HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 13.
//
Szervác névnap

Új gyermekorvos várja a szülőket és a gyerekeket Sümegen

2023. június 20. 15:36
Dr. Széll János nyugdíjba vonulása után a megüresedett praxist sikerült az önkormányzatnak betölteni. Dr. Horváth Margit veszi át a kis betegek gyógyítását. 

"Közel ezer gyermek érintett ebben a praxisban" – mondta Végh László Sümeg Város polgármestere.

"Fontos volt számunkra, hogy megfelelő megoldást találjunk. Elsősorban a doktor úr nyugdíjba vonulás után sem maradhatott gyermek ellátatlanul, de az is lényeges szempont volt, hogy az új orvos szakmailag és emberileg is megfelelő legyen, hiszen a szülők a legdrágább kincsüket bízzák rá. Azt gondolom, hogy dr. Horváth Margit személyében megtaláltuk a megoldást."

Külön nehezítette a kérdés megoldását, hogy a városban működő civil szervezet, az elmúlt időszakban különféle politikai csatározások, kirohanások, felszólalások, hamis információk terjesztésére, indulatok gerjesztésére használta a gyermekorvosi körzet további sorsát. Az Élhetőbb Városért Egyesületnek 2 orvos tagja is a képviselők között van,- hangsúlyozta Végh László- akiknek nem sikerült Széll doktor helyett orvost hozni a városba, ellenben volt több olyan felszólalásuk, ami – finom szólva is — nem volt célravezető.

Tavaly ősszel az általuk a közösségi médiában közzétett írások miatt maradt orvos nélkül több ezer ember Sümegen. Ezért a polgármester a jelenlegi tárgyalásokat is titokban folytatta le, mert nem szerette volna, ha ugyan ez történik most is, csak most gyermekek maradtak volna ellátatlanul. 

A doktornő rendelési ideje 2023. július 1-től: 


Hétfő: 14.00-16.00
Kedd: 8.00-11.00
Szerda: -
Csütörtök: 8.00-11.00
Péntek: 14.00-16.00

További cikkek

Orvosi ügyelet, helyi járat, laktanyák - Tapolcának új lendületre van szüksége
Orvosi ügyelet, helyi járat, laktanyák - Tapolcának új lendületre van szüksége
A legfontosabb Tapolcának az orvosi ügyelet, a helyi járati közlekedés megoldása, a tanuszoda megépülése, és ki kell találni, hogy mire hasznosítható a laktanyák területe.
Navracsics Tibor miniszter: Ifjabb Papp Imre itt van közöttünk
Navracsics Tibor miniszter: Ifjabb Papp Imre itt van közöttünk
Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletét is elhozta Mága Zoltán világhírű hegedűművész Sümegre, ahol parádés előadását Navracsics Tibor területfejlesztési és közigazgatási miniszter nyitotta meg a Hotel Kapitányban péntek este. A koncertet a fiatalon elhunyt Papp Imre várkapitány emlékére rendezték. Családja az előadást, melyet hatalmas ováció, vastaps kísért, ajándékba adta helyi és környékbeli embereknek. A 600 férőhelyes díszterem zsúfolásig megtelt.
Sokakat érdekelt Anne Frank élete
Sokakat érdekelt Anne Frank élete
Több mint három héten keresztül fogadta a látogatókat a sümegi Kisfaludy Sándor Művelődési Központban az Anne Frankról szóló kiállítás.
Fontos Tapolcának a tanuszoda
Fontos Tapolcának a tanuszoda
A tapolcai tanuszoda megvalósulása Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje számára nagyon fontos kérdés.
Történelmi és gasztrofesztivál utcaavatással Badacsonytomajon
Történelmi és gasztrofesztivál utcaavatással Badacsonytomajon
Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg Badacsonytomajon "Tomaj lakomáját" a hétvégén, s ezzel együtt átadták a megújult, megszépült Fő utcát.