HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2023. június 11.
//
Barnabás névnap

Közgyűlés a vakok és gyengénlátókért

2023. május 16. 16:56
Közgyűlést tartott az elmúlt hét közepén a Vakok és Gyengénlátók Veszprém Megyei Egyesülete tapolcai csoportja a polgármesteri hivatal udvari tanácstermében. Az eseményen részt vett és beszámolt a 2022-es év érdekvédelmi munkáról Csehné Huszics Márta megyei elnök. Dobó Zoltán polgármester pedig ahogy korábban, ezúttal is a város támogatásáról biztosította a helyi érdekvédelmi szervezetet. - írja a Tapolcai Média

A megjelent a tagságot, az önkormányzat képviselőit, illetve a kedves gyermekműsort adó Kazinczy iskola kisdiákjait Gábor Istvánné, a szövetség helyi elnöke köszöntötte, majd a fiatalok énekeit, szavalatait követően átadta a szót a város polgármesterének. Dobó Zoltán elmondta, az egyesülettel már aláírta az önkormányzat a támogatási szerződést, továbbá  a szervezet térítésmentesen használhatja az önkormányzat tanácskozó helyiségeit, illetve egy egész napos kirándulás erejéig szintén ingyenesen igénybe veheti az önkormányzat kisbuszait is.

Csehné Huszics Márta megyei elnök a 2022-es év egyesületi, érdekképviseleti, illetve a tagság életminőségének javítása érdekében végzett munkájáról számolt be a tagság előtt. Elmondta, tavaly is segítették sorstársaikat életvitelt segítő eszközökhöz való hozzájutásban, ezen eszközök kiválasztásában, kipróbálásban, és beszerzésében egyaránt. Számos esetben az egyszázalékos adófelajánlásokból, megpályázható formában segítették a leginkább rászoruló sorstársakat.  Elhangzott, megkeresésre több esetben tanácsot adtak az akadálymentesítések szakszerű műszaki kivitelezéséhez, illetve számos olyan közösségi rendezvényen, összejövetelen, szemléletformáló foglalkozáson vettek részt aktívan, amely a vakok és gyengénlátók társadalmi elfogadottságának erősítését szolgálta. A Hatpont Rehabilitációs Központ 2022-ben is a sorstársak elismerésével végezte tevékenységét- tájékoztatott a megyei elnök, aki elmondta, a központ  az egyesület két helyiségében alakította ki működési helyét, megteremtve a lehetőségét, hogy a sorstársak a kommunikációs, számítástechnikai és okos eszközök használatát elsajátítsák. Ugyanitt a Hatpont központnak köszönhetően a pszichológiai szolgáltatás, látástréning és esetkezelő foglalkozás is elérhető volt, illetve elérhető a látássérültek számára.

További cikkek

Kihirdették Veszprém vármegye borát
Kihirdették Veszprém vármegye borát
Száraz vörösbor kategóriában az Aklan Családi Pince Cabernet Franc (2020) bora, míg száraz fehérbor kategóriában a MATE Szőlészeti és Borászati Intézet Zenit (2022) bora nyerte el a 2023. évi Veszprém Vármegye Bora kitüntető címet.
Párbeszédet javasol a Balatonról Navracsics Tibor
Párbeszédet javasol a Balatonról Navracsics Tibor
A területfejlesztési miniszter szerint párbeszédet kellene indítani a Balatonról, amelyben az üzleti élet, a környezetvédelem, a kulturális élet szereplői, a helyiek, az itt üdülők és az alkalmi látogatók is részt vennének.
Teljesen megújult a veszprémi a Gyermekkönyvtár
Teljesen megújult a veszprémi a Gyermekkönyvtár
Veszprémben az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Gyermekkönyvtárának félmilliárd forintos megújításával a sokadik olyan beruházást adták át, amely közösségi teret nyit vagy újít meg – hangzott el az átadón.
Hősök napi megemlékezést tartottak a Katonai emlékparkban Tapolcán
Hősök napi megemlékezést tartottak a Katonai emlékparkban Tapolcán
Hősök-napi megemlékezést tartottak az idén húsz éves tapolcai Katonai emlékparkban és a szomszédos temetőben vasárnap kora délelőtt. A katonai hagyományőrzők részvétele, tiszteletadása mellett zajló ceremóniát a Tapolcai Honvéd Kulturális Egyesület szervezte, megemlékező beszédet prof. dr. Csikány Tamás Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hadtudományi doktori irodájának vezetője mondott. A Magyar Hősök Napja és az emlékpark 20 éves évfordulója alkalmából megtartott esemény rangját emelte a Magyar Honvédség Székesfehérvár Helyőrség zenekarának közreműködése is - írja a Tapolcai Média.
Menetrend változás - kedvezőbb eljutási lehetőségek június 17-étől
Menetrend változás - kedvezőbb eljutási lehetőségek június 17-étől
2023. június 17-től új menetrend szerint közlekednek az autóbuszok Veszprémből Herend irányába, így jelentősen változik Márkó, Bánd, Hárskút, Herend, Szentgál, Úrkút, Városlőd, Kislőd, Bakonyjákó, Farkasgyepű, Pápa, Ajka, Kolontár, Devecser, Nemeshany, Káptalanfa, Gyepűkaján, Csabrendek és Sümeg települést érintő valamennyi autóbuszjárat menetrendje.