HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 13.
//
Szervác névnap

Széchenyis tanulókat, tanárokat is díjazott tanévzáró ünnepségén a Veszprém vármegyei kamara

2023. június 12. 16:07
A Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara június 8-án tartotta hagyományos tanévzáró ünnepségét. Az eseményen a szakképzés helyzetének áttekintése mellett, a kiváló tanulók, oktatók, felkészítő tanárok, duális képzőhelyek és pályaorientációs feladatokat segítő pedagógusok elismeréseket vehettek át - számolt be a Tapolcai Média.

A vármegyéből az országos szakmai versenyeken 21 tanuló ért el kiemelkedő sikereket. A verseny országos döntőjén 6 tanuló végzett dobogón, köztük Központifűtés- és gázhálózatrendszer-szerelő szakmában 1. helyezést ért el: Gál Richárd Dávid, a Széchenyi István Baptista Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium tanulója. Teljesítményüket a kamara ajándékutalvánnyal és emléklappal díjazta. A kamara az első, második és harmadik helyen végzett tanulók oktatónak felkészítő munkáját – a fenntartókkal kötött megállapodás alapján – pénzjutalommal és oklevéllel díjazta. Tapolcáról Csizmadia László, a Széchenyi István Baptista Technikum Szakképző Iskola és Gimnázium oktatója kapta meg az elismerést.

Az intézmények javaslata alapján az “Az Év Tanulója” kamarai díjat egyetlen tapolcaiként Győri Barbara, a Széchenyi István Baptista Technikum, Szakképző Iskola és Gimnáziumának vendéglátásszervező tanulója vehette át.

A Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara hetedik alkalommal azokat az iskolai oktatókat is elismerésben részesítette, akik több éve foglalkoznak tanulóképzéssel és áldozatvállalásukkal, színvonalas munkájukkal hozzájárulnak a vármegye szakembereinek kineveléséhez.

Idén öt iskolai oktató részesült “Az Év Oktatója” elismerésben és pénzjutalomban, köztük Nagy László, a Széchenyi István Baptista Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium oktatója. 

További cikkek

Ikarus – a magyar ipar büszkeségének patinás példányai rótták a Balaton-felvidéket
Ikarus – a magyar ipar büszkeségének patinás példányai rótták a Balaton-felvidéket
Két év után újra felbolydult a város, sőt az egész ország. Május 11-én rendezték meg a 4. Nemzetközi Ikarus Találkozót. Eddig minden évben részt vettünk az eseményen, s bizton állítjuk, a látogatók száma folyamatosan nő. Az Ikarus márka hírnevet, rangot jelentett egykor nemzetközi szinten – a szocialista táboron kívül is! – a jelennek-jövőnek megőrzött, karbantartott autóbuszok értéke, patinája vitathatatlan.
Orvosi ügyelet, helyi járat, laktanyák - Tapolcának új lendületre van szüksége
Orvosi ügyelet, helyi járat, laktanyák - Tapolcának új lendületre van szüksége
A legfontosabb Tapolcának az orvosi ügyelet, a helyi járati közlekedés megoldása, a tanuszoda megépülése, és ki kell találni, hogy mire hasznosítható a laktanyák területe.
Navracsics Tibor miniszter: Ifjabb Papp Imre itt van közöttünk
Navracsics Tibor miniszter: Ifjabb Papp Imre itt van közöttünk
Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletét is elhozta Mága Zoltán világhírű hegedűművész Sümegre, ahol parádés előadását Navracsics Tibor területfejlesztési és közigazgatási miniszter nyitotta meg a Hotel Kapitányban péntek este. A koncertet a fiatalon elhunyt Papp Imre várkapitány emlékére rendezték. Családja az előadást, melyet hatalmas ováció, vastaps kísért, ajándékba adta helyi és környékbeli embereknek. A 600 férőhelyes díszterem zsúfolásig megtelt.
Szinergia az ózsinagógában - Szijártó János újságíró fotókiállítása Tapolcán
Szinergia az ózsinagógában - Szijártó János újságíró fotókiállítása Tapolcán
Az ózsinagógában Németh István Péter költő, irodalomtörténész nyitotta meg Szijártó János újságíró Szinergia című fotókiállítását.
Fontos Tapolcának a tanuszoda
Fontos Tapolcának a tanuszoda
A tapolcai tanuszoda megvalósulása Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje számára nagyon fontos kérdés.