HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2023. szeptember 23.
//
Tekla névnap

Kihirdették Veszprém vármegye borát

2023. június 9. 10:38
Veol.hu
Száraz vörösbor kategóriában az Aklan Családi Pince Cabernet Franc (2020) bora, míg száraz fehérbor kategóriában a MATE Szőlészeti és Borászati Intézet Zenit (2022) bora nyerte el a 2023. évi Veszprém Vármegye Bora kitüntető címet.

Az erről szóló elismerő oklevelet Polgárdy Imre, a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke és Takács Szabolcs, a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal főispánja közösen adták át a nyertes borászatok számára az Aklan család lesencetomaji birtokán és a badacsonyi kutatóállomáson.

A Veszprém Vármegye Bora versenyt még 2011-ben hívta életre a kormányhivatal és a vármegyei önkormányzat azzal a céllal, hogy ráirányítsa a figyelmet a vármegye történelmi borvidékeire és az itt élő borászok értékteremtő munkájára. A vármegyei közgyűlés elnöke szerint a bor Veszprém vármegye jellegzetes terméke, igazi „hungarikum”, mely az itt élő emberek hagyománytiszteletét, szakmai hozzáértését és szorgalmát jeleníti meg.

A boros megmérettetésre érkezett nedűkből társadalmi zsűri választotta ki a két kategória legjobbjait. Az egyedi hascímkével ellátott palackokat főként reprezentációs célokra használja fel a vármegyei önkormányzat és a kormányhivatal pl. delegációk látogatása alkalmával. A kategóriák győztesei között az elmúlt időszakban volt már száraz, félszáraz fehérbor, vörös-, rozébor, de félédes, édes bor is.

További cikkek

Elismerték a nyugalmazott docens munkáját
Elismerték a nyugalmazott docens munkáját
Pro Urbe díjat vehetett át Tóth Mariann, a Soproni Egyetem nyugalmazott docense Krisztin N. László polgármestertől a település érdekében kifejtett munkája elismeréseként.
Ismét elnökké választotta Végh Lászlót a Fidesz Sümegen
Ismét elnökké választotta Végh Lászlót a Fidesz Sümegen
A sümegi Fidesz alapszervezet tisztújító taggyűlésén újra bizalmat szavazott eddigi elnökének, Végh Lászlónak.
A főegyházmegye felhívása közadakozásra
A főegyházmegye felhívása közadakozásra
A Veszprémi Főegyházmegye tízmillió forint alaptőke egyidejű elkülönítésével közadakozást indít a berhidai Szent Kereszt-templom felújítási munkálatainak támogatására. Mindenkit arra kérnek, segítsék anyagiakkal e páratlan műemlékünk kármentesítését, teljes restaurálását.
Ne csak sportnemzet, hanem sportoló nemzet is legyünk!
Ne csak sportnemzet, hanem sportoló nemzet is legyünk!
A Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete minden évben megszervezi vándorkonferenciáját, hogy alkalmuk nyíljon kollegiális és baráti környezetben kitárgyalni az oktatás eme speciális területének legújabb kihívásait, megoldásait.
Orbán Viktor: a háromgyermekes édesanyáknak is járni fog az szja-mentesség
Orbán Viktor: a háromgyermekes édesanyáknak is járni fog az szja-mentesség
El kell érni, hogy családbarát, konzervatív erők kerüljenek kormányra minél több európai országban – fogalmazott Orbán Viktor az V. Budapesti Demográfiai Csúcson elmondott beszédében. A miniszterelnök szót ejtett arról, hogy Magyarország a családok és a demográfia ügyének leghangosabb szószólója a nemzetközi politikában.