HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 25.
//
Márk névnap

Balatoni ízek kostolója a Gasztrokomp rendezvényen

2023. április 17. 15:08
vehir.hu
A Balatoni Kör és a BAHART különleges ízutazásra hív mindenkit 2023. április 22-én, a Szántód és Tihany között közlekedő komp fedélzetén.

Egyedülálló élmény várja a gasztronómia szerelmeseit, hiszen a Balaton közepén ringatózva, körasztalok mellett kóstolhatják végig az északi és déli part éttermeinek, vendéglátóinak, borászatainak kínálatát.

- Az eseményt a Balatoni Kör Kóstold Körbe rendezvénysorozatának mintájára álmodtuk meg, ezúttal a BAHART-tal közösen. A komp ezen a napon átalakul, autók helyett asztalok és kínálópontok lesznek a fedélzeten. Kellemes zenei aláfestés mellett (Jazzy Funtazi Duo) állófogadás keretén belül fix menü- és borsorral készülünk, és természetesen nem hiányozhat a kínálatból a BalatonBor sem – mondta Joó Zoltán, a Balatoni Kör elnökségi tagja, az esemény egyik főszervezője.

Fotó: Bahart Zrt.Fotó: Bahart Zrt.

- Az elmúlt években már tartottunk a BAHART-tal közös rendezvényeket, sajtótájékoztatót, kiadványbemutatót és BalatonBor premiert a komp fedélzetén, azonban a vendégek igénye alapján úgy döntöttünk, hogy 2023-ban bárki vásárolhat jegyet a Gasztrokomp rendezvényre - tette hozzá Laposa Bence, a Balatoni Kör elnöke.

- A BAHART-tal közösen szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a balatoni régióban számos, egész évben nyitva tartó, minőségi szolgáltató várja a vendégeket. Közösen gondolkodunk, egymást ajánljuk, és azt gondoljuk, felejthetetlen élmény lesz a komp fedélzetén, a tó közepén hajózva ebédelni, koccintani. A tavaly elindított dinamikus modernizációt folytatva, az idei évi hajózási szezon alatt is sokszínű programkínálattal várjuk utasainkat - hangsúlyozta Dimb Kata, a BAHART marketing vezetője.

- Nagy hangsúlyt fektetünk a balatoni hajók fedélzetére szervezett rendezvényeinkre, melyek közül a hajózási szezon indulását követően a Balaton Körrel közösen megálmodott Gasztrokomp lesz az első. Büszkék vagyunk rá, hogy hajóink egyre több eseménynek adnak helyet, és ennek nyomán a buli-, sport-, gyerek- és kulturális programokon kívül teret kaphat a gasztronómia is. Gasztrokomp eseményünkre a hajójegyeket kizárólag online értékesítjük 2022-ben bevezetett jegyvásárlási felületünkön, a jegy.bahart.hu-n. - tette hozzá.

További cikkek

Szebb tópart, több helyijárat Tapolcán
Szebb tópart, több helyijárat Tapolcán
Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármester jelöltje szerint az egyik legfontosabb feladat a városban a Malom-tó partja éjszakai díszkivilágítása és virágosítása megvalósítása.
„Okos” rendszer, hatékonyabb energiafelhasználás
„Okos” rendszer, hatékonyabb energiafelhasználás
Okos városi energetikai megoldások kialakítására pályázott sikerrel, s nyert összesen 179,1 millió forintot Ajka, Balatonfüred, Tapolca és Várpalota önkormányzata. A projekt részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be az érintettek pénteken a Várpalotai Képtárban.
Kiállítás nyílt Tapolcán a holokauszt-évfordulón
Kiállítás nyílt Tapolcán a holokauszt-évfordulón
A holokauszt áldozatainak emléknapja alkalmából Történetek egy családi albumból címmel nyílt meg a Centrópa Alapítvány archívumából összeállított, a zsidóság hétköznapjait bemutató kiállítás a Batsányi János Gimnáziumban kedden.
Tomaj lakomája – Történelmi és gasztrofesztivál május elején
Tomaj lakomája – Történelmi és gasztrofesztivál május elején
Hagyományteremtő szándékkal hívják életre Badacsonytomajon Tomaj lakomáját, ami a szervezők tervei alapján Magyarországon teljesen egyedülálló történelmi és gasztrofesztivál lesz.
A parkolás kerül előtérbe Tapolcán
A parkolás kerül előtérbe Tapolcán
A városban egyre nagyobb gondot okoz a parkolás Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje szerint.