HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 24.
//
György névnap

Kiválóan dolgozó rendőröket tüntettek ki

2023. április 25. 18:17
ajkaiszo.hu
Kitüntetéseket adtak át ünnepi állománygyűlés keretében a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság színháztermében, ahol három rendőr is elismerésben részesült az Ajkai Városi Rendőrkapitányság kötelékéből. - írja az Ajkai Szó.

31 éve ünneplik a rendőrség napját. Dr. Péter János r. ezredes kiemelte, hogy a rendőröknek kemény munkával kell megdolgozniuk a sikerekért és ebben a  legnagyobb támaszuk az összefogás, a közös erőfeszítés, amelyért képesek felelősséget is vállalni. Mindezzel a közjót szolgálja az egész testület.

Az ünnepi beszéd után számos elismerés talált gazdára, részben a rendőrségnél eltöltött szolgálati idő, részben a mindennapi tevékenységben elért kiváló eredmények miatt.

2022 évben „Ajka Város Rendőre” címre méltó Nagy Béla rendőr főtörzszászlós, szolgálatirányító parancsnok lett. Az ezzel járó elismerést, az ünnepségen ugyancsak jelen lévő Schwartz Béla Ajka város polgármesterétől vehette át.

A közösen elvégzett feladatokban való példaértékű, tevékeny közreműködéséért, a Vadászkamara emléktárgyat adományozott az Ajkai Rendőrkapitányság körzeti megbízottjának, Baki László rendőr főtörzsőrmesternek.

A legjobb minősítést elérő közterületen szolgálatot teljesítő tiszthelyettes címet Mics Katica r. őrmester járőrvezető vehette át.

Különleges alkalom volt, hogy Dékány Balázs, rendőr ezredes, a főkapitányság fél éve kinevezett vezetője hatáskörében eljárva, néhány díj megszüntetése mellett új elismerést is alapított. Az Év Veszprém Vármegye Rendőre díjat első alkalommal Tóth Bence rendőr törzszászlós kapta, aki a kitüntetéssel együtt egy, a XVIII. században élt legendás hadvezért, Hadik Andrást ábrázoló herendi alkotást is átvehetett a Herendi Porcelánmanufaktúra vezérigazgatója, dr. Simon Attila felajánlásaként.

További cikkek

Nagyszerű eredményt el Fazakas Tamás
Nagyszerű eredményt el Fazakas Tamás
Jubileumi tornát tartottak április első szombatján a győri Olimpiai Sportparkban: harminc ország több mint 250 örökifjú cselgáncsozója lépett tatamira a veterán nyílt magyar bajnokságon, a XXV. Hungarian Masters Openen.
„Okos” rendszer, hatékonyabb energiafelhasználás
„Okos” rendszer, hatékonyabb energiafelhasználás
Okos városi energetikai megoldások kialakítására pályázott sikerrel, s nyert összesen 179,1 millió forintot Ajka, Balatonfüred, Tapolca és Várpalota önkormányzata. A projekt részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be az érintettek pénteken a Várpalotai Képtárban.
Az ajkai fúvósok első 100 éve
Az ajkai fúvósok első 100 éve
Fennállása századik évfordulójának megünneplésére készül az Ajka-Csingervölgyi Zeneegylet. A rendezvényt június elsején tartják nagyszabású családi piknikkel, ahol nyolc zenekar lép fel.
Geotextil ágyás, őshonos gyümölcsfák
Geotextil ágyás, őshonos gyümölcsfák
Geotextil ágyásokba ültetnek az Ajka Városi Óvoda Patakparti intézményegységébe járó kisgyermekek. Az óvoda összes telephelyén, így a Patakpartiban is évek óta nagy sikerrel folytatják az óvodakerti tevékenységet.
A nehézségek is tanítanak bennünket
A nehézségek is tanítanak bennünket
Az ajkarendeki költő, Németh Róbert töltötte meg zsúfolásig a Regenbogen Művelődési Ház színháztermét a magyar költészet napja alkalmából tartott esten.