HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 15.
//
Zsófia névnap

Gyertyagyújtás és szentmise a balesetben elhunyt fiatalok emlékére

2022. január 6. 22:01
Több százan rótták le a kegyeletüket a január elsejei tapolcai baleset fiatal áldozatai előtt Sümegen. 

Mint ismeretes a tragikus újévi balesetben 4 fiatal vesztette életét egy társuk pedig a felépüléséért küzd a szombathelyi kórházban. Január másodikán Tapolcán, vízkeresztkor pedig Sümegen tisztelegtek a fiatalok emléke előtt. A szentmise keretében Végh László, Sümeg polgármestere búcsúzott a város nevében: „Az idei év szörnyű tragédiával köszöntött ránk: meghalt négy fiatal ember, akiket három család gyászol. Ötödik társukért pedig imádkozunk, hogy gyógyuljon meg, és térjen vissza közénk. Három édesanya és édesapa szívét járta át az a tőr január elsején Sümegen és Csabrendeken.” 

Végh László kiemelte: „Abban az autóban öt kiváló fiatalember ült, haláluk mindenki számára megrázó, és azt is tudjuk, hosszan lehetne méltatni jó tulajdonságaikat, jellemüket, amelynek köszönhetően kiváló tanulók és sportolók voltak. De a mai nap a gyász napja. Azt a fájdalmat, amit a gyermeküket elveszítő családoknak át kell élniük nem sokan tudják elképzelni sem. És kívánom is a gyászoló szülőkkel, nagyszülőkkel, testvérekkel, rokonokkal együttérzőknek, soha ne is tudják elképzelni sem! Itt most nincs szó... suta mondataink melyek szívből jönnek jól eshetnek a gyászolóknak, szeretetünk, a két település kollektív szeretete reméljük segít a gyász elviselésében – zárta beszédét a polgármester.

A templom előtt a gyászolók elhelyezték a megemlékezés gyertyáit.

A sümegi megemlékezéssel egyidőben a testvérvárosban a németországi Aichtalban is felvonták a fekete lobogókat és ökumenikus Istentiszteletet tartottak. Németország első magyar állandó színháza, a Gobbi Hilda Theater is megemlékezett a négy fiatalról. A Fino Kaposvár férfi röplabdacsapat visszavonultatja elhunyt feladója Iván Gergő mezszámát.

hirhid.hu

További cikkek

Orvosi ügyelet, helyi járat, laktanyák - Tapolcának új lendületre van szüksége
Orvosi ügyelet, helyi járat, laktanyák - Tapolcának új lendületre van szüksége
A legfontosabb Tapolcának az orvosi ügyelet, a helyi járati közlekedés megoldása, a tanuszoda megépülése, és ki kell találni, hogy mire hasznosítható a laktanyák területe.
Navracsics Tibor miniszter: Ifjabb Papp Imre itt van közöttünk
Navracsics Tibor miniszter: Ifjabb Papp Imre itt van közöttünk
Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletét is elhozta Mága Zoltán világhírű hegedűművész Sümegre, ahol parádés előadását Navracsics Tibor területfejlesztési és közigazgatási miniszter nyitotta meg a Hotel Kapitányban péntek este. A koncertet a fiatalon elhunyt Papp Imre várkapitány emlékére rendezték. Családja az előadást, melyet hatalmas ováció, vastaps kísért, ajándékba adta helyi és környékbeli embereknek. A 600 férőhelyes díszterem zsúfolásig megtelt.
Sokakat érdekelt Anne Frank élete
Sokakat érdekelt Anne Frank élete
Több mint három héten keresztül fogadta a látogatókat a sümegi Kisfaludy Sándor Művelődési Központban az Anne Frankról szóló kiállítás.
Fontos Tapolcának a tanuszoda
Fontos Tapolcának a tanuszoda
A tapolcai tanuszoda megvalósulása Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje számára nagyon fontos kérdés.
Történelmi és gasztrofesztivál utcaavatással Badacsonytomajon
Történelmi és gasztrofesztivál utcaavatással Badacsonytomajon
Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg Badacsonytomajon "Tomaj lakomáját" a hétvégén, s ezzel együtt átadták a megújult, megszépült Fő utcát.