HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. március 28.
//
Gedeon névnap

Gesztenyevirág Fesztivál, a szezonnyitó Sümegen

Hagyományosan a Gesztenyevirág Fesztivállal indul a rendezvény szezon a Pannon-táj szívében. Idén, két év kihagyás után, három napos programmal várják az érdeklődőket.

Kovács Kati akusztik koncertje nyitja a Fesztivált május 6-án szombaton a Püspöki Palota kertjében, de a program a közösségi fotókiállítás megnyitójával a Kisfaludy Emlékházban már délután négykor elkezdődik, és az Emlékház csodálatos kertjében Joós Tamás énekmondó önálló estjével tovább folytatódik.

Szombaton 13 órától véradással járulhatnak hozzá beteg embertársaink gyógyulásához, a régi óvoda épületében. Aki először ad vért, a segítés élménye mellé egy ajándék napijegyet is kap a Fesztiválra. 15 órakor a Gasztro és bor utca is megnyitja kapuit és várja a gasztronómia szerelmeseit. Az esti programon a Bohemian Betyars várja a rajongókat, majd a friss lemezes DWG is a húrok közé csap.

Forrás: hirhid.huForrás: hirhid.hu

Vasárnap a délután Kisfaludy sétán járhatják végig az érdeklődők a város irodalmi, történelmi emlékhelyeit, majd komolyzenei koncerten, az Era Nova kamarazenekart hallgathatják meg a csodálatos barokk Ferences Kegytemplomban. Az estet és a Fesztivált Szabó Balázs és bandája zárja. Közben számos program, időszaki és állandó kiállítás várja az érdeklődőket.

Várja Önöket Sümeg, a Pannon-táj szíve a csodálatosan virágzó gesztenyefák alá, hogy végre együtt fesztiválozhassanak.

hirhid.hu

További cikkek

Kulturális híd épül Sümeg térségben
Kulturális híd épül Sümeg térségben
Kulturális Híd építése Sümeg térségben címmel kulturális hálózatépítési konferenciát rendeztek csütörtökön Sümegen, a Hotel Kapitányban.
Kilencvenévesen is tevékeny az ajkai díszpolgár
Kilencvenévesen is tevékeny az ajkai díszpolgár
90. születésnapja alkalmából szólt a köszöntő Ajka díszpolgárának, Tilhof Endrének a napokban.
Őrzik a huszár és a lovas hagyományokat
Őrzik a huszár és a lovas hagyományokat
Az 1991-ben alakult Balatonfelvidéki Radetzky Huszár Egyesület lovasai szinte minden ünnepségen, rendezvényen képviseltetik magukat egész évben.
Navracsics Tibor szerint demográfiai válságban van a Balaton térsége
Navracsics Tibor szerint demográfiai válságban van a Balaton térsége
Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter a Biztonságban a Balatonon című siófoki konferencián beszélt arról, hogy a területfejlesztési politikában az új fókusz a kis- és középvárosokra, valamint a térségi együttműködésre irányul, valamint elmondta, hogy a Balaton térsége jelentős demográfiai kihívásokkal küzd, ezért a helyi közszolgáltatások fejlesztése és az elérhetőségük javítása is napirenden van.
Lemondott az ajkai kórház igazgatója
Lemondott az ajkai kórház igazgatója
Azonnali hatállyal, indoklás nélkül adta be lemondását a Magyar Imre Kórház főigazgatója, Nagy Zoltán.