HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. március 29.
//
Auguszta névnap

Tovább emelkedik a Balaton vízszintje

2023. április 18. 15:34
Veol
Az elmúlt öt napban öt centiméternyit emelkedett a Balaton vízszintje az Országos Vízügyi Főigazgatóság által közölt adatok szerint. Április 18-án reggel a tó átlagos vízállása 110 centiméter volt. - írja a Veol.

hellovidek.huhellovidek.hu

Ez egyben azt is jelenti, hogy az idei évben közel húsz centiméterrel növekedett vízszint, ami a tavalyi aszályos esztendőben olyan mértékben csökkent, amelyre 2012  óta nem volt példa. Január harmadikán például alig haladta meg a 80 centimétert, de utána a csapadékos időjárás következtében több mint 10 centimétert emelkedett a szint hónap végéig. Aztán folytatódott az idei lassú emelkedés, a március 9-én mért 102 centiméter öt centiméterrel haladta meg az egy hónappal korábbit, most pedig végre elérte a 110 centimétert. Ez a korábbi szabályozási szintnek egyébként megfelelne, ám a 2019 februárjától hatályos szabályozási szint 120 centiméter, így ez alapján még mindig hiányzik 10 centiméter  a Balatonból. A csapadékos időjárás természetesen még javíthat ezen, maga a vízminőség pedig a Vízügyi Főigazgatóság mérési adatai alapján továbbra is kiváló.

vizugy.huvizugy.hu

További cikkek

Kilencvenévesen is tevékeny az ajkai díszpolgár
Kilencvenévesen is tevékeny az ajkai díszpolgár
90. születésnapja alkalmából szólt a köszöntő Ajka díszpolgárának, Tilhof Endrének a napokban.
Navracsics Tibor szerint demográfiai válságban van a Balaton térsége
Navracsics Tibor szerint demográfiai válságban van a Balaton térsége
Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter a Biztonságban a Balatonon című siófoki konferencián beszélt arról, hogy a területfejlesztési politikában az új fókusz a kis- és középvárosokra, valamint a térségi együttműködésre irányul, valamint elmondta, hogy a Balaton térsége jelentős demográfiai kihívásokkal küzd, ezért a helyi közszolgáltatások fejlesztése és az elérhetőségük javítása is napirenden van.
Lemondott az ajkai kórház igazgatója
Lemondott az ajkai kórház igazgatója
Azonnali hatállyal, indoklás nélkül adta be lemondását a Magyar Imre Kórház főigazgatója, Nagy Zoltán.
Fókuszban az egészség
Fókuszban az egészség
Az egészséges táplálkozásról, a mozgás szerepéről az élet folyamán, a gyermekek egészségéről tartottak előadást a szakemberek a Csingervölgyért Egyesület tagságának és az érdeklődőknek február végén a Modern Ajka programsorozat keretében.
Kiszámítható és biztonságos a badacsonytomaji költségvetés
Kiszámítható és biztonságos a badacsonytomaji költségvetés
Kiszámíthatónak, biztonságosnak nevezte Krisztin N. László polgármester az idei badacsonytomaji költségvetést, amelyet a város képviselő-testülete már januárban elfogadott.