HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. június 21.
//
Alajos névnap

Kihirdették Veszprém vármegye borát

2023. június 9. 10:38
Veol.hu
Száraz vörösbor kategóriában az Aklan Családi Pince Cabernet Franc (2020) bora, míg száraz fehérbor kategóriában a MATE Szőlészeti és Borászati Intézet Zenit (2022) bora nyerte el a 2023. évi Veszprém Vármegye Bora kitüntető címet.

Az erről szóló elismerő oklevelet Polgárdy Imre, a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke és Takács Szabolcs, a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal főispánja közösen adták át a nyertes borászatok számára az Aklan család lesencetomaji birtokán és a badacsonyi kutatóállomáson.

A Veszprém Vármegye Bora versenyt még 2011-ben hívta életre a kormányhivatal és a vármegyei önkormányzat azzal a céllal, hogy ráirányítsa a figyelmet a vármegye történelmi borvidékeire és az itt élő borászok értékteremtő munkájára. A vármegyei közgyűlés elnöke szerint a bor Veszprém vármegye jellegzetes terméke, igazi „hungarikum”, mely az itt élő emberek hagyománytiszteletét, szakmai hozzáértését és szorgalmát jeleníti meg.

A boros megmérettetésre érkezett nedűkből társadalmi zsűri választotta ki a két kategória legjobbjait. Az egyedi hascímkével ellátott palackokat főként reprezentációs célokra használja fel a vármegyei önkormányzat és a kormányhivatal pl. delegációk látogatása alkalmával. A kategóriák győztesei között az elmúlt időszakban volt már száraz, félszáraz fehérbor, vörös-, rozébor, de félédes, édes bor is.

További cikkek

Új választást, vagy újraszámolást kérnek
Új választást, vagy újraszámolást kérnek
A Kúriához fordul Kovács Mihály, az Élhetőbb városért Egyesület polgármesterjelöltje a június 9-i sümegi választás kapcsán, ahol Végh László (Fidesz–KDNP) mindössze 11 szavazattal kapott több voksot. Kovács Mihályék visszaélésekre hivatkozva az eredmény megsemmisítését és új választást, vagy a szavazatok újbóli számolását kérik.
Báloztak a nyugdíjasok Ajkán
Báloztak a nyugdíjasok Ajkán
Bálozni hívta a 23 éve működő Üveges Nyugdíjasklub az Ajkán működő nyugdíjasklubokat.
Képbe kerültek a tapolcai választópolgárok
Képbe kerültek a tapolcai választópolgárok
Lasztovicza Máté, a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje szerint a tapolcai választópolgárok annyi információhoz jutottak a kampány során, hogy felelősen tudnak dönteni és választani vasárnap.
Navracsics Tibor: példaértékű felújítások történnek Sümegen
Navracsics Tibor: példaértékű felújítások történnek Sümegen
Megtekintette Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter a felújítás alatt lévő műemlék jellegű épületeket Sümeg belvárosában csütörtökön.
Békét szeretnének Európában, Magyarországon és Tapolcán is
Békét szeretnének Európában, Magyarországon és Tapolcán is
A háború és béke kérdése, illetve Tapolca fejlődési pályára állítása szerepelt több más mellett a tapolcai Polgári Szalon csütörtöki összejövetelén, amelyen Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, Varga Mihály pénzügyminiszter, Petri Bernadett, a Fidesz–KDNP 2024-es EP-képviselőjelöltje és Lasztovicza Máté, a Fidesz–KDNP tapolcai polgármesterjelöltje vett részt.