HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 24.
//
Eszter névnap

Közgyűlés a vakok és gyengénlátókért

2023. május 16. 16:56
Közgyűlést tartott az elmúlt hét közepén a Vakok és Gyengénlátók Veszprém Megyei Egyesülete tapolcai csoportja a polgármesteri hivatal udvari tanácstermében. Az eseményen részt vett és beszámolt a 2022-es év érdekvédelmi munkáról Csehné Huszics Márta megyei elnök. Dobó Zoltán polgármester pedig ahogy korábban, ezúttal is a város támogatásáról biztosította a helyi érdekvédelmi szervezetet. - írja a Tapolcai Média

A megjelent a tagságot, az önkormányzat képviselőit, illetve a kedves gyermekműsort adó Kazinczy iskola kisdiákjait Gábor Istvánné, a szövetség helyi elnöke köszöntötte, majd a fiatalok énekeit, szavalatait követően átadta a szót a város polgármesterének. Dobó Zoltán elmondta, az egyesülettel már aláírta az önkormányzat a támogatási szerződést, továbbá  a szervezet térítésmentesen használhatja az önkormányzat tanácskozó helyiségeit, illetve egy egész napos kirándulás erejéig szintén ingyenesen igénybe veheti az önkormányzat kisbuszait is.

Csehné Huszics Márta megyei elnök a 2022-es év egyesületi, érdekképviseleti, illetve a tagság életminőségének javítása érdekében végzett munkájáról számolt be a tagság előtt. Elmondta, tavaly is segítették sorstársaikat életvitelt segítő eszközökhöz való hozzájutásban, ezen eszközök kiválasztásában, kipróbálásban, és beszerzésében egyaránt. Számos esetben az egyszázalékos adófelajánlásokból, megpályázható formában segítették a leginkább rászoruló sorstársakat.  Elhangzott, megkeresésre több esetben tanácsot adtak az akadálymentesítések szakszerű műszaki kivitelezéséhez, illetve számos olyan közösségi rendezvényen, összejövetelen, szemléletformáló foglalkozáson vettek részt aktívan, amely a vakok és gyengénlátók társadalmi elfogadottságának erősítését szolgálta. A Hatpont Rehabilitációs Központ 2022-ben is a sorstársak elismerésével végezte tevékenységét- tájékoztatott a megyei elnök, aki elmondta, a központ  az egyesület két helyiségében alakította ki működési helyét, megteremtve a lehetőségét, hogy a sorstársak a kommunikációs, számítástechnikai és okos eszközök használatát elsajátítsák. Ugyanitt a Hatpont központnak köszönhetően a pszichológiai szolgáltatás, látástréning és esetkezelő foglalkozás is elérhető volt, illetve elérhető a látássérültek számára.

További cikkek

A művészeti és a zsidó közösség hagyománya találkozott
A művészeti és a zsidó közösség hagyománya találkozott
Tihanyiné Bálint Zsuzsa tapolcai festőművész kiállítása nyílt csütörtökön az ózsinagógában.
Húsz éve kapott városi rangot Badacsonytomaj
Húsz éve kapott városi rangot Badacsonytomaj
Badacsonytomaj éppen húsz éve kapott városi rangot, idén hatvanéves a Badacsonyi Szüreti Fesztivál, a településen működő sportegyesület pedig százesztendős.
Hatalmas gázrobbanás Tapolcán,102 lakást ürítettek ki
Hatalmas gázrobbanás Tapolcán,102 lakást ürítettek ki
Életveszélyesen megsérült egy asszony a gázrobbanás miatt keletkezett tűzben Tapolcán, a város egyik ikonikus Y épületében lévő hatodik emeleti lakásban május 22-én, szerdán reggel, ahol az eset miatt – a statikai átvizsgálás idejére – mind a 102 lakást órákra kiürítették. A nőt mentőhelikopter szállította kórházba. Vele élő bichon kiskutyájának nem esett bántódása, mert kifutott a lakásból a robbanás után.
Rehabilitálni kell a belvárosi udvarokat Tapolcán
Rehabilitálni kell a belvárosi udvarokat Tapolcán
Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje és Neszler Imre Attila, a tapolcai 3-as számú választási körzet képviselőjelöltje tartott utcafórumot kedden délután a Borudvarban.
Virágosítottak az iskolában
Virágosítottak az iskolában
A Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola Batsányi János Tagintézményben banki támogatással virágosított a szülői szervezet.