HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. március 29.
//
Auguszta névnap

Tehetségpontként működik áprilistól a tapolcai katolikus iskola

2023. április 4. 15:50
A Magyar Tehetség Központ és a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács illetékes szakmai bizottsága a Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola tehetségpont működési kérelmét elfogadta, így 2023. március 31-től a tapolcai tanintézmény “regisztrált tehetségpont iskolaként” működik tovább. Ennek keretében bekerül a tehetségpont hálózatba, nemzetközi versenyeken és pályázatokon vehet részt - írja a Tapolcai Média.

A tehetségpontok alapítását a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács közel tíz éve kezdeményezi és támogatja mind Magyarországon, mind a határon túli magyarlakta részeken. A tehetségpontok alapfeladata a tehetségek felismerése, az optimális fejlődésük segítéséhez szükséges állapotfelmérés (személyes és környezeti erősségek, gyengeségek), a tehetség-tanácsadás mind a tehetségígéret, mind a környezetében érintett pedagógus, szülő számára. A tehetségpontok legfőbb feladata, hogy hatékony segítséget adjanak a fiataloknak, valamint az érintett pedagógusoknak és szülőknek, a fiatal tehetségének felismeréséhez és kibontakoztatásához.

További cikkek

Tíz éve együtt zenél a Bodza
Tíz éve együtt zenél a Bodza
A tízéves Bodza együttes kétórás koncerttel ünnepelte a születésnapot a hálás közönséggel együtt az ajkai Nagy László Városi Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében.
Második helyen a Bánki természetjárói
Második helyen a Bánki természetjárói
Második helyen végzett a Veszprém Vármegyei Természetbarát Szövetség értékelése alapján 2023-ban a Bánki Donát Természetbarát Egyesület. A természetjárók mindig a dobogó első vagy második helyén foglalnak helyet. Az idén 11 természetjáró szakosztály adta be a szövetséghez az önértékelését, amely alapján megszületett a sorrend.
Megújult a Mesevár
Megújult a Mesevár
Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, a térség országgyűlési képviselője adta át kedden a jelentősen korszerűsített, nagyvázsonyi óvodát és bölcsödét.
Batsányis sikerek a SZAKE versenyein
Batsányis sikerek a SZAKE versenyein
A Batsányi János Gimnázium és Kollégium diákjai ebben a tanévben is megmérették magukat a Szakmai Középiskolásokért Közhasznú Kulturális Egyesület (SZAKE) által szervezett közismereti vetélkedőkön.
Két nívós hangverseny, olvasópályázattal
Két nívós hangverseny, olvasópályázattal
Mozgalmas hetet tudhat maga mögött a Tapolcai Járdányi Pál Zeneiskola, ugyanis az idei zenei napok részeként két hangversenyt rendeztek és kihirdették az olvasópályázat eredményeit.