HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2023. június 11.
//
Barnabás névnap

Hunnia szíve vendégül látta a Pannon-táj szívét

2023. április 24. 13:21
Befejeződött a 24. Szolnoki Utazás és Szabadidő Kiállítás. 

Az Alföldi régióban mutatkozott be Sümeg. A kiállítás díszvendégeként a nagy történelmi múlttal rendelkező város természetesen nem tudott mindent megmutatni ebben a pár napban, de egy irányvonal mellett haladva elvitte a történelmet, a gasztronómiát, a művészeteket, szakrális turizmust, és a kultúrát Szolnokra.

A látogatók megkóstolhatták Sümeg ízeit a kézműves termékek kóstolásával, a résaztvevőknek sajtot, mézet, felvágottakat és természetesen bort is kínáltak. Az élő történelem a lovagi torna bemutatóval és a Püspöki Palota múzeumpedagógiai programjaival jutott Szolnokra. A színpadi programokat is sümegi fellépők színesítették, a White Stones Brass Band - Fehér Kövek Kamaraegyüttes, Buzási Szabolcs, Pápai Kíra, és a Broadway Táncegyüttes mutatkozott be a szolnoki közönségnek.  

Az érdeklődők információt kaptak a vadászatról, a geológiáról, az autósportról, a szálláshelyekről és az értékekről is.

A köz(ép)-pont(ban) az ifjúság című szakmai konferencián a sümegi ifjúsági jó gyakorlatokról beszélt Oszkai Réka Viola, a Kisfaludy Művelődési Központ igazgatója. Egly Márk borász pedig mesterkurzust tartott, amelyen szóba kerültek a natúr borok és a biodinamikus gazdálkodás is. 

„Természetesen több szakmai egyeztetés is volt, ennek eredményeként pedig elindult egy közös gondolkodás a közművelődésben, és az idegenforgalomban, amit tovább viszünk, hogy Hunnia Szíve és a Pannon-táj szíve összekapcsolódjon.” – mondta Végh László Sümeg polgármestere. 

 

További cikkek

Kihirdették Veszprém vármegye borát
Kihirdették Veszprém vármegye borát
Száraz vörösbor kategóriában az Aklan Családi Pince Cabernet Franc (2020) bora, míg száraz fehérbor kategóriában a MATE Szőlészeti és Borászati Intézet Zenit (2022) bora nyerte el a 2023. évi Veszprém Vármegye Bora kitüntető címet.
Párbeszédet javasol a Balatonról Navracsics Tibor
Párbeszédet javasol a Balatonról Navracsics Tibor
A területfejlesztési miniszter szerint párbeszédet kellene indítani a Balatonról, amelyben az üzleti élet, a környezetvédelem, a kulturális élet szereplői, a helyiek, az itt üdülők és az alkalmi látogatók is részt vennének.
Teljesen megújult a veszprémi a Gyermekkönyvtár
Teljesen megújult a veszprémi a Gyermekkönyvtár
Veszprémben az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Gyermekkönyvtárának félmilliárd forintos megújításával a sokadik olyan beruházást adták át, amely közösségi teret nyit vagy újít meg – hangzott el az átadón.
Hősök napi megemlékezést tartottak a Katonai emlékparkban Tapolcán
Hősök napi megemlékezést tartottak a Katonai emlékparkban Tapolcán
Hősök-napi megemlékezést tartottak az idén húsz éves tapolcai Katonai emlékparkban és a szomszédos temetőben vasárnap kora délelőtt. A katonai hagyományőrzők részvétele, tiszteletadása mellett zajló ceremóniát a Tapolcai Honvéd Kulturális Egyesület szervezte, megemlékező beszédet prof. dr. Csikány Tamás Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hadtudományi doktori irodájának vezetője mondott. A Magyar Hősök Napja és az emlékpark 20 éves évfordulója alkalmából megtartott esemény rangját emelte a Magyar Honvédség Székesfehérvár Helyőrség zenekarának közreműködése is - írja a Tapolcai Média.
Menetrend változás - kedvezőbb eljutási lehetőségek június 17-étől
Menetrend változás - kedvezőbb eljutási lehetőségek június 17-étől
2023. június 17-től új menetrend szerint közlekednek az autóbuszok Veszprémből Herend irányába, így jelentősen változik Márkó, Bánd, Hárskút, Herend, Szentgál, Úrkút, Városlőd, Kislőd, Bakonyjákó, Farkasgyepű, Pápa, Ajka, Kolontár, Devecser, Nemeshany, Káptalanfa, Gyepűkaján, Csabrendek és Sümeg települést érintő valamennyi autóbuszjárat menetrendje.