HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2023. szeptember 23.
//
Tekla névnap

Teljesen megújult a veszprémi a Gyermekkönyvtár

2023. június 9. 11:34
VEOL
Veszprémben az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Gyermekkönyvtárának félmilliárd forintos megújításával a sokadik olyan beruházást adták át, amely közösségi teret nyit vagy újít meg – hangzott el az átadón.

A csütörtöki ünnepélyes megnyitón Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter arról beszélt, egy város nemcsak intézményekből, épületekből és magánszemélyekből, hanem közösségekből is áll.

VEOLVEOL

– Annál erősebb egy város, minél erősebb közösségek alkotják – fogalmazott. – Ahhoz, hogy a közösségek létezni tudjanak, szülessenek vagy fennmaradjanak, olyan színterek kellenek, ahol az emberek találkozni tudnak egymással és közösséggé tudnak válni. 

Elmondta, az új terek és helyszínek mind-mind a közösségeknek adnak lehetőséget arra, hogy találkozhatnak. Ezek között is talán a legfontosabb a gyermekkönyvtár, hiszen a jövő nemzedékei formálódhatnak közösséggé. 

VEOLVEOL

Porga Gyula, Veszprém polgármestere kijelentette, nagyon fontos számukra az, hogy a meglévő kulturális intézmények infrastrukturális állapotán javítsanak. – Szembesülnünk kellett azzal, hogy a gyermekkönyvtár épülete nagyon rossz állapotban, szinte a használhatatlanság határán volt – mondta a városvezető. – Aztán kiderült, nemcsak hogy megújítottunk egy rossz állapotban lévő teret pályázati lehetőségnek köszönhetően, hanem kialakult egy olyan új tér, amely új lehetőséget is jelent a könyvtárnak.

Baranyai Tamás igazgató kijelentette, fontos volt számukra a felújítás, hiszen legutóbb 1998-ban történt hasonló, ám azóta sokat romlottak a körülmények. – Sok embernél próbáltam lobbizni, hogy sikerüljön valahogy orvosolni a körülményeken, és szerencsére nyitott fülekre talált a kérés – árulta el. – Azzal, hogy közösségi irodát, közösségi teret, illetve podcastszobát is létrehoztunk, reményeink szerint újabb olvasókat tudunk a könyvtárba csábítani.

VEOLVEOL

Az átadóünnepségen műsort az Egry úti Körzeti Óvoda Nárcisz Tagóvodájának Gyöngyvirág csoportja adott. 

További cikkek

Elismerték a nyugalmazott docens munkáját
Elismerték a nyugalmazott docens munkáját
Pro Urbe díjat vehetett át Tóth Mariann, a Soproni Egyetem nyugalmazott docense Krisztin N. László polgármestertől a település érdekében kifejtett munkája elismeréseként.
Fenntarthatósági kalandtúrán vettek részt az ajkai diákok
Fenntarthatósági kalandtúrán vettek részt az ajkai diákok
Fenntarthatósági kalandtúrán vettek részt az Ajkai Eötvös Loránd–Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai csaknem 200 fővel a Pannon Egyetem Ajka Kampuszán szeptember 19-én.
22 méter magas veszprémi épületen is lesz cirkuszi előadás
22 méter magas veszprémi épületen is lesz cirkuszi előadás
Ritkán látható, rendkívül izgalmas és látványos cirkuszi előadássorozat varázsolja el a nagyérdeműt Veszprém különböző terein a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program részeként az elkövetkező napokban. Az ingyenes programfolyam vasárnap, az Óváros téren indult, de a java még ezután következik.
Fedezd fel a színház varázsát Sümeg szívében!
Fedezd fel a színház varázsát Sümeg szívében!
A Kisfaludy 2023 utcaSzínház Fesztivál reményeink szerint meg fogja mutatni azt, hogy hogyan van jelen az európaiságban a magyarság - mondta Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, az eseménysort támogató Európa Kulturális Fővárosa program irányítója a fesztivál beharangozó sajtótájékoztatón.
Ismét elnökké választotta Végh Lászlót a Fidesz Sümegen
Ismét elnökké választotta Végh Lászlót a Fidesz Sümegen
A sümegi Fidesz alapszervezet tisztújító taggyűlésén újra bizalmat szavazott eddigi elnökének, Végh Lászlónak.