délután. A meghívott vendéget és az érdeklődőket a házigazdák nevében Végh László polgármester, a szervező Padányi Alapítvány képviseletében Horváth Tibor köszöntötte a Róza cukrászdában.