HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 19.
//
Emma névnap

Hunnia szíve vendégül látta a Pannon-táj szívét

2023. április 24. 13:21
Befejeződött a 24. Szolnoki Utazás és Szabadidő Kiállítás. 

Az Alföldi régióban mutatkozott be Sümeg. A kiállítás díszvendégeként a nagy történelmi múlttal rendelkező város természetesen nem tudott mindent megmutatni ebben a pár napban, de egy irányvonal mellett haladva elvitte a történelmet, a gasztronómiát, a művészeteket, szakrális turizmust, és a kultúrát Szolnokra.

A látogatók megkóstolhatták Sümeg ízeit a kézműves termékek kóstolásával, a résaztvevőknek sajtot, mézet, felvágottakat és természetesen bort is kínáltak. Az élő történelem a lovagi torna bemutatóval és a Püspöki Palota múzeumpedagógiai programjaival jutott Szolnokra. A színpadi programokat is sümegi fellépők színesítették, a White Stones Brass Band - Fehér Kövek Kamaraegyüttes, Buzási Szabolcs, Pápai Kíra, és a Broadway Táncegyüttes mutatkozott be a szolnoki közönségnek.  

Az érdeklődők információt kaptak a vadászatról, a geológiáról, az autósportról, a szálláshelyekről és az értékekről is.

A köz(ép)-pont(ban) az ifjúság című szakmai konferencián a sümegi ifjúsági jó gyakorlatokról beszélt Oszkai Réka Viola, a Kisfaludy Művelődési Központ igazgatója. Egly Márk borász pedig mesterkurzust tartott, amelyen szóba kerültek a natúr borok és a biodinamikus gazdálkodás is. 

„Természetesen több szakmai egyeztetés is volt, ennek eredményeként pedig elindult egy közös gondolkodás a közművelődésben, és az idegenforgalomban, amit tovább viszünk, hogy Hunnia Szíve és a Pannon-táj szíve összekapcsolódjon.” – mondta Végh László Sümeg polgármestere. 

 

További cikkek

Kiállítás nyílt Tapolcán a holokauszt-évfordulón
Kiállítás nyílt Tapolcán a holokauszt-évfordulón
A holokauszt áldozatainak emléknapja alkalmából Történetek egy családi albumból címmel nyílt meg a Centrópa Alapítvány archívumából összeállított, a zsidóság hétköznapjait bemutató kiállítás a Batsányi János Gimnáziumban kedden.
Abortusz, genderideológia és ,,újbeszél"
Abortusz, genderideológia és ,,újbeszél"
Abortusz, genderideológia, LMBTQ, ,,újbeszél" – ezeket a fogalmakat járták körbe pénteken délután Sümegen, a Padányi Alapítvány által szervezett programon a Róza cukrászdában.
Új verseskötetet mutattak be a püspöki palotában
Új verseskötetet mutattak be a püspöki palotában
Zöldy Pál Civilben című verseskötetét mutatták be pénteken a püspöki palota kávézójában. A szerzővel a házigazdák képviseletében Sümegi Kata beszélgetett.
A parkolás kerül előtérbe Tapolcán
A parkolás kerül előtérbe Tapolcán
A városban egyre nagyobb gondot okoz a parkolás Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje szerint.
A biológiai nem már a születés előtt eldől
A biológiai nem már a születés előtt eldől
Megtaláljuk, vagy kitaláljuk magunkat? címmel tartott előadást Sümegen Uzsalyné Pécsi Rita főiskola tanár, neveléskutató szerdán délután. A meghívott vendéget és az érdeklődőket a házigazdák nevében Végh László polgármester, a szervező Padányi Alapítvány képviseletében Horváth Tibor köszöntötte a Róza cukrászdában.