HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. február 28.
//
Elemér névnap

Egy hónap múlva Múzeumok éjszakája

Az ország legnagyobb kulturális rendezvényét, a Múzeumok éjszakáját minden évben a nyári napfordulóhoz legközelebb eső hétvégén, idén június 24-én, szombaton rendezik meg. A tavalyihoz hasonlóan most is több száz helyszínen több ezer programmal készülnek a múzeumok és kiállítóterek. Koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi rendezvényekkel, valamint számos meglepetéssel várják az érdeklődőket, hogy felejthetetlenné tegyék e varázslatos nyári estét.

Különösen érdemes ellátogatni idén Veszprémbe, Európa kulturális fővárosába június 24-én, mert számos izgalmas múzeumi és kísérőprogrammal készülnek a Múzeumok éjszakája alkalmából. Különleges tárlatvezetések, interaktív digitális workshopok, filmvetítés, színdarab, nyomozós kalandjáték, valamint hagyományőrző programok is várják az érdeklődőket a királynék városában.

magyarnemzet.humagyarnemzet.hu

A Múzeumok éjszakája nem titkolt szándéka, hogy azoknak is felkeltse az érdeklődését a közgyűjtemények, kiállítóhelyek iránt, akik nem, vagy csak ritkán járnak múzeumba

A tárlatokon és a kapcsolódó programokon bemutatják, hogyan váltakoznak a trendek, miként követik újabb és újabb hullámok egymást, miközben mégis van, ami örök.

Az eseménysorozat idén már több mint húszéves, az évek alatt egyre több fiatal vesz részt a programokon, ami egyre trendibbé teszi a múzeumba járást.

Múzeumok éjszakája hivatalos oldala a részletes programkínálattal június elején indul. Itt helyszín, időpont és programtípus szerint is kereshetők majd az események, mindezeken túl az Muzéj Facebook- és Instagram-oldalát is érdemes követni, hiszen a szervezők a rendezvényig hátra lévő egy hónapban kedvcsináló kisfilmekkel, érdekességekkel, információkkal és értékes nyereményekkel kecsegtető játékokkal is készülnek.

A Múzeumok éjszakája fő szervezője a Kulturális és Innovációs Minisztérium, kiemelt médiapartnere az M5 csatorna, a Kossuth rádió, a Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal és a Magyar Turisztikai Ügynökség, szakmai partnere a SZTAKI.

muzej.humuzej.hu

További cikkek

Járdát avatott a miniszter Gógánfán
Járdát avatott a miniszter Gógánfán
Nyáron egy megújult kisboltot, most szombaton pedig egy járda új szakaszát avatta fel Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter és Nagy Márta polgármester Gógánfán. Az önkormányzat jó pályázónak számít, az elmúlt időszakban tizenkét eredményes projekttel büszkélkedhet.
Fülöp Zoltánt indítják Ajkán a polgármesteri székért
Fülöp Zoltánt indítják Ajkán a polgármesteri székért
Jelöltállítás ülést követő sajtótájékoztatóján mutatta be Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjét, Fülöp Zoltánt.
A testület többsége a takarékos gazdálkodás mellett foglalt állást
A testület többsége a takarékos gazdálkodás mellett foglalt állást
Tapolca tartaléka gyors felélésének megakadályozását, az észszerű gazdálkodást tartotta szem előtt az a módosító indítvány, amely miatt a pénteki képviselő-testületi ülésen Dobó Zoltán polgármester levette napirendről a 2024-es költségvetésről szóló előterjesztést. Az indítványt a 12 tagú testületből heten támogatták, ám mivel kérésük ellenére sem szavazhattak róla, ezért másnap, azaz szombaton sajtótájékoztatót tartottak a városháza előtt.
A tapolcai polgármester úgy döntött, leveszi napirendről a költségvetés tárgyalását
A tapolcai polgármester úgy döntött, leveszi napirendről a költségvetés tárgyalását
Egy módosító indítvány miatt vette le napirendről, annak tárgyalása közben a 2024. évi költségvetéséről szóló előterjesztést Dobó Zoltán polgármester a péntek délelőtti nyilvános képviselő-testületi ülésen. A döntés jogszerűségét több képviselő is vitatta, Iker Viktória jegyző viszont azt mondta, vállalja ennek felelősségét.
A mostani polgármester indul újra Sümegen
A mostani polgármester indul újra Sümegen
Végh László, Sümeg jelenlegi polgármestere lesz a Fidesz-KDNP jelöltje a 2024-es önkormányzati választásokon. Ezt a párt helyi csoportja által tartott jelölő gyűlésén jelentették be Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, országgyűlési képviselő jelenlétében, ajánlásával.