HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 20.
//
Bernát, Felícia névnap

Átadták a megújult ravatalozót Ukkon

2023. július 19. 11:02
veol.hu
Átadták Ukkon a megújult ravatalozót, és egy kisboltot is ünnepélyes külsőségek között avattak fel kedden délután. Mindkét fejlesztés a Magyar falu program támogatásával valósult meg.

– Egy kormánynak kötelessége az adott ország minden polgárát egyformán szolgálni, függetlenül attól, hogy éppen milyen a világnézete, miben hisz, hogyan akarja élni az életét. Mégis azt tapasztaltuk meg az elmúlt években, hogy a városi embereknek több jutott mindenből. Több jutott a pénzekből, a kormányzati politika pozitív intézkedéseiből. Ezért öt éve a kormány elindította a Magyar falu programot, amelynek az volt a célja, hogy a falvakban élő közösségeket is segítse beruházásokkal, pénzügyi támogatással, programok szervezésével – mondta beszédében Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, a térség országgyűlési képviselője annak kapcsán, hogy Ukkon két Magyar falu fejlesztést adhatnak át a helyi közösség örömére.

Arról már Torsa Gergely polgármester számolt be, hogy az elmúlt három évben nyolc nyertes pályázattal 66 millió forintot meghaladó pályázati támogatást köszönhetnek Magyarország kormányának. – A temető egy település életében rendkívül fontos szerepet tölt be, nemcsak az itt élőknek, hanem az elszármazottaknak is. Temetőnk 2019-es állapota indokolttá tette a felújítást, így a következő évben kerítést festettünk, lélekharangot vásároltunk, majd a Magyar falu program által 3,5 millió forintos támogatással készült el a járda, és beszereztünk egy halotthűtőt. A jelenlegi beruházás 22 millió 150 ezer 265 forint, amelyhez 18 millió 556 ezer 876 forint támogatást kaptunk az önkormányzat által biztosított 3 millió 583 ezer 389 forint önerőhöz – hangsúlyozta a polgármester.

Fotó: Burger ZsoltFotó: Burger Zsolt

Az említett összeg két új vizesblokk kialakítását, teljes nyílászárócserét és új elektromos hálózat kiépítését tette lehetővé. A megújult ravatalozót nemzeti színű szalag átvágásával adták át immár hivatalosan is az ukki közösségnek. A temetőből a településen megújult kisbolthoz vonultak át a résztvevők, ahol a támogatást nyújtó kormány képviseletében szintén Navracsics Tibor miniszter, országgyűlési képviselő vágta át a nemzeti színű szalagot.

Fotó: Burger ZsoltFotó: Burger Zsolt

További cikkek

Vízilabda-szakosztályt is létrehozhatnának
Vízilabda-szakosztályt is létrehozhatnának
Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje legutóbbi lakossági fórumán arról beszélt, hogy neki és az önkormányzati képviselőjelölteknek komoly céljaik vannak a város fejlesztése érdekében.
Várják a negyvenéveseket a sümegi évfordulóra
Várják a negyvenéveseket a sümegi évfordulóra
Várják a negyvenéves sümegi lakosokat a városi évfordulóra a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ által közzétett felhívás szerint.
Orvosi ügyelet, helyi járat, laktanyák - Tapolcának új lendületre van szüksége
Orvosi ügyelet, helyi járat, laktanyák - Tapolcának új lendületre van szüksége
A legfontosabb Tapolcának az orvosi ügyelet, a helyi járati közlekedés megoldása, a tanuszoda megépülése, és ki kell találni, hogy mire hasznosítható a laktanyák területe.
Navracsics Tibor miniszter: Ifjabb Papp Imre itt van közöttünk
Navracsics Tibor miniszter: Ifjabb Papp Imre itt van közöttünk
Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletét is elhozta Mága Zoltán világhírű hegedűművész Sümegre, ahol parádés előadását Navracsics Tibor területfejlesztési és közigazgatási miniszter nyitotta meg a Hotel Kapitányban péntek este. A koncertet a fiatalon elhunyt Papp Imre várkapitány emlékére rendezték. Családja az előadást, melyet hatalmas ováció, vastaps kísért, ajándékba adta helyi és környékbeli embereknek. A 600 férőhelyes díszterem zsúfolásig megtelt.
Fontos Tapolcának a tanuszoda
Fontos Tapolcának a tanuszoda
A tapolcai tanuszoda megvalósulása Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje számára nagyon fontos kérdés.