HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. október 22.
//
Előd névnap

Menetrend változás - kedvezőbb eljutási lehetőségek június 17-étől

2023. június 17-től új menetrend szerint közlekednek az autóbuszok Veszprémből Herend irányába, így jelentősen változik Márkó, Bánd, Hárskút, Herend, Szentgál, Úrkút, Városlőd, Kislőd, Bakonyjákó, Farkasgyepű, Pápa, Ajka, Kolontár, Devecser, Nemeshany, Káptalanfa, Gyepűkaján, Csabrendek és Sümeg települést érintő valamennyi autóbuszjárat menetrendje.

A változás eredményeképpen az autóbuszok ütemes menetrend szerint indulnak, több új közvetlen kapcsolatot biztosítanak a térség települései között, bővülnek a csatlakozások az autóbuszok között, valamint az autóbuszok és a vonatok között is, egyes vonalakon az első járat korábban, az utolsó később indul, ezzel is bővítve a kínálatot. A térség számos településéről gyakrabban válik elérhetővé Zala és Veszprém vármegyék vármegyeszékhelyei is.

A változás elsősorban az alábbi viszonylatokat és településeket érinti:

  • Veszprém – Herend – Városlőd – Farkasgyepű – Bakonyjákó – Pápa,
  • Veszprém – Márkó – Bánd – Herend – Szentgál – Úrkút – Ajka,
  • Veszprém – Herend – Kislőd – Ajka – Kolontár – Devecser – Nemeshany – Káptalanfa – Gyepűkaján – Csabrendek – Sümeg,
  • Veszprém – Márkó – Bánd – Herend – Városlőd – Kislőd – Csehbánya és
  • Veszprém – Márkó – Hárskút.

A változásokról részletesen itt olvashatnak.

volanbusz.huvolanbusz.hu

További cikkek

Navracsics Tibor: cél a területi egyenlőtlenségek csökkentése
Navracsics Tibor: cél a területi egyenlőtlenségek csökkentése
A jövő januárban induló Versenyképes járások program célja a területi egyenlőtlenségek csökkentése. Erről is beszélt csütörtökön Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter és Takács Szabolcs, a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal főispánja a program kapcsán rendezett veszprémi tájékoztatón, ahová a vármegye polgármestereit várták.
Grúziából jöttek ide lopni
Grúziából jöttek ide lopni
Az Ajkai Rendőrkapitányság kezdeményezte két férfi letartóztatását.
A magyar Forrest Gump most harmonikamuzsikát küld
A magyar Forrest Gump most harmonikamuzsikát küld
Lókúti anziksz címmel tette közzé Sümegi Elemér a közösségi oldalán különleges harmonikajátékának érdekesen összeillesztett részleteit. Érdemes meghallgatni a reneszánsz sportember, a hegedűkészítő és -restauráló mester zenélését, az üdvözletét a Bakonyból.
Vidám családi délután Csékúton
Vidám családi délután Csékúton
Vidám, színes őszi dekorációval és zenei vetélkedővel várta a Csékúti Baráti Kör a tagjait és a meghívott vendégeket az ajkai Csékút városrész közösségi háza melletti közösségi téren.
Táj-Kapocs a turizmusért
Táj-Kapocs a turizmusért
A Táj-Kapocs Alapítvány idén harmadik alkalommal szervezte meg tematikus látóútját. A Táj-Kapocs programja során Sümeg és térsége turisztikai értékei, példaértékű vállalkozásai, valamint helyi termékei kerültek a figyelem középpontjába.