HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. február 28.
//
Elemér névnap

Gazdag a programkínálat Sümegen Pünkösdkor

2023. május 24. 13:51
Kicsitől a nagyig, mindenki találhat magának programot Sümegen a hosszú hétvégén.

Aki Sümegre látogat természetes, hogy a várat teszi az érdeklődése középpontjába, de érdemes lesétálni a városba is. A Püspöki Palota és a Kisfaludy Emlékház is várja a látogatókat, de érdemes betérni a Ferences Kegytemplomba is. A Plébániatemplom pedig  –a „magyar vagy a rokokó Sixtus-kápolna"-ként is ismert a csodálatos freskóival várja a vendégeket. Természetesen Sümeg minden kincséhez nem elég egyetlen nap. 

Azonban ezen a hosszú hétvégén minden napra jut egy–egy érdekes program. Pénteken, a Róza cukrászdában  a történelem éghajlatváltozásairól hallgathatnak egy előadást, bár a cím elég vészjósló, „Mikorra várható a világvége” , de az előadó prof.dr. Rácz Lajos előadása talán rávilágít arra, hogy mi mit is tehetünk ennek elkerülése érdekében. 17 órakor kezdődik az előadás, a belépés díjtalan. 

Május 27-én és 28-án a Püspöki Palota a gyermekeké lesz. Egy izgalmas rejtélyfejtő játékkal várják a kicsiket. A palotamesék csintalan nyestkölyke, Pöttyös hívja játszani az óvodás, kisiskolás gyermekeket... Fülelj, olvass, figyelj és gondolkodj! A csavaros feladványok helyes megfejtői számára Röpke tündér ajándékot hagyott a palota recepcióján. Igazi családi program: a Palota kiállításainak megtekintésén túl, a látogatás során a gyerekek részt vehetnek a játékban. A programon való részvétel díjáról a recepción lehet érdeklődni. 
Ugyancsak a gyerekeké a nap a Kisfaludy Sándor Művelődési központ udvarán, a városi gyermeknapon. Délután kettőkor kezdődik a program és a tánc jegyében telik a nap hátralévő része. 

Pünkösd hétfőjén, ismét a Püspöki Palotáé lesz a főszerep. A barokk illúziók világába kalandozva, egy különleges tematikájú tárlatvezetésen vehetnek részt az érdeklődők. 10:30-kor és 14:00-kor indulnak a csoportok, hogy rendhagyó módon ismerhessék meg  a Püspöki Palota kiállítását: Hogyan használta a barokk az illúziókeltést, és vajon milyen hatást kelt bennünk ma? Ma is él a varázslat? A részvételi díjról ebben az esetben is a recepción adnak felvilágosítást, és ez a program is regisztrációhoz kötött. Érdemes sietni, hiszen a helyek szám korlátozott.

További cikkek

Járdát avatott a miniszter Gógánfán
Járdát avatott a miniszter Gógánfán
Nyáron egy megújult kisboltot, most szombaton pedig egy járda új szakaszát avatta fel Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter és Nagy Márta polgármester Gógánfán. Az önkormányzat jó pályázónak számít, az elmúlt időszakban tizenkét eredményes projekttel büszkélkedhet.
Amatőr színészek profi előadása a tapolcai Ózsinagógában
Amatőr színészek profi előadása a tapolcai Ózsinagógában
A helyi és sümegi tagokból álló Főnix Színjátszó Egyesület szombaton a tapolcai Ózsinagógában mutatta be első ízben a Küldetéses asszonyok című zenés színművet.
Fülöp Zoltánt indítják Ajkán a polgármesteri székért
Fülöp Zoltánt indítják Ajkán a polgármesteri székért
Jelöltállítás ülést követő sajtótájékoztatóján mutatta be Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjét, Fülöp Zoltánt.
Abigél - Elsöprő siker, vastaps Sümegen
Abigél - Elsöprő siker, vastaps Sümegen
Nagy sikerrel mutatta be az Abigél című musicalt a Tapolcai Musical Színpad Halápiné Kálmán Katalin rendezésében a sümegi Kisfaludy Sándor Művelődési Központban. Abigél Sümegen is hódított, a vastaps nem maradt el
Új református lelkész érkezett Sümegre
Új református lelkész érkezett Sümegre
Kóródiné Demeter Orsolya személyében új református lelkész kezdte meg munkáját Sümegen.